Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

DragDrop

Kdysi jsem si vytvořil program na vyhledávání. Do ListView přesunu adresáře, kde se bude vyhledávat a do TextBoxu napíši tex, který chci vyhledat. Pokud jsem hledal ve svých adresářích s mým oprávněním, tak bylo vše v pořádku. Abych mohl hledat i v systémových adresářích, použil jsem v Aplikaci -...

VB.NET

0 odpovědí
 
19.05.2019 23:15

Josef Jeništa

Server explorer drag a drop

Zdravím, používám VS2017, VS2019 Comunnity. Standardně přetahuji data z server exploreru (databáza access) na formulář přetažením myši. Nyní mi to přestalo fungovat, při přetažení se zobrazí ikonka zákazu. Na první formulář se mi to povedlo a od té doby to nejde. Vyzkoušel jsem vytvořit nový proj...

VB.NET, Visual Studio, WinForms

1 odpovědí
 
09.05.2019 12:53

anonym

Načtení plného názvu COM portu

Zdravím. Chci se zeptat, jak ve VB.Net si naprogramuji, aby se mi v ToolTipu zobrazil nad vybraným COM portem v ComboBoxu také jeho plný název - neboli asi desription -, který se ukazuje ve Správci zařízení. Načíst aktuální seznam všech COM portů do ComboBoxu už umím, jen se mi nedaří nijak zob...

VB.NET

0 odpovědí
 
09.05.2019 11:29

anonym

Jak vyčíst data ze SerialPortu

Zdravím. Vím, že zde už často otravuji s dotazy, ale řeším dost zásadní problém. Problém, který už byl i zde často popisovaný, ale mně se nedaří pořád ho vyřešit. :-( Jde mi o to, že potřebuji vyčíst data, nebo aspon hlavičku, ze Serial Portu. Právě kvůli tomhle tomu jsem začal vytvářet proje...

VB.NET

7 odpovědí
 
09.05.2019 8:18

anonym

Sdílené nastavení konfigurace aplikace

VB.NET aplikace Windows Forms je umístěna na serveru ve sdílené složce, odkud jí uživatelé spouští. Jak mám pořešit sdílení konfiguračního souboru aplikace ve stejné složce? Nejlépe s možností měnit, přidávat a mazat hodnoty, případně sekce pro jednotlivé uživatele v jednom souboru. Předem dě...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
02.05.2019 17:28

anonym

Design a engine záhlaví programu

Dobrý den. Možná hloupý dotaz, ale chci se zeptat, zdali lze nějak uchovat nebo vybrat, v jakém stylu se bude zobrazovat záhlaví tvar a barva tlačítek a dalších položek. Jde mi o to, že vytvářím projekt ve Visual Studiu 2010, kde vzhled je ve stylu Windows 7, jenže po kompilaci a spuštění EXE s...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
03.04.2019 7:14

Daniel Semerák

Nejlepší hráč

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nevíte jak mám udělal, aby mi select vypsal jméno a příjmení hráče a jeho kvalitu... Jediné co jsem dokázal bylo ze čtyř čísel vypočítat kvalitu... jenže se vypíše bez jména hráče Předem děkuji za každou odpověď -- Vypíše největší hodnocení...

SQL, Databáze

1 odpovědí
 
01.04.2019 13:22

anonym

Jak zapsat obsah jednoho Richtextboxu do druhého Richtexboxu a odřádkovat.

AHoJ. Obracím se na vás s dotazem, kde potřebuji po zapsání údajů ze serial portu do jednoho richtextboxu, aby se mi ty samý obsah zapsal také do dalšího richtextboxu a odřádkoval se. Současně oba RTB se načítají a ukládají do txt souborů; tam to už mám vyřešené, ale nevím, jak mám obsah jednoh...

VB.NET

7 odpovědí
 
28.03.2019 18:55

Petr Doleček

Simulace tlačítka BackSpace v C#

Zdravím, vytvářím v C# aplikaci, která má mít vestavěnou klávesnici (počítač má pouze dotykový displej a klávesnice je uzpůsobená aplikaci). Klávesnice se skládá z textboxu a tlačítek pro jednotlivé znaky. Text vkládám pomocí kódu: Takže se znak vloží tam, kde je kurzor (kam jsem předtím...

C#, WinForms

6 odpovědí
 
27.03.2019 20:31

Petr Doleček

Prechod z tucneho clienta na web, volba technologie.

Dobry den. Prosim poradte mi s volbou web technologie. Mam aplikaciu, kt. je napisana v VB.NET, DataSets, DevExpress controls, GridView ..., MS SQL, pocet tabuliek - 100 a viac. Pocet uzivatelov momentalne cca 50. Bude narastat. Aplikacia funguje bez problemov, ale dostal som poziadavku...

.NET

1 odpovědí
 
22.03.2019 8:02

Miroslav Holec

Vypsání popisu hodnoty z ComboBoxu do Labelu

Dobrý den. Řeším takový problém. Potřebuji si z TXT souboru načíst do ComboBoxu při startu programu celý jeho obsah - Seznam.txt - a z dalšího TXT souboru si načíst jeho obsah - Popis.txt - do Labelu, aby se mi ale měnil text v Labelu v závislosti na okamžité hodnotě v ComboBoxu a nevím, jak to...

VB.NET

12 odpovědí
 
19.03.2019 19:57

anonym

Načtení TXT souboru do ComboBoxu a jen jeho prvních 10 řádků

Obracím se na vás s prosbou, jak si načtu TXT soubor do ComboBoxu a případně jak si uložím nové přírůstky a změny. Načíst ho umím, jenže se mi zobrazí jen první řádek, ale další řádky už ne. :-( Jde mi o to, že potřebuji si načíst 10 řádků, aby se mi zobrazovaly všechny v ComboBoxu. Dále mě zl...

VB.NET

5 odpovědí
 
19.03.2019 17:12

anonym

Front end validace podle atributů modelu bez volání kontroleru

Lze spustit validace založené na atributech modelu pouze na front endu bez nutnosti odesílat data na kontroler? Normálně se totiž data musí vždy odeslat na server a tam proběhnou validace a případně se odešlou chyby zpět na klienta. Je možné nějak načíst na front endu validační atributy modelu a ...

ASP.NET MVC

1 odpovědí
 
15.03.2019 21:05

Ondřej Brožek

Graf refresh

Ahoj. Mám Form, v něm mám data v DGV a graf, který je graficky znázorní. Když změním data v DGV, tak chci, aby se mi překreslil i graf. Nefunguje refresh, invalidate ani update. Nevíte někdo jak donutit graf, aby se aktualizoval?

VB.NET

2 odpovědí
 
09.03.2019 12:26

Jan Hirsch

Tiskové sestavy

Ahoj, tvořím Winforms aplikaci u které je požadavek na tiskové výstupy. Představa je taková, že se navrhnou nějaké šablony, které si bude zákazník moci upravit i sám, takže by bylo skvělé, kdyby na to byl nějaký vizuální návrhář. Napadlo mě to udělat pomocí PDF, ale nemohu nikde najít vizuální...

C#, WinForms

0 odpovědí
 
04.03.2019 8:28

anonym

Code for E-Mail

how to write code to send e-mail from an ASP.NET application?

ASP.NET WebForms

1 odpovědí
 
26.02.2019 16:49

zhoudada

Chybová hláška Požadavek byl přerušen: Nelze vytvořit zabezpečený kanál SSL/TLS

Dobrý den, z webové stránky načítám text. Donedávna vše fungovalo bez problémů a najednou vyskakuje chybová hláška "System.Net.WebException: Požadavek byl přerušen: Nelze vytvořit zabezpečený kanál SSL/TLS." Dim url As String = String.Format("http://api.kraken.com/0/public/Tic...

VB.NET

5 odpovědí
 
24.02.2019 13:25

anonym

Jak získat seznam online počítačů v síti ?

Jak lze získat seznam všech online počítačů v síti ? Předem děkuji za případné rady a tipy. Přikládám postarší nalezený funkční příklad : https://www.codeproject.com/Articles/16113/Retreiving-a-list-of-network-computer-names-using Jinak? System.Management? WMI? Případně lze-li monitorov...

VB.NET

0 odpovědí
 
03.01.2019 15:03

anonym

Použití BackgroundWorker v modulu.

Vyrobil jsem si program, který kopíruje a zároveň zobrazuje graf, kolik toho již je zkopírováno. Aby vše chodilo plynule, použil jsem BackgroundWorker a kopírování jsem dal do samostatného modulu. BackgroundWorker jsem si deklaroval v Modulu; Public bw as New BackgroundWorker. Používám Listview j...

VB.NET, Visual Studio

8 odpovědí
 
13.12.2018 0:41

Josef Jeništa

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback