Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 > >>

Zabránění vložení duplicitního záznamu

Zajímalo by mne, jaké by bylo ideální řešení pro zabránění vložení duplicitního záznamu do tabulky. V tabulce je definován primární klíč i unikátní hodnoty. Podle schématu tabulky je vytvořen odpovídající TableAdapter. V současnosti to řeším zachycením vyjímky vznikající při pokusu o vložení d...

VB.NET, SQL, Optimalizace, Databáze

1 odpovědí

21.10.2012 17:22

Ondřej Linhart

Shared resource pro styly

VS2010 .NET 4.0 Dobrý den, mám soubor s prostředky jako gradientní štětce... s názvem shared.xaml v jiném souboru př.: light.xaml mám definovaný styl pro usercontrol, ve kterém bych tyto prostředky chtěl použit. To mi ovšem nejde: Resource ButtonBackgroundNonPressed is not found. Sh...

WPF

1 odpovědí

20.03.2012 12:51

Michal Plško

TabControl

Zdravím, mám funkční aplikaci (VB 2005), ALE: Prvek TabControl obsahuje několik záložek (pages), na každé záložce je prvek ListView (vlastnost view=deail, MultiSelect=False) s mnoha řádky. Např.: záložky představují měsíce a v ListView je seznam knih, které byly v daném měsíci vypůjčeny. Vše (zá...

VB.NET

5 odpovědí

05.03.2012 7:50

anonym

Import CSV a XLS do DataGridView

Dobrý den, jak lze načíst soubory csv(tabulková data) a xls(Excel) do DataGridView? U souboru accdb(Access) se vytvoří datové spojení a vše funguje. Data/Add New Data Source/Database/Dataset/New Connection/Change/Microsoft Access Databaze File/OK/Browse/soubor.accdb Předem děkuji Zdeněk

VB.NET, WinForms, Databáze

4 odpovědí

04.03.2012 17:44

anonym

Visual Basic TEXT-BOX

Dobrý den potřeboval bych prosím radu. Mám text-box a vněm tři jména Např. Radek, Petr, Jan Potřeboval bych aby když označím jedno z těchto jmen v textboxu a kliknul na Tlačitko Comand, tak aby se mi v labelu pod tlacitkem comand napsalo co kdo je.... Dám příklad. V text-boxu označim jmeno ...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

01.03.2012 7:25

anonym

MVC a Account Model

Dobrý den, Začal jsem se učit MVC a chtěl bych vědět, co je lepší varianta, případně jak je to lepší dělat... Ještě podotknu, že bych rád využíval ASP.NET Profile Providery. 1) Mám využívat výchozí Account Model a používat jeho třídy 2) Mám ho smazat a vytvořit svůj vlastní? 3) Nebo j...

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

29.02.2012 13:53

anonym

Ošetření součtem před zápisem do SQL DB

Zdravím vespolek, jsem zde nový a to jak na fóru, tak programování v ASP.NET, proto prosím omluvte případné nedostatky :-) Potřebuji ošetřit formulář tak, aby uživatelé, kteří se zapisují dali v součtu 100%. (jedná se o rozdělení celku, například Pepa 25%, Franta 75%). Jedná se o zápis v da...

ASP.NET WebForms, Databáze

3 odpovědí

29.02.2012 13:36

Karel Láska

Problém s cyklem

Zdravím dělám dlouhodobou matuitní práci ve vb.net. Nevím jak vyřešit problém s jedním cyklem. Má se načíst formulář, který vygeneruje 2 čísla od 1 do 20. Poté se má výsledek napsat do textboxu a zkontrolovat pomocí tlačítka. Problém je v tom, že při ladění se mi v neznámých zobrazují jiné hodnot...

VB.NET, Algoritmy

10 odpovědí

28.02.2012 17:54

anonym

neuplny Excel export do DataSetu

Dobry den, uz jsem zde psal vicekrat. Potrebuji &quot;na tvrdo&quot; bez pomoci asistentu precist data z Excelu 2003 a dostat do DataSetu. To se taky podari ale nevim proc se ne vsechny sloupce nactou? Zasilam casti kodu. Dekuji za pripadnou pomoc.

C#

1 odpovědí

28.02.2012 16:41

Ondřej Linhart

kalkulačka

Dobrý večer, pokouším se udělat kalkulačku sčítání odčítaní atd. funguje.Problém nastane když zadám např. číslo 0.5 + a chci zadat další číslo tak to vyhodí chybu. Zde je celej kod: a zde v tomto řádku při sčítání vyhodí chybu: Děkuji za každou pomoc

VB.NET

2 odpovědí

26.02.2012 22:46

anonym

Dvojrozměrné dynamické pole

Ahoj, mám tu problém s jedním polem. Má mít 4 sloupce a neznámo kolik řádků. Dim r(,4) to nebere, když dám Dim r(,) tak mi to při plnění (r(0,0)=&quot;xxx&quot;) vyhodí Object reference not set to an instance of an object, co s tím mám dělat?

VB.NET

3 odpovědí

26.02.2012 18:41

anonym

jak sparvne dostat data z Excelu do DataSet ?

Dobry den, uz jsem zde psal jednou ale nikdo mi neodpovedel. Proc nemohu precist vsechna data z Excelu(formaty typu string, integer, Datum: 12.12.2012 Pondeli N 26 -0,123 12:13:23) ve sloupcich? Ve vyslednem gridu mam data ale ne vsechna? Ani zruseni vsech formatu v excelu na vysledku...

C#, ADO.NET, WinForms, Office

2 odpovědí

26.02.2012 17:26

anonym

Prázdné políčko jako 0

Prosím Vás, chtěl bych se zeptat, jestli byste mi neporadili někdo, snažím se vytvořit pro sebe jeden program (na ulehčení studia) a potřeboval bych poradit s prázdným políčkem tzn, že když nechám prázdné políčko v TextBoxu tak aby mi to neházelo chybu, ale aby to započítalo jako 0. Mám tam datov...

Komponenty, C++/C, .NET

7 odpovědí

25.02.2012 17:27

Přemek Doležal

SQLite přímo v programu?

Ahoj, když používám SQLite, tak program půjde jenom na počítačích kde je nainstalovaný System.Data.SQLite? Nebo to jde nějak strčit do programu? S používáním částí které nejsou přímo v .NET nemám zkušenosti... Předem díky za odpověď

VB.NET

2 odpovědí

25.02.2012 14:28

Ondřej Linhart

Definice hodnot pomoci cyklu

Ahoj, jak se pomoci cyklu elegantne vyhnu podobnemu zverstvu? (omlouvam se za hloupy dotaz) Set hybridShapePointCoord1 = hybridShapes1.Item(&quot;Point Nosniku_01&quot;) Set hybridShapePointCoord2 = hybridShapes1.Item(&quot;Point Nosniku_02&quot;) Set hybridShapePointCoord3 = hybridShapes1....

VB6/VBA

1 odpovědí

25.02.2012 11:38

Tomáš Herceg

Výběr dat z MSSQL do dynamicky vygenerovaných objektů

Dobrý den, už dlouho si lámu hlavu s tím, jak s následujícím problémem: Dynamicky si generuji do stránky řádky (podle počtů řádků v tabulce v databázi) a v nich dynamicky generuji objekty (podle toho, co si uživatel nadefinuje, že chce vidět za sloupce z tabulky). Dále také řádky s mezisou...

ASP.NET WebForms, Databáze

1 odpovědí

24.02.2012 17:51

anonym

IP z DHCP

Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit, jak nastavit automatickou IP z DHCP serveru? (viz. komentář ve funkci níže) D9ky moc

C#

2 odpovědí

24.02.2012 17:42

anonym

přesun okna mezi monitory

Když mám rozmístěná okna na dva monitory a pak pracuji jen s jedním a některá okna zůstanou &quot;za rohem&quot; na druhém monitoru - tak nevíte jak dostat ta okna zpět na první monitor? Měl jsem klávesové zkratky (Alt, Down, Left, Down, Enter) a pak se dalo s oknem hýbat. To ale funguje jen ...

Offtopic

0 odpovědí

24.02.2012 15:34

anonym

Logování prováděných operací uložené procedury

Dobrý den, začínám s používáním uložených procedur na SQL Serveru z ASP.NET a narazil jsem na problém s fungováním uložené procedury. Někdy funguje správně, někdy se příkaz neprovede a já nevím proč. Lze nějak v rámci procedury logovat jaké parametry byly do ní předány a s jakým výsledkem skonči...

SQL

1 odpovědí

23.02.2012 9:20

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Práce s textem (zjištění textu)

Omlouvám se za špatný název tématu, ale nic lepšího mě nenapadlo ... Zde je kód: Píše mi to chybu Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu. a zkouším všechno, ale nic nepomáhá, nevím co dělám špatně. Předem díky za pomoc :)

C#, Algoritmy, WinForms

2 odpovědí

22.02.2012 19:33

anonym

<< < 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se