Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

VS 2013 práce s pamětí

Dobrý den. Vytvořil jsem si jednoduchý program na prohlížení obrázku, kde naberu do seznamu obsah adresáře a potom klikáním zobrazuji obrázky. Každý obrázek mně však zabere určité místo v paměti a asi při 60. obrázku to dělá 60% a program se ukončí. Nemůžete mně někdo poradit co s tím? Existuje n...

VB.NET, Visual Studio, Grafika

5 odpovědí
 
08.03.2018 23:38

Josef Jeništa

SQL spojení tabulek s různým časovým rozlišením

Dobrý den, Chtěl bych spojit dvě tabulky, kde v první jsou záznamy uloženy změnově a v druhý hodinově. Je možné dotazem vyčíst z tab.1 data v hodinovém rozlišení? Případně jak jich spojit když každá má jiné časové rozlišení. tab 1. (Hodnota platí po celé období až po další záznam tzn. tepl...

SQL, Databáze

5 odpovědí
 
26.02.2018 13:44

Martin Valent

Vícenásobné připojení k SerialPort

Zdravím, chtěl bych si udělat ve VB.NET aplikaci na odposlouchávání komunikace na COM portu. Jak rozchodit komunikaci na neobsazeném portu vím. Ale já bych se právě potřeboval připojit k portu, který je již obsazený a sledovat komunikaci mezi zařízením a obslužnou aplikací v PC. Hardwarově to bo...

VB.NET, Hardware, I/O operace

4 odpovědí
 
30.01.2018 9:35

anonym

Azure websites - komunikacia medzi skalami

Zdravim, mam Azure websites aplikaciu, ktore je skalovana a potreboval by som aby jednotlive skaly medzi sebou vedeli komunikovat. Akym sposobom (idealne takym, ktory nezahrna zakomponovanie dalsej sluzby ako je napriklad notification hub) by sa toto dalo dosiahnut? Dakujem za vsetky rady

Azure

1 odpovědí
 
11.12.2017 23:49

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

System.Net.WebClient vrací divně kódovaný string

Tento kód : Dim webClient As New System.Net.WebClient Dim URLs As String = &quot;http://www.seznam.cz&quot; Dim result As String Try result = webClient.DownloadString(URLs) Catch ex As Exception result = ex.Message Fi...

VB.NET

3 odpovědí
 
11.12.2017 23:44

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Absolutní a relativní cesty v .aspx

Dobrý den, Mám prosbu ač se mi asi bude smát s triviálností tohodotazu nic méně, mám problém s otvíráním dokumentů pres &lt;a href mů kód je : ale tento odkaz neudělá vůbec nic v .aspx, pokud jej dám do .html pak funguje bez problémů. Pri použítí klasického odkazu mi vše funguje jak má...

VB.NET, ASP.NET/IIS, HTTP/HTML

6 odpovědí
 
29.11.2017 8:58

Vojtěch Dobýval

DataGridView Column Sort

Dobrý den, jeden ze sloupců v datagridview obsahuje kódy, kde při výchozím řazení se kombinace CH řadí za H. Bylo by však velmi milé v konkrétním sloupci řadit kombinaci dvojznaku CH mezi kódy začínající na C resp. vypnout v tomto sloupci cz kulturu.. Případně předem děkuji za Vaše tipy.

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
24.11.2017 12:12

anonym

dotnet CLI pre klasicky .net ?

Ahojte, som novy vo svete vyvoja .net, no zacal som .net core, a zistil som ze niektore featury este niesu doladene, a tak by som chcel dalej vyvijat v klasickom .net-e. Zvykol som si pouzivat dotnet cli a visual code, preto by som sa vas chcel opytat ci existuje podobny nastroj aj na pracu s kla...

C#, Visual Studio, .NET

1 odpovědí
 
23.11.2017 21:25

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Obnova dat v DataGridView

Přeji dobrý den, může mne někdo opravit a nasměrovat. K obnově dat v DataGridView používám: Bohužel se mi obnoví jen buňka ve které je kurzor. Může mi někdo poradit jak obnovit celý výpis. Požívám databázi Access *.mdb Děkuji

VB.NET, WinForms, Databáze

1 odpovědí
 
15.11.2017 14:49

Michal Štěpánek

Nefungující stránky

Autoři, není vám divné, že se od září neodpovídá na založená témata? Ono to totiž nejde...

C#

1 odpovědí
 
12.11.2017 16:01

Tomáš Herceg

INSERT INTO SQL

Přeji dobrý den, pokouším se jednoduchým dotazem ve Visual Studio VB.NET převést data ze staré tabulky do nové. Bohužel mi dotaz stále stávkuje. Může mi někdo pomoci. DB1.mdf TABLE1 je součástí projektu v DATASET1. To je nová prázdná. Data potřebuji vytáhnot z DB2.mdb TABLE2, která je na c:\DB...

VB.NET, WinForms, Databáze

0 odpovědí
 
04.10.2017 9:48

anonym

VB.NET vykreslování DataGridView

Přeji dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda není jiný způsob nastavení vlastnosti řádků v DataGridView než-li v DataGridView_RowPrePaint. Mám jednoduchou databázi a formátuji řádky podle podmínek. Bohužel mi to vykreslování tabulky velmi zpomalí. Děkuji

VB.NET, WinForms, Databáze

0 odpovědí
 
15.09.2017 12:44

Michal Horáček

VB.NET databáze MS Access.mdb

Přeji dobrý den, mohl by mne někdo navést na to jak ošetřit změnu dat na formuláři s TextBox a DataGridView propojeným do databáze MS Access formát 2003 (mdb) upozorněním, zda chci či nechci uložit změněná data? Vím, že to tu někde je, ale hledám a nenacházím. Děkuji

VB.NET, Databáze

0 odpovědí
 
12.09.2017 12:17

Michal Horáček

Stažení obrázku pomocí VB

Dobrý den, bohužel jsem se do VB nepustil od školy, kde jsem ho měl spoře, ale už je to dlouho. Nyní bych potřeboval vytvořit aplikaci, která po stisknutí tlačítka stáhne obrázek na základě URL do zvoleného adresáře. Např. Private Sub Command1_Click() My.Computer.Network.DownloadFile(&qu...

VB.NET

2 odpovědí
 
12.09.2017 11:31

anonym

Windows IOT

Zdravím, Mám prosbu hraji si s RPI nainstalovano WIN IOT a potrebuji precist hodnoty ze senzoru DH11 nevíte někdo nebo nemáte neco použitelného pro jazyk VB ? Pro C# toho je hodne a funkcni ale v C# jiz nejsme schopen psat dal. Nebo aspon nejakou radu jak naimportovat dh11.h PRO C# jsme nas...

VB.NET

0 odpovědí
 
05.09.2017 15:28

Vojtěch Dobýval

Převod názvu proměnných - podržítka

Zdravím, mám hromadu proměnných a potřebuji je převést na velká písmena + podržítka: Jak to udělat? Nedaří se mi najít vhodnou utilitu. Nejlépe aby to upravilo samo celý enum. Díky Petr

C#, VB.NET

3 odpovědí
 
25.08.2017 12:05

anonym

DevExpress Drag and Drop controls

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Je možné nějakým způsobem v ASP.NET použít funkci Drag and Drop mezi jednotlivými komponenty (AspxPanel,AspxCalendar,AspxGridView atd.) na webové stránce? Například kalendář chci mít nalevo a grid napravo nebo opačně. Aby si každý uživatel mohl přesunout komp...

ASP.NET WebForms

1 odpovědí
 
28.07.2017 14:40

anonym

Sčítání hodnot ve sloupcích DataGridView.

Dobrý den, potřeboval bych malou radu.Poprvé jsem si vytvořil v Microsoft Access tabulku.Poté jsem ji provázal s Visual Basic.Postupoval jsem podle návodu,tak to šlo poměrně hladce.Dále jsem si vytvořil ve stejném formuláři ve Visual Basicu 8 TextBoxů,kam bych rád dostal součet hodnot z jednot...

VB.NET

1 odpovědí
 
24.07.2017 7:54

anonym

Azure websites - The configuration file has been changed by another program

Zdravim, poslednou dobou ma na Azure Websites zacala trapit nasledovna chyba: Exception information: Exception type: ConfigurationErrorsException Exception message: The configuration file has been changed by another program. (D:\home\site\wwwroot\web.config) Presiel som cely kod, ale ...

ASP.NET WebForms, Azure

0 odpovědí
 
30.06.2017 15:08

anonym

DOTVVM s DevExpress

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Kdybych použil váš DOTVVM, je možné pracovat jako doposud ve Web Form ASP? To znamená s DevExpress komponenty (Scheduler,Grid) Děkuji za odpověď

ASP.NET WebForms

0 odpovědí
 
22.06.2017 10:56

anonym

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback