Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 > >>

Seznam zemí (států)

Ahoj, m8m prosbu zda někdo nevíte zda je možné z windows vytáhnout seznam států, proč to vlastně - dělám takovou aplikaci - kontakt manažer a napadlo mně ušetřit tabulku v db a číst to rouvnou ze systému, vím že to jde načíst z kultury v net studiu, ale to není přesně ono. Je to někde ve win t...

VB.NET, Algoritmy

5 odpovědí

14.07.2016 7:25

Roman Masek

orezanie textu

Dobry den Prosim Vas o pomoc v orezani casti textu. Z clanku http://www.vbnet.cz/clanek--72-pracujeme_s_protokolem_http.aspx som vytiahol kod : kod funguje v poriadku ale iba pri requeste , ale ja pouzivam Net.WebClient teda : mam program na chat cez moj FTP server a pri stahovani ...

VB.NET

8 odpovědí

17.02.2010 15:23

anonym

FTP - File Size

Dobrý den, vytvářím si malou knihovnu funkcí pro práci s FTP protokolem. Skoro všechno již mám implementováno, ale nedaří se mi zkrátka zprovoznit funkci pro zjištění velikosti souboru v daném FTP umístění. Buď získám hodnotu -1, 0 nebo chybu (550). Na internetu jsem již hledal mnoho návodů, bo...

VB.NET

4 odpovědí

06.02.2010 14:44

Jakub Čermák

data a XML

Zdravim, mam takovou delsi a slozitejci otazku, doufam, ze se najde nekdo kdo by mi s tim vypomohl. Tak dost reci a hura na to... tady mam skopirovany usek ze souboru objednavka.aspx.cs,ten obstaraval, ze po stisku tlacitka Odeslat,se odesle objednavka a vytvori se XML dle vyplneneho formulare z...

C#, ASP.NET WebForms, XML

4 odpovědí

04.02.2010 10:26

anonym

funkce Command()

Dobrý den. Mám aplikaci, která zpravuje takové skripty a mám příponu *.as asociovanou v systému na tento program. Program jsem zezačátku psal v .NET Frameworku 4 ale jak jsem program přeměnil na .NET 3.5 tak mi přestala funkce Command() na zjištění cesty pracovat. mám tuto situaci: přičemž cmm j...

VB.NET, .NET

4 odpovědí

02.02.2010 11:44

X Y

Kolekcia property

Dobrý večer, vo formulári mám pomenované richTextboxy k nim mám vytvorené zodpovedajúce property ktoré majú rovnaké názvy ako richTextBoxy. Chcem vytvoriť kolekciu propert aby som k nim mohol pristupovať pomocou mena richTextBoxu. Viem to spraviť nasledovne ale chcel by som to spraviť pomo...

VB.NET

12 odpovědí

02.02.2010 0:21

Gabriel

Čtení po řádcích v TextBox

1. Chtěl bych po řádcích načítat text v TextBox tento následně progarmově zpracovat a výsledek uložit (po řádcích) v jiném TextBoxu. Poradí mi někdo kod pro načítání po řádcích? 2. K tlačítku CommandButton mám přiřazen kod: Po stisknutí tlačítka chybová hláška: Sub or Function not defined....

VB6/VBA

5 odpovědí

31.01.2010 21:48

anonym

ToolStrip

Ve své aplikaci mám toolstrip a v něm buttony, které zpřístupňují různé funkce. Nyní bych potřeboval takový button, který by zpřístupňoval více funkcí, já bych ten button třeba rozkliknul a vybral bych příslušnou funkci (změnil by se pak i obrázek na buttonu) a dokud by nenastala další změna, pod...

VB.NET

0 odpovědí

29.01.2010 18:25

anonym

Sčítání časů ve sloupci LISTVIEWu + ukázka kódu

Zdravím přátelé, úspěšně pokračuji se svojí aplikací a došel jsem do části, kdy mám ListBox s několika sloupci. V prvním sloupci je datum - OK v dalších sloupcích je čas (většinou v řádkách minut a sekund) nyní chci udělat součet všech časů v uvedeném sloupci a jelikož je třída DateTime pro...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

29.01.2010 12:14

Radek Heil

enter v RTB

zdravím, chcem v richtextboxe po stlačení klávesy enter to textu vložiť nejaké slovo: no problém je že okrem vloženia tohto slova sa mi to textu vloží aj nový riadok, a to práve nechcem, vie mi niekto povedať ako tomu zabránim?

VB.NET, WinForms

6 odpovědí

29.01.2010 11:53

Michal Chovanec

Přetypování

Mějme virtuální třídu Z (např. zaměstnanec). Z ní se dědí třídy A,B...... (např. ředitel, generální ředitel, uklízečka ....). Existuje nějaký rozumný způsob, jak provést přetypování děděných objektů mezi sebou (např. ředitel -&gt; uklízečka), tedy alespoň což se týče převzetí vlastností z rodičo...

Architektura, .NET

3 odpovědí

29.01.2010 11:48

Ondřej Linhart

jméno SUB nebo FUNCTION pomocí proměnné

Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné udělat něco takového: Sub.name má vyjádřit, že bych rád získal v takové proměnné &quot;name1&quot;. Tak bych mohl mít kontrolu nad programem, kde došlo k chybě. Chápu, že si můžu v každé aplikaci definovat subName proměnnou ale když název té procedury z...

VB.NET

3 odpovědí

29.01.2010 3:51

Ondřej Linhart

Kontextová nabídka u windows explorer

Zdravím, můžete mně prosím nasměrovat jakým způsobem se pracuje s kontextovou nabídkou u win exploreru prosím? Jde mi o to, že bych rád některé akce mojí aplikace vztáhnul k souborům konkrétního typu a tyhle akce bych rád zpřístupnil pomocí kontextové nabídky win exploreru (podobně jak to mají p...

VB.NET

1 odpovědí

28.01.2010 10:49

Petr Žižka

Dotaz ohledně datumu

Zdravíčko. 1. Zajímala by mě určitá věc ohledně datumu. Možná má na to VB.NET mnoho užitečných funkcí, ale já je bohužel určitě neznám. V aplikaci mám dva Comboboxy. První obsahuje seznam měsíců a druhý obsahuje seznam roků (2009-2019) Co se týče počtu dní každého měsíce, to je &quot;pro m...

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

27.01.2010 20:02

Radek Heil

FormView Edit item template

Dobrý den, na stránce mám zobrazen formview a upravil jsem jeho vlastnost Edit item template jak potřebuju. Místo textboxu jsem dal listbox který má vlastní sql data source a zobrazuje jména s databáze. Dále jsem do Edit item template ve formviw přidal tlačítko(button) u kterého bych potřeboval...

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

27.01.2010 11:47

Petr Mašek

template

Caute neexistuje nahodou pre win aplikacie nejake sablony? POdobne ako pri web strankach? Aby clovek nemusel stale robit niektore veci, ktore sa opakuju v kazdej aplikacii? vdaka Max

Komponenty, Architektura

4 odpovědí

26.01.2010 22:26

Ondřej Linhart

Rada s zobrazením obrazků

Ahoj, už si nevím rady a chtěl bych se zeptat zda by mi někdo mohl pomoci. Na stránce zobrazuji do prvku Image obrázky z databáze pomocí handleru. Vše funguje jak má ale teď mi nastal problém když jsem vytvořil novou stránku které má pouze jiný název tak se mi obrázek nechce zobrazit(na té pr...

C#, ASP.NET WebForms

2 odpovědí

26.01.2010 14:58

Tomáš Herceg

DataGridView - zobrazení buňky

V DataGridView potřebuji po nalezení hodnoty v buňce a jejím vybrání přes Pokud je nalezená buňka mimo zobrazenou část gridu na obrazovce, potřeboval bych, aby došlo k posunu Scroll lišty gridu tak, aby vyhledaná buňka byla na obrazovce. Netušíte někdo, jak to zařídit ?

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

26.01.2010 14:31

anonym

Textbox i pro tabulky

Zdravím přatelé, měl bych jeden obecnější dotaz na zkušené kolegy. V aplikaci bych rád udělal možnost vytvářet něco jako základní dokument, který bude zobrazovat pouze text nebo tabulky včetně základní interaktivity/událostí - kde uživatel kliknul, text nad kterým se pohybuje s myší apod. Něc...

VB.NET, WPF, WinForms

0 odpovědí

26.01.2010 10:11

Petr Žižka

Překreslení grafu v události paint

Dobrý den, vykreslení celého grafu do pictureboxu mám provedeno v modulu v proceduře. Tuto proceduru volám v události paint. Problém je, že se ve chvíli, když nastane událost paint graf sice překreslí ale ihned zase zmizí. Nevíte v čem by mohl být problém? Projel jsem diskuze a na podobná ...

Komponenty, WinForms, Grafika, .NET

2 odpovědí

25.01.2010 19:48

Hellis

<< < 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se