Nové téma
Dobrý den, jsem na foru novy. Je mi 15 a začal jsem se zajimat o praci ve VB.net 2005. Zkouším podle různých návodů dělat jednoduche aplikace. Narazil jsem na problem - mam v projektu dva formuláře. Na jednom jsou nějaké tlačítka a je zde globalně nadefinovaná proměnná. Druhý má taktéž některé p...
VB.NET
Ondřej Linhart
Ahoj, potřeboval bych naprogramovat jednoduchou aplikaci s využitím přehrávání zvuků. Na formuláři by měl být obrázek a po kliknutí na tento obrázek by se měl přehrát náhodný zvukový soubor (ve formátu wav). Zvuky mám uložené ve speciální složce na C. Jak je ale importovat do projektu? A jakou k...
.NET
Lubos Blader
Dobrý den, měl bych prosbu o radu jestli lze nějak obdobně jako je metoda Directory.Move() přesunout celý adresář (včetně souborů) do jiného umístění. zdroj: C:\Program Files/Aplikace cíl D:\Programy\Aplikace nebo jestli musím přesun provést po jednotlviých krocích (tedy vše napsat). Jd...
C#, I/O operace
Alexx
Dobry den, prosim o radu potrebujem vytvorit databazovu aplikaciu bez instalacie akehokolvek serveroveho stroja (poziadavka uzivatela). Bude to viac menej aplikacia desktopova, vyuzivana jednym uzivatelom. Uzivatel ma poziadavku, aby sa k tejto aplikacii mohli po sieti pripojit este dalsi dv...
Databáze
Prosím o radu pri nasledovnom probléme mám formulár v ktorom mám 4 comboboxy do ktorých pri Form_Shown na čítavam dáta, vzhľadom na to že dát je dosť veľa tak som si tam dal na formulár ProgressBar a Label kde si posielam info o tom čo sa práve deje a kde asi som. Všetko pracuje tak ako chcem. ...
VB.NET, WinForms
Gabriel
zdravím, mám jednoduchú otázku: Dá sa assembler integrovať do vb.net alebo c#?
C#, VB.NET
Tomáš Herceg
Ahoj,nevíte někdo jak vykreslím graf funkce ve VB6 do PictureBoxu? Mám funkci x = min To max, y = e ^ (A + B * Log(x)). x-ové hodnoty jsou pravidelné od 5 do 60 a y nové hdnoty mám jako pole z pole prvků textboxů. Ale nevím jak na to, abych vykreslil tu zadanou funkci. Díky moc.
VB6/VBA
Dobrý den,předem se omlouvám za hrubky v psaní.Řeším problem jak udelat načítaní a ukladaní obrazku na webu.Jedná se o webové stránky pro realitku kde se budou zaznamenávat položky na prodej.Tzn.že kdyz se klikne na nejaku položku musí se zobrazit popis a nejake fotky.A ješte to musí umet i tyhle...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, Kolekce item listboxu lze plnit objekty. Jak (jestli) je možné naplnit listbox objekty, a zobrazovat vlastnost těchto objektů ? Listbox mi zobrazuje jen názvy tříd, ale aby zobrazoval vlastnost člena své kolekce se mi nedaří.
VB.NET, Komponenty, .NET
Michal Plško
Ahoj, existuje ve u text boxu něco jako událost jen pro čtení? Nikde to tu nemůžu najít.
anonym
Prosím o radu, jak bych mohl znepřístupnit DataGridViewButtonCell. U klasického tlačíka je vlastnost Enable, tady marně něco takového hledám.
ADO.NET, WinForms
Dobrý den, jsem začátečník. Jestli tahle otázka již byla někde zodpovězena - omlouvám se Vám. Řeším takovýto problém - na formuláři umístěný comboBox. Z nadekladrovaného pole objektů (typu string) by se při stisku tlačítka (Button) měly do comboboxu načíst hodnoty - ve Vb6 mi fungovalo něco jak...
VB.NET, Komponenty
Dobrý den, prosím o radu. Stále mi nějak není pořádně jasné jak správně pracovat (sestavit příkaz) s voláním nějaké konkrétní funkce z externí knihovny. V externí knihovně mám jedinou funkci, resp. metodu pro zobrazení MessageBoxu "MessageBoxShow()", kterou bych potřeboval zavolat...
C#
Ahoj, nevíte jak bych mohl nastavit styl čar ve Visual Basicu 6, kterou bych mohl zařadit přímo do procedury? Zkoušel jsem něco takového: 'Nastavení kreslícího pera Dim hPen As Long Dim hTmpPen As Long 'Vytvoření nového pera hPen = CreatePen(PS_DASHDOT, 1, RGB(255...
Ahoj. Mám vnořené Master Page a nyní potřebuji odchytávat událost Page_PreInit. Bohužel to nefunguje. Když jsem si do této funkce hodil breakpoint, tak mi to hlásí, že toto funkci neprochází, protože je rozdílná od originálu. Jsem z toho dost zmatený, netušíte někdo v čem je problém? Hlavičku fc...
C#, ASP.NET WebForms
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by mi některý zkušenější mohl poradi s následujícím problémem: Na stránce mám hyperlink ve kterém se mi zobrazuje příjmení+jméno z dadtabáze a potřeboval bych aby mě to po klinkutí navedlo na stránku detaily.aspx?id=XX kde xx je ID které se dá vytáhnout z databáze....
Petr Šindel
Dobrý den, potřebovala bych pomoct s automatickým odesíláním emailů. Mám web v ASP.NET, tvořím ve Visual Studiu 2008 a databázi mám v MS Sql serveru 2008. Po vyplnění registračního formuláře dojde k vložení registračních údajů do databáze. Chtěla bych, aby při vložení také došlo k odeslání e...
ASP.NET WebForms, Databáze
Zdravím kolegové, hned ze začátku uvádím že ve visual basicu jsem začátečník a ptám se pro vás na nejspíše banalitu. Načítám ze souboru tři promeny, A , B ,C . tyto proměnné zastupují, jmeno příjmení a body. mým problemem je že nevím jak udelat abych mohl překlikávat pomocí tlačítek na jméno ná...
Petr Sedláček
Dobrý den, nemohu si poradit s odesláním emailu na adresu [email protected], tedy na smtp.seznam.cz. Po napsání následujícího: vyžaduje server seznamu autentizaci, takže bych měl použít asi něco jako: Jak mám správně nadeklarovat Credentials, resp. jak se můžu jinak vypořádat s autentizací na smt...
Dobrý večer, nevěděl by někdo jak udělat v rtb hyperlink? Je to něco o rtf formátování, našel jsem nějaký hlinkbase, ale z toho formátování mi to není moc jasné. DetectUrl pro rtb mám zapnuté. Díky, PetrS
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít