Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 > >>

MS Chart

Zdravím, rád bych se naučil pracovat s komponentou MS Chart ve VB.NET, ale bohužel nemohu najít žádné podklady typu tutoriálů, návodů apod. Netušíte o něčem? Pro začátek by stačilo klidně vytváření grafů typu spojnicový graf a sloupcový graf... Narovinu, zn. ideal by byl takovýto návod pro...

VB.NET, Komponenty

3 odpovědí
 
04.07.2007 18:45

anonym

Double Click v DataGridView

Ahojte, mam znova mensi problemik s DataGridView, v ktorom mam zoznam incidentov + nejake tie zakladne informacie o nom. Teraz riesim to, ze ak 2x klikne na akykolvek riadok (resp. bunku) tak sa otvori nove okno s detailnym info o tomto incidente. Pouzivam na to to: Private Sub dgdInci...

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
30.06.2007 15:02

anonym

Přístup k souboru z Resources

Udělal jsem následující (do programu si přidal soubor) tímto způsobem: 1) My project - open 2) &quot;Resources&quot; a záložka &quot;Files&quot; 3) Přidány 3 soubory (textové) typu *.dat A jak si je mám zavolat v programu? Způsob pro čtení souboru mi nefunguje (a to jsem zkoušel i měnit ...

VB.NET, I/O operace, .NET

2 odpovědí
 
30.06.2007 14:01

anonym

Ukladani obsahu premennej 2.

Ahoj Vsetkym,prosim Vas neviete my niekto poradit ako mam ulozit obsah 6 premennych typu string a integer do pamete pocitaca(najlepsie do nejakej zlozky).Kazda premenna obsahuje pole 14 poloziek.Potrebujem aby po ukonceni programu sa tieto premenne niekde ulozili a potom pri zapnuti opet nacitali...

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

5 odpovědí
 
22.06.2007 20:17

Eduard Garan

Vývojové prostředí

Jsem velmi slabý v angličtině, možná je nás víc. Hodil by se proto kurz celkového seznámení s vývojovým prostředím - vysvětlení pojmů v češtině, tipy a triky... Samostatnou kapitolu by mohla tvořit publikace ClickOnce.

Offtopic

2 odpovědí
 
22.06.2007 14:00

Vratislav Renner

Autorská práva ke kódu z příkladů

Je tu zmínka o nakládání s články, to je mi jasné. Ale nevím, jak je to s kódy příkladů. Snad práva neporuším, když si na nich budu v rámci studia na svém počítači dělat vlastní úpravy. Jak to však je, když bych upravený příklad (nebo i originál) zkušebně vystavil na webový server? Smím? A smím p...

Offtopic

2 odpovědí
 
22.06.2007 9:35

Tomáš Herceg

ClickOnce instalace a spuštění

Mám Visual Basic .NET 2005 Express a úspěšně jsem instaloval aplikaci na server pomocí &quot;Publish&quot; v MyProject (metoda ClickOnce). Problém nastal po publikování nové verze aplikace. Publikování proběhlo bez závad, otevřel se web s instalací, ale ta nejde spustit protože: &quot;To install...

VB.NET

1 odpovědí
 
21.06.2007 15:15

Vratislav Renner

Vertikálny font

Dobrý deň. Potreboval by som vypisovať text v PictureBoxe vertikálne. Nastavil som: Dim myfont As New Font(&quot;Arial&quot;, 8, FontStyle.Regular, GraphicsUnit.Point, 1, True) Používam v: picCHART.CreateGraphics.DrawString(intActualValue, myfont, SolidBrush, Xpos, Ypos) Ale akosi mi to st...

VB.NET

2 odpovědí
 
20.06.2007 9:56

Róbert Pavlík

Seřazení položek v ListView

Dobrý den potřeboval bych seřadit položky v Listview. Zkoušel jsem použít Sort() ale to se mi nepovedlo. Děkuji

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
19.06.2007 7:03

anonym

spustitelný EXE soubor

Ahoj, potřebuji vytvořit jednoduchý formulář, je tak jednoduchý, že mi na jeho vytvoření stačili první čtyři lekce seriálu &quot;začínáme&quot;. Teď potřebuji aby ten formulář šel spouštět i bez vývojového prostředí, ale nevím jak na to. Poradí mi někdo? děkuji Karel

VB.NET

9 odpovědí
 
18.06.2007 9:29

anonym

Pocket C# a VisualBasic

Pocket C# je aplikace pro PocketPC, která umožnuje psát aplikace pro WindowsCE v prostředí .NET . Myslíte že je je (bude) nějaký program, ve kterém bych mohl psát a kompilovat si kód ve visualbasicu na svém PDA ?

VB.NET

3 odpovědí
 
17.06.2007 22:22

Tomáš Herceg

Běh aplikace na serveru

Dobrý den, mám historické prográmky z Visual Basic 5, které všechny jdou bez problému spouštět z počítačů v síti, ať je aplikace na stanici nebo na serveru . Ale aplikace udělané ve VB .NET však spustit nejdou. Konkrétní případ: aplikace je na serveru s V2K, na něm spustit jde, při pokusu o...

VB.NET, Bezpečnost

9 odpovědí
 
14.06.2007 19:26

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

odeslání mailu z aplikace

Snažím se aby aplikace automaticky odeslala mail s přílohou. Literatura říká: použít sytem.web.mail za pomoci komponenty CDOSYS. Ale aplikace system.web.mail nezná a ani komponetu CDOSYS. Neví někdo co s tím? Pracuji s VB net 2003. Díky

VB.NET

2 odpovědí
 
14.06.2007 14:02

jan vokroj

MDI -> chyba přenosu mezi formuláři

zdravím, nevím proč nejede &quot;starý&quot; osvědčený způsob z VB5/6, ale nějak jsem se zamotal... Mám frmMain =&gt; isMdiContainer = True Mám frmText =&gt; je zde RichTextBox (RTB) V hlavní liště (MenuStrip) na frmMain mám možnost výběru barvy. Vyberu si barvu a rád bych ji dal do Rich...

VB.NET, WinForms

5 odpovědí
 
14.06.2007 12:46

Tomáš Herceg

RichTextBox -> kódování při uložení

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda je možné docílit náledujícího. 1) Mám vytvořen nějaký text v RichTextBoxu. 2) Chci ho uložit - zavolám si dialog 3) Chci si vybrat kódování a to: 3.1) Windows-1250 3.2) UTF-8 bez BOM 3.3) UTF-8 s BOM 4) Uložit v dané kódování

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
13.06.2007 16:02

Petr Kříž

Třídění dat v DataTable

Prosím o pomoc, nevím kde mám chybu (dt je DataTable, ve které jsou již načtena data): MsgBox (jsem si teda myslel) by měl házet hodnoty z DataTable seřazené podle MJ, ale ono ne ... Crying or Very sad Poradíte prosím kde je chyba?

VB.NET

3 odpovědí
 
13.06.2007 2:54

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Generate() v Bubble Breakeru

Dobrý den, prosím poraďte, proč, když postupuji přesně podle instrukcí k Bubble Breakeru, se Generate() podtrhne a Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition píše: &quot;Name &quot;Generate&quot; is not declared.&quot; Děkuji

VB.NET

2 odpovědí
 
08.06.2007 15:16

anonym

Vytvoření tabulky v RichTextBox

Přeji hezký večer, za nic na světě nedokáži vytvořit tabulku v RichTextBox. Pokoušel jsem se ji vytvořit i natvrdo přidáním textu do RTF v programu, ovšem text se nepřevedl a zobrazil se vskutku ten RTF text. Takto vypadá tabulka v RTF o 1 řádku a 2 sloupcích: {\rtf1\ansi\ansicpg1250\deff...

VB.NET

2 odpovědí
 
05.06.2007 11:34

Tomáš Herceg

Návrh na rubriku

Zdravím, nešla by vytvořit rubrika &quot;FAQ&quot; nebo něco obdobného? Vize: Při svých začátcích s VB.NET narážím na plno užitečných kódu na jeden/dva řádky a jsou to relativně užitečné věci. Jenže kvůli tomu dělat seriál nebo zahlcovat diskuzi je nesmysl. Proto by třeba mohla být strá...

Offtopic

1 odpovědí
 
05.06.2007 11:23

Tomáš Herceg

Kompatibilita prohlížečů - chyba

Zdravím, Internet Explorer již v 6-tkové verzi jsem neměl rád a v 7-mičkové verzi ho nesnáším. Používám nejradši FireFox a nebo Operu. Problém je v tom, že stránky (zejména diskuze) je celá chybně zapozicovaná. Nešlo by s tím něco prosím udělat? Btw, když se vždy kouknu do diskuze a chcu reagov...

Offtopic

3 odpovědí
 
04.06.2007 23:15

Tomáš Herceg

<< < 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback