Nové téma
Provádím evidenci vybavení několika objektů, s tím, že mám v excelovské tabulce seznamy jednotlivých věcí, kde ke každé věci mám vedle ostatních informacích navíc v jednom poli název fotografie včetně celé cesty k fotografii na disku. Z této databáze potřebuji vytvořit karty, pro každou věc jedn...
VB6/VBA
anonym
Dobrý den, dost často vídávám v aplikacích datagrid, který má v záhlaví kromě názvu sloupce a šipky na třídění dat i vložený textbox, který slouží pro třízení záznamů. Standartní datagridview to neumí? Neexistuje na to už nějaká hotová komponenta?
VB.NET, WinForms
Dobrý den, poradil by někdo, jak nastavit OnClick, OnLoad, nebo např OnTextChanged u dynamicky vytvořeného prvku na stránce? V page_init mám mimo jiného : a dále poté... IIS mi odpoví že : BC30390: Metoda System.Web.UI.WebControls.TextBox.Protected Overridable Sub OnTextChanged(e As S...
ASP.NET WebForms
Dobré ráno. Dostal jsem se do situace, kdy potřebuji starou databázi, která nebyla navržena přesně podle toho, jak bych si představoval, do nové. Pro převod chci využít IDENTITY_INSERT. Napsal jsem si funkci která vypadá takto : Bohužel po zapnutí funkce se mi do databáze údaje přidají s Majite...
C#, SQL, Databáze
Tomáš Bezděk
Pekný deň. Všetkým. Potreboval ny som radu, ako kopírovať súbor po bytoch. Potrebujem zobrazovať priebeh kopírovania ( v cykle ). Vopred Ďakujem.
VB.NET
Tomáš Herceg
Zdravím Když nadokuji panel do horní oblasti okna,mám ho nastavený jako neviditelný.Mám tam tlačítko nastavené při kliku panel1.show(). Když zkompiluji aplikaci a kliknu na tlačítko,zoobrazí se panel1 a celá aplikace se lehce problikne.Jak odstraním to probliknutí?
WinForms, Grafika
Ondřej Linhart
Dobrý den, potřebuji konvertovat hodnotu, kterou mi vrací OPC server. Vím, že je to pole SByte. Při pokusu o konverzi dostanu hlášení Nerozumím hlavně významu .SByte[*] M;6ete poradit<
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl pokud aplikaci zavřu ukončením startovacího formuláře procedurou close nebo voláním Application.Exit() ? Děkuji za odpověď
Dobrý den, jak definovat innerexception jako třetí parametr např. v tomto případě: Nebo - pokud to takto dělám celá špatně -jak to řešíte vy?
Dobrý den, jedno z oken aplikace otevírám ze dvou různých míst. -jednou metodou showdialog -jednou metodou show V obou případech ale, předtím nastavím otevíranéokno.owner = me. V otevíráném okně je na prvním řádku metody load nastvena vlastnost visible jenoho ovládacího prvku na false a je...
VB.NET, Architektura
Ahoj, tak si hraju a zkouším prográmek co po kliknutí na tlačítko minimalizuje všechny okna. Asi chápete kdy se to může hodit :D No nefunguje na systémová okna (průzkumník windows apod.). Nevíte jak to jde spravit?
VB.NET, WinForms, WinAPI
Ondřej Ondryáš
Zdravim vsechny, Mam jeden takovy dotaz, Predpokladejme situaci, ze mam na formulari nekolik textboxu, nektere maji nacist ciselne hodnoty, nektere stringy a jeden treba datum. Pred tim nez zpracuju informace z textboxu, je samozrejme kontroluji .... tedy neco jako Takto kontroluji...
Ahoj, zháním free html editor a free file manager pro ASP.NET. Mohly by jsme mi prosím poradit? Html editor by měl dávat validní kód XHTML. Oba nástroje by mělý být zdarma, ovšem co nejkvalitnější. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Děkuji za odpověd.
Dobrý den VB NET jsem zatím neviděl, proto v tomto ohledu začátečnický dotaz. Je principiálně rozdíl použiju-li k VB NETu databázi MS SQL nebo Oracle? Nebo je to stejné jako u MS Access t.j. Pro Jiné servery než MS podpora prakticky nulová. Díky
Dobrý den. Mám takový pocit, že k jakémukoliv dotazu v sekci VB 6 a jiné verze se odpovídá způsobem "Už v tom nic nedělejte a přejděte na Visual Basic .NET". Myslím, že by nebylo od věci deaktivovat možnost přidávání vláken do fóra VB 6 a při pokusu o vložení by se zobrazila například n...
Offtopic
Dobrý den, Hledal jsem na internetu VB6.0 ale nikde jsem ho nenašel. Můžete mi poradit kde ho najdu? (popř. i zkušební verzi)
Offtopic, VB6/VBA
Dobrý den, rád bych se zeptal na problém týkající se datového typu sloupců v DataTable. Vytvořím DataTable a v ní vytvořím 2 sloupce s určením datového typu: Následně použiji vytvořenou DataTable jako vstupní parametr metody: Problém je v tom, že pokud přistupuji k jednotlivým položk...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Má VB.net resp VS něco lepšího než error provider? Nebo existuje jednodušší způsob jak ho použít u 30ti textboxů, než u každého upravit _validating?
Jakub Šust
Zdravim Vas! Chcel by som pridat do mojej aplikacie start up pomocou prvkov ActiveX. Mohli by ste mi prosim poradit co je na tomto kode zle, lebo to do registrov nic nezapise. Proceduru volam pomocou A este jedna otazka dali by sa nejako obist prava administratora napr ak by som zmenil L...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Lubos Kollar
Dobrý den, dnes jsem narazil na nepříjemnou věc. Na formuláři mám Tabcontrol se 2 tabpages a připojeným image listem. Jakmile však zobrazuji u těchto tabpages v záhlaví obrázky (přes vlastnost ImageIndex)z image listu , při najetí myši mi začne tato komponenta problikávat. Co jsem googlil, tak ně...
C#
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít