Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Připojení k TCP ve VB.NET.

A opět jsem tu, abych obtěžoval těch pár českých vývojářů, kteří na mé dotazy možná odpoví ;-) Tentokrát mne zajímá, jak vytvořit jakýsi naslouchač. Mám serverovou aplikaci a k ní klientskou. Ani jednu nemohu rozebrat, abych zjistil, jak přesně vlastně pracuje. Jde mi ale pouze o dva úkony opa...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
18.08.2019 21:13

Josef Turek

VB.NET (VS2019) reakce na parametry / argumenty příkazové řádky

Zdravím, je tady celkem mrtvo, takže neočekávám odpověď. Jen mně napadlo, protože používám program, který chci čas od času aktualizovat, aby při kliknutí na příslušné tlačítko sám sebe zkopíroval, spustil svou kopii s parametrem -Upgrade a ukončil se. To je věc, kterou bych ještě zvládl, n...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
18.08.2019 21:03

Josef Turek

Vytvoření konfiguračního souboru (cfg) VB.NET

Zdravím, jsem tu nový, tak se mnou prosím mějte trpělivost. Žádám jen o řešení pár banalit, se kterými si ale nejsem sám schopen poradit. Jako první bych rád požádal o pomoc při vytváření a úpravách konfiguračního soubori. Jde o konfiguraci k jednomu programu, kterou chci pomocí tlačítek, přep...

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
17.08.2019 8:59

anonym

return context.Questions.ToArrayAsync() vs return await context.Questions.ToArrayAsync()

Může mi prosím někdo osvětlit proč je správně hned po zavolání asynchronní metody se dávat await ? Nebo je možné posílat dál přímo task a await použít až na místě kde budeme potřebovat entity. příklad public class Repository { . . . Public Task<Question[]> GetQuestionsAsync() { ...

C#

0 odpovědí
 
07.08.2019 11:00

anonym

Samovolné přepínání přihlášeného uživatele

Ahoj všem, mám napsanou aplikaci v ASP.NET 3.5, kde jsou v databázi uložení uživatelé a jejich uživatelské role pro práci v aplikaci. Problém nastal, když jsem aplikaci nasadil na server a v jeden čas, když se přihlásí více uživatelů, se přihlášený uživatel samovolně přepne na jiného posled...

C#, ASP.NET WebForms, Databáze

1 odpovědí
 
25.07.2019 14:28

anonym

Ako nastaviť Generovanie MIDI súboru?

Aktualizovaný_ Zdravím, prosím o radu, ako nastaviť hudobný nástroj pri generovaní MIDI súboru. Všetko funguje perfektne, ale potrebujem zmeniť klavír na akordeón. Ja to nedokážem rozlúsknuť. Kód ešte pokračuje, ale mám dojem, že problém bude v tejto časti. Za každú radu ďakujem. https:...

VB.NET

0 odpovědí
 
21.07.2019 17:05

Jozef

Blazor

Zdravím, má podle Vás smysl se zabývat technologií Blazor v .NET CORE 3? a proč ano, či ne? Díky

C#

3 odpovědí
 
14.07.2019 20:32

anonym

Třída ve VBA vracející proměnnou vlastního typu

Zdravím Prosím o radu Potřebuji zpracovávat ve VBA tabulky nacházející se v dokumentu Word Mám definovanou vlastní proměnnou „Radek_t“ , která obsahuje hodnoty nacházející se v jednom řádku tabulky. Dále pak modul třídy „Tabulka_P3_Class“, kterému předám zpracovávaný do...

VB6/VBA, Office

1 odpovědí
 
24.06.2019 7:01

anonym

Jak správně převést syntaxi proměnných z VB do C#

Zdravím. Chci se vás zeptat, jakým způsobem si definuji správně proměnné v C#, když je mám ve VB.Net definované takto: Převádím zdrojový kod z VB do C#, abych se naučil C-éčko, se kterým se lépe uplatním v životě. Jsem jen mírně pokročilý programátor, který se to teprve učí, tak hodně věcí je ...

C#, VB.NET

1 odpovědí
 
31.05.2019 6:43

anonym

DragDrop

Kdysi jsem si vytvořil program na vyhledávání. Do ListView přesunu adresáře, kde se bude vyhledávat a do TextBoxu napíši tex, který chci vyhledat. Pokud jsem hledal ve svých adresářích s mým oprávněním, tak bylo vše v pořádku. Abych mohl hledat i v systémových adresářích, použil jsem v Aplikaci -...

VB.NET

0 odpovědí
 
19.05.2019 23:15

Josef Jeništa

Server explorer drag a drop

Zdravím, používám VS2017, VS2019 Comunnity. Standardně přetahuji data z server exploreru (databáza access) na formulář přetažením myši. Nyní mi to přestalo fungovat, při přetažení se zobrazí ikonka zákazu. Na první formulář se mi to povedlo a od té doby to nejde. Vyzkoušel jsem vytvořit nový proj...

VB.NET, Visual Studio, WinForms

1 odpovědí
 
09.05.2019 12:53

anonym

Načtení plného názvu COM portu

Zdravím. Chci se zeptat, jak ve VB.Net si naprogramuji, aby se mi v ToolTipu zobrazil nad vybraným COM portem v ComboBoxu také jeho plný název - neboli asi desription -, který se ukazuje ve Správci zařízení. Načíst aktuální seznam všech COM portů do ComboBoxu už umím, jen se mi nedaří nijak zob...

VB.NET

0 odpovědí
 
09.05.2019 11:29

anonym

Jak vyčíst data ze SerialPortu

Zdravím. Vím, že zde už často otravuji s dotazy, ale řeším dost zásadní problém. Problém, který už byl i zde často popisovaný, ale mně se nedaří pořád ho vyřešit. :-( Jde mi o to, že potřebuji vyčíst data, nebo aspon hlavičku, ze Serial Portu. Právě kvůli tomhle tomu jsem začal vytvářet proje...

VB.NET

7 odpovědí
 
09.05.2019 8:18

anonym

Sdílené nastavení konfigurace aplikace

VB.NET aplikace Windows Forms je umístěna na serveru ve sdílené složce, odkud jí uživatelé spouští. Jak mám pořešit sdílení konfiguračního souboru aplikace ve stejné složce? Nejlépe s možností měnit, přidávat a mazat hodnoty, případně sekce pro jednotlivé uživatele v jednom souboru. Předem dě...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
02.05.2019 17:28

anonym

Design a engine záhlaví programu

Dobrý den. Možná hloupý dotaz, ale chci se zeptat, zdali lze nějak uchovat nebo vybrat, v jakém stylu se bude zobrazovat záhlaví tvar a barva tlačítek a dalších položek. Jde mi o to, že vytvářím projekt ve Visual Studiu 2010, kde vzhled je ve stylu Windows 7, jenže po kompilaci a spuštění EXE s...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
03.04.2019 7:14

Daniel Semerák

Nejlepší hráč

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nevíte jak mám udělal, aby mi select vypsal jméno a příjmení hráče a jeho kvalitu... Jediné co jsem dokázal bylo ze čtyř čísel vypočítat kvalitu... jenže se vypíše bez jména hráče Předem děkuji za každou odpověď -- Vypíše největší hodnocení...

SQL, Databáze

1 odpovědí
 
01.04.2019 13:22

anonym

Jak zapsat obsah jednoho Richtextboxu do druhého Richtexboxu a odřádkovat.

AHoJ. Obracím se na vás s dotazem, kde potřebuji po zapsání údajů ze serial portu do jednoho richtextboxu, aby se mi ty samý obsah zapsal také do dalšího richtextboxu a odřádkoval se. Současně oba RTB se načítají a ukládají do txt souborů; tam to už mám vyřešené, ale nevím, jak mám obsah jednoh...

VB.NET

7 odpovědí
 
28.03.2019 18:55

Petr Doleček

Simulace tlačítka BackSpace v C#

Zdravím, vytvářím v C# aplikaci, která má mít vestavěnou klávesnici (počítač má pouze dotykový displej a klávesnice je uzpůsobená aplikaci). Klávesnice se skládá z textboxu a tlačítek pro jednotlivé znaky. Text vkládám pomocí kódu: Takže se znak vloží tam, kde je kurzor (kam jsem předtím...

C#, WinForms

6 odpovědí
 
27.03.2019 20:31

Petr Doleček

Načtení TXT souboru do ComboBoxu a jen jeho prvních 10 řádků

Obracím se na vás s prosbou, jak si načtu TXT soubor do ComboBoxu a případně jak si uložím nové přírůstky a změny. Načíst ho umím, jenže se mi zobrazí jen první řádek, ale další řádky už ne. :-( Jde mi o to, že potřebuji si načíst 10 řádků, aby se mi zobrazovaly všechny v ComboBoxu. Dále mě zl...

VB.NET

5 odpovědí
 
19.03.2019 17:12

anonym

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback