Nové téma
Ahoj. Včera jsem si řekl, že je čas naučit se něco z ASP.NET MVC, tak zkouším jednoduchou aplikaci. Mám tam DAL, BLL a UI vrstvu. Když ovšem založím tu UI vrstvu včetně user authentication, nasype mi to do té vrstvy všechno včetně modelů pro tuto funkčnost a samozřejmě to drží informace o uživate...
C#, ASP.NET MVC, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím. Ako jednoducho zistím aké parametre reálne posielam z webaplikácie vo Visual Studiu 2010 Webdeloper do Stored procedury na SQL 2008 R2 Express. Príklad SqlDataSource Dakujem
ASP.NET WebForms, SQL
Stano Klanduch
Zkouším do aplikace přidat autentizaci uživatelů přes Facebook podle článku na tomto webu - http://www.dotnetportal.cz/clanek/1967/Autentizace-uzivatelu-v-ASP-NET-aplikaci-pomoci-Facebooku. Měl bych mít všechno tak, jak má být. Přes NuGet balíčky jsem do projektu přidal Microsoft WebPages OAut...
ASP.NET WebForms, Visual Studio, .NET
Jiří Zdvomka
Dobrý den, aplikace (v C#) má komunikovat přes OLEDB s databází Access. Po přeinstalování počítače nastal problém s komunikací. Nastává tato nespecifikovaná chyba: nedaří se mi přijít na příčinu. Dělal jsem nějaký test a spojení s databází je v pořádku. Na mém počítači vše funguje stále b...
C#, Databáze
Aleš Pechočiak
Dobry večer! Ma niekto nejaky napad alebo nejaky kratučky kod na filtrovanie listview podla itemov a subitemov systemom že zobrazi iba vyhladavane položky dik P.
VB.NET
anonym
Dobrý den, mohla by mi nejaka ochotna a hlavne znala duse napovedet, jak se provadi serializace v C++? Jinymi slovy jak ulozit objekt tridy do souboru (.dat/txt) a nasledne ho nacist? Bohuzel jsem nikde nenalezl srozumitelnou dokumentaci v aj, natoz v cestine. Vrele dekuji pripadne pomoci ...
C#
Tak jsme se (několik vývojářů) včera bavili ohledně toho, které technologie dnes a do budoucna použít pro intranetové business aplikace, (v důsledku mrtvého Silverlightu, HTML5/JS, již nedostatečnosti samotného ASP.NET resp. pouze serverového řešení, i třeba aktuálního stavu a směru ASP.NET (viz...
ASP.NET WebForms, Architektura
Tomáš Herceg
Prosím vás, jak zapíšu takový dotaz v LINQu ?
SQL, LINQ
Jakub Fojtů
Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o pomoc v jednom mém projektu. Ve svém programu jsem použil TCP spojení z vašeho projektu kreslící tabule - http://www.dotnetportal.cz/clanek/28/Prenos-dat-protokol-a-dokonceni Funguje perfektně, ještě jednou za to díky. Problém nastává když potřebuju přej...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak lze udělat převod textu na mluvené slovo, jestli je to vůbec možné. Popřípadě jestli by mi sem někdo nehodil část zdrojového kódu, nebo odkaz. Předem díky.
Ondřej Linhart
Zdravím, mám ASP.NET Web API 2 projekt, který používá EF 6.0.2 a při obyčejném dotazu do tabulky, která má jeden řádek, mi dotaz vrací výsledek přibližně 2 sec. na lokále a cca. 10 - 15 sec. na webhostingu. A to je hrozně moc, zvlášť, když tam nejsou žádná data, ale jeden záznam. Mám podezře...
SQL, Entity Framework
Vážení uživatele, potřeboval bych radu, jak vyřešit problém s chybou Visual studia, která se mi zobrazuje u dvou programů, které překládám a používám. U programu O&O Defrag a Smagit se zobrazí chyba: "An unhandled win32 exception occurred in Snagit.exe [2604] Just-In-Time debugging t...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, WinForms, Databáze
Tomáš Holan
Možná je to banalita, ale nemůžu na to přijít... Mám na formu picturebox, v něm obrázek (formát jpg), označme ho třeb PB1. Nad ním mám druhý picturebox (PB2), v něm je něco jako nitkový kříž ve formátu png, tedy s průhledným pozadím. Když je PB2 někde na formuláři, průhledné pozadí funguje, ale...
Zdravím, potřeboval bych poradit. V ImageListu mám několik obrázků, jeden z nich potřebuji nahrát do picture bloku po kliknutí na něj, nevím kde mám chybu protože vždy když to nějak zkusím přepsat chybu to vyhodí. Můj zdrojový kód vypadá takhle:
Jan Holan
DObry večer! Vie niekto ako napisať kod na uloženie itemov v comboboxu do my.settings? dik
Ahoj, potřeboval bych nějak vytvořil instalaci pro svůj projekt (konzolová aplikace a windows service). Matně si vzpomínám, že ve VS 2008 byl projekt na instalátor a fungoval vcelku fajn. Teď mám VS 2013 Professional a tam je v Other project types / Setup and deployment projekt názvu Enable I...
Visual Studio
Dave
Co byste odpověděli, kdyby se Vás někdo zeptal: "Kolik znáte tříd v .Net?"
.NET
Dobrý den, jsem naprostý začátečník a momentálně si projíždím seriál VB.NET od začátku, který je mimochodem skvělý, vše je srozumitelně popsáno a vysvětleno, tudíž mi to usnadňuje pochopení základů. Můj dotaz zní, jestli není k sehnání nějaký souhrn praktických příkladů od těch nejjednodušších a...
Mám knihovnu pro přístup k databázi ve které jsou EF třídy a moje třídy ve stylu EntitaUtility.cs. Chtěl bych si teď udělat entitu, která bude složená z atributů více tabulek, neodpovídá tedy tabulce z databáze. A nevím jestli ji mám umístit jako model (MVC aplikace) nebo ji vytvořit v té kniho...
ASP.NET MVC, Entity Framework, Databáze
Od nedávné plánované údržby, kterou Microsoft oznámil se nám stává (téměř po každém pauze větší než cca 10 minut), že první dotaz do Azure SQL spadne na chybě:Timeout expired. The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled con...
SQL, Azure
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít