Nové téma
Dobrý den, mám aplikaci MS Access, která se připojuje na SQL server 2005 pomocí ODBC ( SQL autentizace ). Jak zjistím aktuálně připojené klienty ( např. jejich IP adresu, nebo název PC) na databázi ? Děkuji
SQL, Databáze
anonym
Zdravim Vas panove, potreboval bych poradit ohledne jedne veci ve visual basic 2010. Mam formu s comboboxem a dalsima textboxama. Combobox je napojeny na adresar-data z db. Potrebuji aby, kdyz vyberu nazev firmy z comboboxu, tak se mi ostatni udaje z db, jako adresa, psc, mesto,... zk...
VB.NET, WinForms, Databáze
Dobrý den, měl bych takovou prosbu s řešením jednoho problému. Vyvyjím menší databazy v Accessu 2007 která bude na SQL Server (MS SQL 2008 R2 EXpress) Který je umýstěn na serveru. SQL server mam nastavený na pevný 1433 port. Připojení z jiného pc funguje (testoval jsem pomocí nastavení zdroje OD...
VB.NET, Databáze
Zdravím, mám program, ve kterém přidávám položky do ListView1 ve Form1 a položky se ukládájí do txt souboru. Potom zmáčknu tlačítko a otevře se Form2, ve kterém mám tlačítko "zobrazit text" a TextBox. Po zmáčknutí tlačítko "zobrazit text" by se měl načíst txt soubor (s položka...
VB.NET, WinForms
Muzete nekdo prosim poradit? Spustim proces, bez problemu pak odchytim jeho ukonceni. Z nejakeho duvodu ale v teto kontrolni procedure nelze korektne nacist pocet polozek v listview na jinem formulari. Ten ale nutne potrebuji k dalsimu zpracovani: 'v procedure, kde spoustim proces: ...
VB.NET
Vladimir Petras
Zdravim, poradi mi někdo jak udělat diskusi ve Visual Basicu, když kliknu na nějakou položku, aby se k té položce otevřela diskuse. Děkuji za odpověď.
Josef Machat
Nazdar Chlapi, potreboval bych trochu poradit. Mam datagridview a chci udelat funkci kopirovani.. pouzil jsem: ale bohuzel mi to zkopiruje i IDicko, coz je potom totozne z predchozi cell a vyskytne se error. Nema s tim nekdo zkusenosti, jak udelat, aby idcko vynechal a zkopiroval vsec...
Dobrý večer, po delší době jsem nucen napsat něco v C# a "vyhořel" jsem na následujícím problému. Potřebuji si pomocí metody ReflectionOnlyLoadFrom načíst assembly a zjistit, zda třídy, které tam jsou, implementují rozhraní IPluginInterface. Kód vypadá takto: Vyhodí to výjimku ...
C#, Reflexe
Petr Sklenička
Dobrý den, Situace: v 1. skriptu (ASPX) vyberu Uživatele, podle zvoleného uživatele vybere/ukáže druhý skript (aspx) např. jeho nastavení. Dotaz: Jak nejlépe zamezit, když uživatel spustí SAMOSTATNĚ 2. skript, aby tento skript nic neprovedl? p.s. Studuji skvělé videotutoriály Tomáš Herzega, ...
ASP.NET WebForms
Radek Tupý
Mám následující problém: Ve formuláři je tlačítko, které provádí v databázi insert nebo update. Po stisku se vše v pořádku provede. Pokud však udělám refresh stránky (F5), událost tlačítka se volá znovu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak takovému opakovanému volání zamezím. Děkuji za odpověď
Mám problém, mám program kde kontroluju jesli složka existuje a když ne tak ji vytvožím to není problém ale smazat nejde zkoušel jsem vše už nevím jak na to. Poraďte pls
Potrebuji pri zobrazeni cisla v GridView oddelit tisice mezerou. Int a = 653840 //chci aby se zobrazilo 653 840 zkousel jsem nastavit vlastnost DataFormatString u objectu BoundField na "#,0.##", ale to neprineslo ocekavany efekt. Dekuji za pomoc David P.
Martin Vích
Přeji dobrý večer, Mám vytvořenou menší firemní databazy a chtěl bych ji v rámci sdílení přesunout celou na MS SQL. Při migraci dat a vytvoření nové databaze tipu klient/server určité funkce VBA nefungují jako v nesdílené databazy. Například funkce které otevře vybraný účetní rok Tato f...
Dobrý večer, lámu si hlavu nad jednou věcí. Konkrétně mám nějaký přehled dat (GridView), ze kterého vede odkaz na další stránku. Na této další stránce provedu nějaký zápis, který v důsledku vede k tomu, že ta položka zmizí z původního přehledu (pokud bych ho znovu načetl). Jde mi o to, jak doc...
Zdravím, mám dotaz ohledně Print Dialogu. Když kliknu na tlačítko které otevře Print Dialog a při otevření tohoto okna si to rozmyslím a dám storno tak se stránka stejně vytiskne, můžete mi poradit jak to ošetřit. Zkoušel sem to samé jako při Open Dialogu jenže tam Storno hodí chybu takže není pr...
VB6/VBA
Zdravím, už minule jsem dostal odpověď na mojí otázku, zkusím to tedy znova. Mám nějaký projekt v ASP.NET ana jedné stránce vypisuji obsah z DB. V jednom kroku bych potřeboval zjistit obsah položky datareader která je buď true nebo false. Zatím jsem to řešil takto, ale příjde mi to značně &...
C#, ASP.NET WebForms, ADO.NET, Databáze
Zdravím, potřeboval bych, aby se přidané body zabavily dle mé volby. Tohle mě ukazuje chybu
Dobrý den, .NET 4 nevěděl by někdo jak přečíst hodnotu z elementu, který je značen namespacem ? XML chtěl bych přečíst atribut region, jenže se mi nedaří dostat do elementu location (namespace yw) pokud zkusím xdoc.Element("rss").Element("chanel").Element("...
VB.NET, XML
Michal Plško
Dobrý den, hledám nějaký hosting pro statické webové stránky. Prostor stačí pár MB. Poradíte mi prosím?
Offtopic
Když kopíruju přes clipboard obsah gridu pomocí klávesových zkratek. CTRL+A CTRL+C v excelu pak CTRL+v Kopíruje se to správně jen se roztahují řádky na výšku. Je to věc gridu nebo excelu? Dá se tomu zabránit? Samozřejmě i za cenu, že se to do buňky nevejde a musí se pak na šířku roztáhn...
Roman Rak
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít