Nové téma
Dobrý den, mám vytvořený UserControl (WebUserControl1), po umístění UC do požadované stránky a přepnutí do modu "Design" Visual Studio 2010 Profi nezobrazí obsah UC ale vypíše Error Creating Control - WebUserControl11 (Type 'System.Web.UI.UserControl') does not have property nam...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Graňák Pavel
Dobrý den, převádím txt soubor do databáze v Accesu a část do Excelu. Vše proběhne vpořádku. DataSet naplním ale při da.update to vyplivne chybu zápisu: Syntaktická chyba v příkazu INSERT INTO. Je to moje první práce s databázi ve VB. Jsem v koncích a vůbec nevím co je špatně. Prosím zkušenější...
VB.NET
Vlasta Staněk
Mám problém z rychlostí - vb kod nize funguje jak má ale v textovém souboru mám 5000 řádků a než to všechno načte po jenom řádku - trvá to moc dlouho. Je možnost tento proces nějak zrychlit? A druhá otázka je možno v tomto případě použít "ProgressBar" - nemám s ním žádné zkušenosti. ...
VB.NET, Optimalizace, I/O operace
anonym
Dobrý den, pomocí komponenty fileUpload ukládám na vzdálený webový server soubor o velikosti > 4Mb. Protože odeslání souboru trvá déle, rád bych ještě během odesílání získával informaci o tom, kolik "jedničkonul" bylo již odesláno - informaci bych chtěl zobrazovat v UpdatePanelu, kt...
Ondřej Brožek
Dobrý den, mám problém s webovou aplikací - místo aby se spustila, zobrazí se obsah souboru default.aspx. Máte prosím někdo tip, co kde ještě nastavit? Stejnou aplikaci jsem již instalovala a vše proběhlo bez problémů. IIS 6 běží na serveru Windows 2003.
ASP.NET WebForms
Jak mám zadat cestu k souboru (xmlPath)? Jak zjistit relativní cestu na místě webhostingu? Když tam dám tu vlnovku, tak to přidá i tu vlnovku do cesty a to se mu nelíbí. díky
Dobrý den, přistupuji programově na localhostu k databázi: Z 70% mi program spadne za běhu s následující chybou (někdy ale ne): ExecuteScalar requires an open and available Connection. The connection's current state is closed. Připojení otvírám jak je vidět v kódu hned před provedením...
ASP.NET WebForms, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Ako pridám riadok do tabuľky v access tak, aby sa mi zachovalo v prvom stĺpci tabuľky automatické číslovanie.
Offtopic, Office
Lubos Blader
Zdravím, když už pracuju v Outlooku, chtěl bych pomocí kódu ve VB.NET najít určitou zprávu v určité složce. Nemáte někdo zkušenost s takovým problémem? Dá se text v nalezené zprávě číst přímo přes VB?
VB.NET, Office
Ondřej Linhart
Dobrý deň, načítavam DBF súbory cez OLEDB takto na poslednom riadku mi vznikne chyba : {"Externá tabuľka nie je v predpokladanom formáte."} DBF kde nie sú memo položky to do Datatable DT_PV načíta v poriadku. Nevie niekto poradiť v čom je problém ako ho vyriešiť ? Ďakujem
Dobrý den, jsem začátečník ve vb.net a snažím se udělat jednoduchý chat přes FTP. Mám tam thread který má každou sekundu aktualizovat RichTextBox s textem, který to bere z FTP serveru. Můj problém je ten, že po pár minutách dostanu tuhle chybu: WebException unhandled: The remote server return...
Zdravím. Poprosim Vás o názor: Chcem preprogramovať aplikáciu z VFP9 a dbf do VB.NET a nejakej databázy... Tabuľky v tej databaze majú iba niekoľko sto viet. Akú databazu by ste poradili? Ta aplikacia je dlhodoba...funguje už 20 rokov a takých 15 ešte bude..... A vzhľadom na frekvenciu zmien op...
Ahoj, prosím Vás pracuju na jedné deskové hře a k vymýšlení tahů počitačového hráče používám backgroundworker a algoritmus alfabeta... Jenže mám problém s tím, že když počítač vymýšlí, tak vidím tahy, které zkouší a to není hezký. Aplikaci mám rozdělenou na třídy: manager, board, player, a...
C#, Algoritmy
Tomáš Herceg
Docela by mě zajímalo, jaké je využití souborových manažerů ve vývojářské komunitě. Navrhoval bych následující možnosti: SpeedCommander Altap Salamander Total Commander Jiný Žádný (Průzkumník)
Offtopic
Proč se učit právě Visual Basic .NET?
C#, VB.NET, Offtopic, .NET
Dobrý den. Nemá někdo nějaký tip na opensource encyklopedii v ASP.NET? Nechce se mi patlat s PHP, je to šílenost (tím myslím MediaWiki, jiné neznám) :) Děkuji za všechny tipy. Ondřej Ondryáš
Dobrý den, snažím se přijít na to jak spojit tři sloupce dohromady ála karteziánský součin (každý řádek s každým řádkám a s každým řádkem), ale nemůžu na to přijít (dva sloupce spojit umím). Jako typický amatér asi stále zkoušim něco, co nejde a uniká mi zase nějaká základní souvislost. Pokud ...
SQL, Databáze
Vytvořil jsem menší eshop, používám providery od Michala Altaira Valáška pro administraci eshopu. Chci také dodělat možnost registrace a uživatelských účtů pro zákazníky. Mohu je ukládat také do stejných tabulek jako uživatele pro administraci nebo je to bezpečnostní riziko? Dělá se to takhle...
Zdravím. Má niekto skusenosti so spracovaním väčšieho množstva dát v excelovskych tabuľkách programom vo VB.NET? Jedná sa mi o tabuľky s počtom riadkov niekoľko sto. Či je to efektívne.... Ďakuje za každý názor. Ondrej Ruz
proč mi to nepřevádí slova pozpátku? co je na tomhle špatně? WriteLine("Zadejte slovo:") slovo = ReadLine() delka = Len(slovo) For i = UBound(delka) To 0 Step -1 Next WriteLine("Slovo pozpátku je:" & i) ReadLine()
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít