Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 > >>

Vytvorenie formátu GIF

Dobrý deň. Neviete mi prosím niekto poradiť, akým spôsobom sa dá vytvoriť formát GIF napríklad z obrázkov uložených v ImageList ? Ďakujem za prípadné rady alebo linky.

VB.NET, Algoritmy, Grafika

10 odpovědí
 
22.08.2011 14:05

anonym

Font např. Labelu

Dobrý den, mám jen malý dotaz týkající se fontu např. buttonu nebo labelu. Zajímalo by mě jak se dá programově změnit font labelu, aby text byl např tlustý nebo kurzíva. Dříve jsem pracoval v VBA kde to bylo jednoduché, stačilo napsat: label1.Font.Bold = True Takhle mi to ale v VB2005 ...

VB.NET, WinForms

8 odpovědí
 
21.02.2008 13:31

Petr Slezák

Výhoda programu zapsaného v registrech?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jaké výhody má zapisovat programy do registrů při instalaci. Má to nějaké výhody? Větší přístup ke službám? atd? Děkuji

Offtopic

7 odpovědí
 
01.01.2008 11:12

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Kontrola hlasitosti audia

Existuje nějaká možnost prostředky VB.net zjistit absolutní hlasitost výstupního audia při přehrávání videosouborů (prostřednictvím directx.audiovideoplayback). Běžně se dá při přehrávání nastavit tato hlasitost jako parametr, ovšem v tomto případě se jedná pouze o procentuální útlum &quot;z plné...

VB.NET

8 odpovědí
 
27.11.2007 13:30

Viktor Langer

Jak zjistit prvek na formuláři podle názvu

Zdravím, zajímalo by mne, jakým způsobem lze přistupovat k elementu na formuláři kódem, když mám jeho jméno jako String? Děkuji

VB.NET, WinForms

5 odpovědí
 
21.11.2007 13:44

Lubor Brabec

Videiklip

Dobrý večer. Mohol by mi niekto, prosím, poradiť, ako v asp.net vložiť videoklip na stránku?

ASP.NET WebForms

19 odpovědí
 
26.10.2007 16:06

Dan Kysela

chyba při ukládání databáze

Zdravím, mám problém při ukládání dat do datbáze na SQL serveru. Připojím se pomocí průvodce na SQL databázi, dám na form např. datagridview a v něm provedu změnu a přes bindingnavigator save item uložím a v řádku &quot;Me.OsobniTableAdapter.Update(Me.DSpoznani.osobni)&quot; mi to vypíše tuto c...

VB.NET

4 odpovědí
 
26.09.2007 13:14

anonym

Programový přístup k formulářům ve složce v projektu

Zdravím, mám projekt a v něm složku, která obsahuje formuláře. Rád bych programově zjistil kolik formulářů je ve složce a všechny přiřadil jako Children k MdiForm. Děkuji

VB.NET, Algoritmy, WinForms, Reflexe

2 odpovědí
 
11.09.2007 18:31

Jan Novák

Životnost vlákna vícevláknových aplikací

Začínám se trochu vrtat v používání vícevláknových aplikací. Mám jeden konkrétní případ, kdy jsem si vytvořil třídu, která mi zapouzdřuje určitou funkčnost (konkrétně zvládá animovat přechod dvou obrázků na screenu). Tuto třídu používám v hlavním těle programu a protože potřebuji, aby tato hlavn...

VB.NET, Threading

11 odpovědí
 
11.09.2007 9:44

Tomáš Herceg

Datum posledního příspěvku u diskusí

Bylo by velkým problémem udávat na home page pod úryvky jednotlivých článků vedle počtu diskusních příspěvků také datum toho posledního? Ryze z praktického důvodu - někdy se pod článkem rozvine celkem zajímavá diskuse, proto se snažím i tyto sledovat, no a abych zjistil případný pokrok od minula,...

Offtopic

2 odpovědí
 
10.09.2007 11:39

Viktor Langer

Chyba na webu

Dobrý den, hledal jsem na webu nějaké externí linky tak jsem napsla do vyhledávače &quot;http://&quot; a ve fórech klikl na více informací a stalo se toto: Server Error in &#39;/&#39; Application. Runtime Error Description: An application error occurred on the server. The current custom...

Offtopic

4 odpovědí
 
09.09.2007 19:39

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Příklad - NetBoard a jakým způosbem testovat server x klient

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, zda jde testovat vzorový příklad, resp. všeobecně komunikaci více aplikací (nyní konkr. NetBoard), zda je nutné vždy provést kompilaci aspoň jedné části? Nebo lze nějakým způsobem spustit i server i klienta v debug modu? Předem děkuji

VB.NET

6 odpovědí
 
08.09.2007 16:04

Pavel Dostál

Minimalizace a maximalizace aplikace kódem

Zdravím, jak lze mini- a maximalizovat aplikace VB kódem? Děkuji

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
07.09.2007 23:14

Jan Novák

Stále viditelné okno

Prosím, poradíte mi? Nemůžu přijít na to, jak nechat formulář, aby byl vždy navrchu? (allways on top) Ve VBA se deklarovaly všelijaké proměnné a nastavovaly se pozice... Ale tady v VB2005 to nikde nemůžu najít... :-( Za odpověď předem děkuji! T. Čech

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
07.09.2007 16:14

Tomáš Herceg

Ako napísať " ' "

Dobrý večer. Zo slovenskej klávesnice, na rozdiel od českej, korá sa troška líši od slovenskej, je obrovský problém napísať &#39;. Po dlhom hľadaní sa mi podarilo nájsť dve stránky, ktoré tento problém eliminujú. Ak niekomu pomôžu, budem rád. http://www.craftcom.net/08_upravujeme/keyboard_lay...

VB.NET

0 odpovědí
 
05.09.2007 20:10

anonym

Detekce spuštěného ext. programu a jeho ukončení.

Dobrý den, marně hledám nějaký protiklad spouštění externích programů. Spuštění mi funguje takto shell(&quot;C:\Program.exe) Ale pokud chci zavřít (ukončit) program, který jsem nespustil z aplikace, tak si nevím rady. Našel jsem něco ve smyslu kill(&quot;C:\Program.exe), ale to mi hlásí chybu...

VB.NET

14 odpovědí
 
03.09.2007 11:23

Pavel Dostál

Outlook

Dobrý deň! Poradil by mi niekto ako otvoriť Outlook z kódu, tak aby v ňom bola adresa?

ASP.NET WebForms

3 odpovědí
 
01.09.2007 20:57

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Jméno souboru bez cesty

Dobrý večer, přes hodinu hledám a nic pořádného jsem nenalezl. Jak je možné získat pouze jméno souboru , nebo je opravdu nutné rosekat celou cestu ? viz.: a extrahovat to pomocí návodu na adrese: http://forum.builder.cz/read.php?19,135262,135315#msg-135315 Předem děkuji.

VB.NET

7 odpovědí
 
31.08.2007 19:46

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Možnost diskuze pod snippety

Dobrý den, v sekci snippetů mi chybí názory druhých k mému amatérskému vkladu, mohou existovat lepší řešení, mohu se mýlit. A opačně, chybí možnost komentovat vklady jiných, např. upozornit na chybu. Nebo by měly být vložené snippety redigovány, třeba s poznámkou &quot;ověřeno&quot;&#8230;

Offtopic

1 odpovědí
 
31.08.2007 7:44

Tomáš Herceg

Jak na zrušení proměnné v VB.net

Zdravím, právě se díky vašemu skvělému návodu prokousávám VB.net, ale postrádám pár funkcí, na které jsem zvyklý z PHP. V prvé řadě bych rád věděl, jak zruším jednou vytvořenou proměnnou - v PHP funkce unset(); . Také by mě zajímalo, jak zastavím průběh kódu, pokud nějaká podmínka vrátí TRU...

VB.NET

4 odpovědí
 
30.08.2007 15:15

Tomáš Herceg

<< < 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback