Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 356 357 358 359 360 361 362 363 364 > >>

Na co se nemá cenu ptát?

Zaznamenali jsme v našich diskusích několik případů, kdy místo dotazů uživatelé požadují rovnou napsání nějaké aplikace (nejčastěji domácího úkolu). Takovýmto žádostem nechceme (a ani nemůžeme) vyhovět, zvláště pokud se jedná o nějakou triviální věc, kterou je naprosto každý schopen napsat po pře...

Offtopic

0 odpovědí
 
02.09.2013 22:47

anonym

Přechod Excel VBA na VB.NET

Dobrý den. Prosím o radu a pomoc se zpracováním &quot;dbf&quot; a &quot;xls&quot; souborů pomocí VB.NET. Vytvořil jsem &quot;program&quot; pomocí VBA - lze ho &quot;distribuovat&quot; jako doplněk pro Excel (xla). Rád bych ten program ale přepsal pomocí VB.NET tak, aby nebyl &quot;záviský&quot; n...

VB.NET, Office

6 odpovědí
 
18.01.2011 17:13

anonym

Modifikace DataGridView, když napojení je OleDB

Zdravím, nevím za jak dlouho mně ukamenujete díky mým dotazům, ale opět mám nemalý problém. Zkouším si udělat jednoduchou databázovou aplikaci na seznam majitelů využívající MS Access ve VB.NET 2005 EE. Prozatím mi šlo vše bez problému tj. zobrazovat data, editovat data apod. přes &quot;mo...

VB.NET

13 odpovědí
 
30.04.2008 16:17

Jiří Strejcovský

Editace hodnot u app.config

Dobrý den, asi nejdříve bych popsal, co je mým cílem. Rád bych si vytvořil konfigurační soubor. Nechci již používat INI soubory a rád bych to udělal ve formě XML souboru. Načtení hodnot zvládám bez problému, ale mám problém s editací jednotlivých hodnot. Nevíte jak se to dá řešit? Hledám už ...

VB.NET

5 odpovědí
 
10.03.2008 21:14

anonym

DataGridView

Zdravim, riesim momentalne jeden mensi problemik. K vypisu niektorych dat z databazy pouzivam DataGridView - vsetko funguje tak ako ma, ak nefungovalo tak som to vyriesil ;)) Ale! Mam x stlpcov a y riadkov a chcel by som spravit, pre lepsiu prehladnost nasledovne: Dajme tomu ze v stlpci 4 ...

VB.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí
 
23.06.2007 12:16

anonym

VB.NET - doplněk pro Excel a kompatibilita

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je vhodné/možné použít pro vytvoření doplňku pro starší verze excelu (2000 a výš) Visual Basic.NET. Díky Aleš

VB.NET

4 odpovědí
 
06.06.2007 18:44

anonym

Prístup ku databáze mdb

Dobrý deň. Prosím o radu. Možno sa to niekomu bude zdať banalita, ale X rokov som robil vo VB 6 a teraz sa snažím písať vo VB 2005, takže sa učím. Neviem prísť na to, ako ukladať dáta do mdb databázy. Mám ListBox, v ktorom sa periodicky opakujú dáta (napríklad výrobné číslo, názov zariadenia, dá...

VB.NET, Databáze

4 odpovědí
 
05.06.2007 15:12

Tomáš Herceg

Rich Text Box a prechod na ďaľší riadok

Dobrý deň. Pracujem na programe, ktorý robí konverziu z jedného typu súboru do iného typu súboru. Využívam pri to Rich Text Box. Program prechádza každým jedným znakom súboru a znaky, ktoré v novom súbore nemajú byť jednoducho odstraňuje. Narazil som však na problém. Zadefinoval som do programu...

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
01.06.2007 11:20

Róbert Pavlík

VB.NET problém s indexy (načítané z XML) u ComboBoxu

Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: &lt;?x...

VB.NET, Algoritmy, XML

6 odpovědí
 
30.05.2007 22:57

Tomáš Herceg

Label1-label2

ahoj,prosim Vas porad te my ako mam nastavit vlastnosti label ked mam dve popisky.v jednom je hotovy text a v druhy sluzi na vypis.Jenze pri vypise do druheho labelu my to nevypisuje v miste popisku ale pod prvni label.Jak to mam zmenit aby my to vypisovalo kam chci ja?Diky Edy

WinForms

1 odpovědí
 
30.05.2007 22:53

Tomáš Herceg

listview index

dobrý den! mám listview v něm položky přidal sem button na form a ted chci potom aby se vyběr položky posunul dolů když stisknu button.zadal sem tyto příkazy: L.Items(L.SelectedItems(0).Index) = L.Items(L.SelectedItems(0).Index + 1) toto proste musí fungovat jinak to nejde toto už dělám...

VB.NET

3 odpovědí
 
30.05.2007 7:17

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Seriál o spracovaní videa

Zdravím Vás všetkých. Chcem sa spýtať, či neuvažujete o seriáli, ktorý by sa zaoberal tvorbou aplikácií pre spracovanie videa. Venujem sa strihaniu videofilmov, je to moje hobby (okrem programovania). No zaujímalo by ma, ako vlastne fungujú programy pre spracovanie videa (ako sa dá klip rozdeliť...

Offtopic

1 odpovědí
 
25.05.2007 23:00

Tomáš Herceg

Nastavenie potomka

Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Začínam s VB.Net a za svet neviem prísť na to, čo mám nastaviť, aby formulár bol child. MDI Parent mám. Môžete mi poradiť? Ďakujem.

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
24.05.2007 13:31

Róbert Pavlík

MDI

Zdravim, potreboval bych poradit, mam form v MdiFormu a u toho formu bych potreboval aby se pri nacteni zobrazi v maximalizovanem stavu. dekuji za radu

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
23.05.2007 14:17

anonym

Jak zjistit barvu pixelu na obrazovce ?

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné zjistit barvu pixelu na obrazovce.. našel jsem metodu GetPixel, ale ta potřebuje předat HDc, a to už mi nefunguje.. :( asi takhle vypada nefunkční kód (ja vim že je k ničemu, ale ať to je kompletní) : Mel by kdyz klikneme na cernou, tak se zvysi pormen...

VB.NET

1 odpovědí
 
23.05.2007 13:19

Tomáš Herceg

Coding Conventions

Zdravim, Mam otazku ohladom coding conventions aneb :o) minimalne znalosti ohladom kodovania :o) resp. v tomto pripade skor pomenovavania objektov (naming conventions). V starej verzii VB (6.0), existovali &quot;odporucane&quot; prefixy pre kazdy ovladaci prvok na formulari (existuju a pouz...

Architektura, .NET

1 odpovědí
 
22.05.2007 23:46

Tomáš Herceg

Komunikácia cez RS232

Zdravím všetkých. Neviete mi prosím poradiť, kde by som mohol získať zdrojový kód programu, ktorý je schopný konfigurovať sériový port a posielať jeho pomocou správy a takisto ich čítať a logovať? Ďakujem.

I/O operace

2 odpovědí
 
22.05.2007 10:50

Róbert Pavlík

PROCEDURY A ICH VOLANI

Ahoj.Prrosim Vas vysvetli my nekdo jak pracuji procedury a jak se volaji.Nejak to nevim pochopit.Porad my to nejde. diky Edy

VB.NET

5 odpovědí
 
19.05.2007 9:50

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zistenie handle MsgBoxu a automatické zatvorenie

Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Mám aplikáciu, pomocou ktorej spúšťam inú (externú) aplikáciu. Ak sa zmení jedna z podmienok, moja aplikácia má zatvoriť externú aplikáciu a znova ju spustiť s inými hodnotami. Môj problém je v tom, že pri zatváraní externej aplikácie (nemám jej zdrojový kód) s...

VB6/VBA

3 odpovědí
 
15.05.2007 13:44

Róbert Pavlík

načtení matice ze souboru

Ahoj, mam problem, potreboval bych rychle pomoct s prikladem do zkousky z programovani v programu Visual studio 2005, zadani: procedura pro nacteni matice(2,20) ze souboru; procedura pro vypsani nulovych hodnot matice a secteni techto hodnot, z ostatnich hodnot vypocitat aritm.prumer; napsat proc...

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

1 odpovědí
 
14.05.2007 14:10

anonym

<< < 356 357 358 359 360 361 362 363 364 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback