Nové téma
Lze u FolderBrowserDialog omezit výběr pouze v předdefinované složce? Jak lze odchytit selection change v dialogu a zpřístupnit nebo znepřístupnit ok button? BrowseCallbackProc? Jak na to ve vb.net? Pre-selecting Folders using a Browse Callback http://vbnet.mvps.org/index.html?code/call...
VB.NET
anonym
Ahoj potřebuju poradit se zdrojákem. Spouštím na MSSQL serveru proceduru do které cpu XML data. Kdyz ji sputim na MSSQL Management Studiu tak mi nakonci vyplivne select s jednou bunkou kde je ve stringu XML odpoved. Příklad: create procedure [000].[test] as Select 1+1 potřebuju...
Databáze, VB6/VBA
Ahojte, mám do dnešní 11 hodiny odevzdat úkol v Basicu a fakt si nevím rady :/ zadání: "Sestavte program, který kontroluje vstupní text, který je heslem na následující požadavky: • Délka minimálně 10 znaků a více • Obsahuje čísla • Obsahuje malá písmena • Obs...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na něčí zkušenost s procházením v atributech uzlů xml. Řekněme v tomto xml souboru projít všechny Kotvení Typu Name="K1" Pomocí nějakého cyklu např. Ovšem nějak určit to omezení jan na K1. Nějak jsem nic nenašel, děkuji.
Josef Hranec
Ahoj potřebuju poradit v treeview mám popup menu potřebuju když jsem neklik na node a kliknu pravym tlacitkem aby mi nejdrive kliklo leve a az pak prave tlacitko mysi. Dá se nejak ve VB6 vyvolat událost kliknutí levým tlačítkem ? Díky
VB6/VBA
Dobrý den. Ve VB 2010 Express se učím podle článků pana Hercega programovat.Jako totálního začátečníka mne zjímá, zda existuje nějaká procedura, která umí v nějakém datovém souboru vyhledat všechny řetězce a podřetězce tvaru "abc" a nahradit je tvarem "cdef". Pokud ano, prosí...
Algoritmy, .NET
Pavel Vorel
Zdravím, řeším tisk z intranetu. Používám zde @media pro ořezání masterpage. Vše funguje tak jak má. Ale můj dotaz spočívá v tom zda je možné nějakým způsobem převést obrázky do černobílé. (bez závislosti na tiskárně či prohlížeči) Že bych prostě řekl, že pokud vyberu @media print obrázky se mi p...
ASP.NET WebForms
Ondřej Kašpar
Dobrý den, píšu vlastní sitemap provider, a mám následující problém. Přepíši metodu: ale pokud v této metodě chci využít: vždy mi vrátí false, i když jsem přihlášený. Nevíte tedy, jak docílit toho, že se mi některé stránky (že tato metora vrátí pro učtité stránky) false? Děkuji
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, ASP.NET/IIS
Ahoj, mám problém s vlastní funkcí pro vyhledávání v hierarchické kokelci. Problém je asi patrný, ale pro úplnost: - Kód najde vždy jen jednu položku v kolekci, jednu v podkolekci, ... ... Je to způsobeni tím, že v cyklu bud vrátím objekt, nebo přejdu na jeho kolekci prvků. Tudíž druhý ...
C#
Ahoj. Instaloval jsem si Visual Studio 10, ještě bez SP1. Potom jsem si stáhl (z Microsoft Downloads Centrum či jak se to jmenuje ;-) ) ISO té SP1 aktualizace. Vždycky mi to ale vyhodí chybějící SilverLight 4 SDK a Visual C++ instalaci.MSI (F:\Silverlight4\1033\silverlight_sdk.msi) repair opera...
Offtopic
Dobrý den, píšu program na mazání duplikovaných záznamů. Mám kolekci List<Emaily> seznam, která obsahuje všechny položky. Třída Emaily obsahuje několik vlastností (předmět, datum vytvoření atd.) a já se pokouším pomocí Linq dotazu získat jen ty záznamy, které mají shodná určitá pole. Vybírá...
Ladislav Böhm
Dobrý den, přidávám záznamy do databáze s pomocí komponenty formview. V modu "Insert" potřebuji, aby po zadání hodnot do 2 textových polí uživatelem, se provedl výpočet z těchto polí a tento výsledek se objevil ve 3tím textovém poli a následně uložil do databáze. Je toto nějak možn...
Miroslav Liška
Dobrý den, dělám program,který pracuje s dvěma DataGridView a databází. Mám problém s uložením dat z DataGridViewu do databáze, tak aby se při příštím spuštění zobrazili. Mám 2 tabulky z databáze. První jsem normálně přidal do programu a mám tam DataGridView1 a BindingNavigator1. Na BindingNav...
Jiří Zdvomka
Moc prosím o radu. Mám fungující kód, který obázek ze souboru převede na pole dat a to pak uložím do databáze. Všechno funguje jak má. Problém je, jak mám deklarovat obecný soubor, třeba pdf, txt, docx..apod., tak abych je převedl na pole a to uložil do databáze. Poradí prosím někdo? pravdě...
Ondřej Linhart
Čistě teoreticky...když vytvořím linklabel až za běhu programu: atd..., lze naprogramovat řadu paramatrů. Ale jak u takového objektu naprogramuji nějakou činnost třeba na událost "doubleclick" a pod...? Děkuji
Alexander Clarai
Dobrý den, píšu aplikaci, která by měla umět komunikovat s Miscrosoft Live messengerem. Používám MSNP12, protože MSNP13++ chce config, bohužel sem nezjistil jak to ošetřit. Dokážu se připojit na server (zalogovat se pod jménem). Když mám dva paralelně spuštěné účty tak účet který je zalogován v m...
C#, Algoritmy, I/O operace
Dobrý den, plánujeme upgrade stávající asp aplikace, která zajišťuje přístup k datům v databázi, zobrazuje hodnoty v reálném čase a umožňuje řízení technologie - je tedy potřeba zajistit bezpečnost přístupu. Uvažujeme o použití technologie Silverlight ale je nám také doporučováno uvažovat již o ...
WPF
Dobrý den, ve VB5 bylo možné po CTRL+C a CTRL+V vytvořit pole (třeba textboxů nebo jiných komponent), které pak bylo možné indexovat. Program se zeptat jestli chci vytvořit pole těchto komponent. K nim se pak dalo přistupovat třeba takhle: Je něco takového možné i VB.NET, zkoušel jsem různé var...
Visual Studio, WinForms
Dobrý den, narazil jsem na problém opakování kódu každých x sekund, v .NET pro tyto potřeby máme třídu Timer, v C++ ale nic takového není. Moje otázka tedy zní, je tento kód vhodný jako timer? Jestli něco blokuje není důležité, program by měl stejně vykonávat pouze tuto f-ci. Je tato f...
C++/C
Dobry den chtel bych se zeptat jak do richTextBox1->text = "nejaky text" vlozim promennou int ktera mi udava nejaky cislo. Existuje ekvivalent k fprinf("nejaky text %d",cislo) v konzoli?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít