Nové téma
Mám problém nefunguje mi nasledujúci kód : Mám TabControl s 9 tabpage na každej tabpage je nejaký textbox do ktorého užívateľ zadá údaje pre vyhľadávanie. Potreboval by som aby pri zmene tabpage príslušný textbox získal focus aby užívateľ nemusel kliknúť do textboxu myšou.
VB.NET, Komponenty, WinForms
anonym
Zdravím, můj dotaz se týká VB2010 a komponenty listview. Potřeboval bych přiřadit proceduru situaci kdy uživatel klikne na prázdný řádek (pod položkami). Událost ListView1_DoubleClick se vyvolá vždy jen pokud je kliknuto na některý řádek s daty, doubleclick do prázdného prostoru nereaguje. Je to...
VB.NET, WinForms
Dobrý den... Předem se omlouvám za to, že podoubná otázka již zde byla, ale přeto (poradil jsem se i se sterjdou Googlem) ale neím nevím... Chtěl by ch septat na to že potřebuji KÓD do VB na přenesení souboru dokument.txt (jenž je ve složce s programem) na místo někde v disku C:. Děkuji za každou...
VB.NET, I/O operace
Dobrý den, s VB.NET 2010 začínám a potřeboval bych poradit s připojením ke vzdálenému serveru MySQL. Používám tento connector: http://dev.mysql.com/downloads/connector/net/ Na localhostu mi vše funguje jak má, ale pokud se snažím připojit třeba k Forpsi.cz kde hostuji můj web (dbserver-d...
VB.NET, Databáze
Turista Tomáš
Zdravím, mám takový problém, že mi aplikace při ukončení čeká na uzavření COM portu. COM port se otevírá během spuštění aplikace a na konci (během metody Dispose) volám funkci, která ukončuje a uzavírá COM port. Aplikace se někdy zasekne v kroku teplomerPort.Close() a jediný způsob jak ji uk...
C#, Hardware
(Visual Basic 2010) Ahoj jakym zpusobem u objektu urcim jejich prekrývání u VB6 to byl zOrder ale v 2010 jsem nic takoveho nenasel. Díky :) Uprava: nasel jsem BringToFront() a SendToBack() ale nefunguje to. Problem: Do MDI jsem vložil panel a pak vygeneroval form ale ten form je vžd...
VB.NET
Dobrý den, Potřebuji se pomocí VB přihlásit na pozadí na nějaké webové stránky a po přihlášení stáhnout obsah stránek (který je přístupný jen po přihlášení). Příklad: Potřebuji se přihlásit do redakčního systému, tam si stahnout plán dovolených zaměstnanců (nemůžu do MySQL, stačí mi úplně, co j...
VB.NET, HTTP/HTML
Radek Tupý
Prosím Vás, ako nastaviť podmienku v SqlDataSource. V table mám "datum" typu datetime a potrebujem zadané hodnoty zobraziť podľa toho, či sú staršie ako aktuálny dátum. Column: "datum" Operator: "<" alebo ">", podľa toho čo chcem Source: asi...
SQL
Vladimír Tomek
(VB2010) Ahoj potrebuju poradit. Generuju do formuláře button: Těch tlačítek bude bezpočet. Jak udělám funkci aby třeba po kliknutí se změnila barva pozadí ? Pripomínám že dopředu nevím jak se bude tlačítko jmenovat a jake bude mít id.
Ahoj, pořídil jsem si nový počítač s Windows 7 a nemohu navázat kontakt s webovým serverem localhost v InterDev 6.0. Nevím v čem je chyba. Nainstaloval jsem IIS 7 a následně stáhl a nainstaloval Server Extension 7.5 pro Windows 7. Pokud zadám http://localhost/ ve webovém prohlížeči, tak fun...
ASP.NET WebForms
Prosím poraďte... Mám RichTextBox1, v něm nějaký formátovaný text. Potřebuji překopírovat jeho obsah (včetně formátu) do záložky (Bookmarks) ve Wordu. Funguje to tak, že v aplikaci vb.net vyplním RichTextBox1, pak otevřu instanci Wordu a vyplním záložku daty. Jenže buď se mi zobrazí pouhý tex...
Dušan Sedláček
Zdravim, řeším tu teď jeden problém a to oheldně screenování, mám tento kód problém je v tom, že když to volám v nějakém itnervalu, tak se udělá první screen test_1.jpg, poté druhý test_2.jpg, ale ten druhý je totožný s tím prvním (i když na ploše něco změním, tak se to na screenu 2. neukže) a ...
Dobrý den, mám ještě jednu otázečku. Na těchto stránkách jsem našel kód kalkulačky. Při dělení nulou píše kalkulačka jako výsledek nekonečno. Nevíte někdo jaká chyba je v tom kódu, popřípadě jak by se to dalo ošetřit ?
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, nevíte někdo, jak nastavit připojení k MSSQL serveru z VB6? Na WIN7 SP1 jede vše bez problémů, na čemkoliv nižšim mi při pokusu o připojení vypíše: r-t error 430: Class does not support Automation or d. n. s. expected interface. Připojuji se přes ADODB.Connection connection string j...
VB6/VBA
Ahoj, mam jednu otázku okolo matematických zápisů. Nevíte někdo jak ve visual studiu 2005,2010 zapsat klasický zlomek, mocninu nebo odmocninu??
Alexander Clarai
(Visual Basic 2010) Ahoj potřebuju poradit: Konvertuju z JSON do XML. XML stringem mi přijdou vlastnosti a informace o objektu (např.) <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?> <root> <type>button</type> <text>My Button</tex...
Prosím o pomoc... podařilo se mi vygooglit jak udělat instanci Excelu nezávislou na nainstalované verzi Excel: funguje bez problémů. Otázka zní, jak podobným způsobem udělám instaci Wordu...? Googlím už 2 dny a prostě to nějak nevidím. Pomůže někdo s kódem? Zkouším: pak se vyplňují jedno...
VB2010 Ahoj potrebuju poradit - generuju objekty timto zpusobem: Potreboval bych pokud by to slo aby prvek pnl(i) - i byl jako STRING zkousel jsem to prenastavit ale VB2010 mi na to řve že to musí bít jako Integer? Neřešil jste toto již někdo ? Nebo se musím smířit že to bude mít jen...
(VB2010) Ahoj neexistuje nějaké vnitřní proměnná, ve které by byl seznam objektů a jejich podoběktů nebo tak něco? Napadlo mě to řešit při generování objektů rovnou nejaké informace cpát do svého systémového pole, ale nechám si poradit. Díky
Petr Zajíc
Ahoj potřebuju poradit: (pouzivam Visual basic 2010) Mám ve formu vložený "Panel" (name - Panel1) a tlačítkem si generuju další prvky jako button, textbox atd. potřebuju poradit jak udělat aby se mi vygenerovane tlacitko zobrazilo v prvku Panel1 zkousel jsem Dim Nb As Bu...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít