Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 > >>

RichTextBox

Zdravím následující kód má zajistit aby se mi do ComboBoxu v ToolStript vypsal název fontu zvoleného v RichTextBox. Funguje. Problém však nastává při zvolení výběru s více fonty. RichTextBox1.SelectionFont.OriginalFontName se pak rovná Nothing: Prosím, poraďte! Přeji hezký den

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
16.08.2023 4:10

Yukiosl

Odeslání emailu

Dobrý den mám tento kód: Mohl by mi někdo prosím vysvětlit a co jde v posledních 5 řádcích? Emailový server čeho? Uživatelské jméno a heslo čeho? Moc dík za jakoukoli odpověď.

VB.NET, WinForms

15 odpovědí
 
02.02.2009 11:03

anonym

Program Speech

Zdravím, uživatelé Win XP jistě znají program Speech. Dá se spustit přes ovládací panely a v podstatě neumí nic jiného než říct to co mu napíšete. Přes pár měsíci byla ve zprávách reportář o hackerovi, který vytvořil vir, který pomocí jádra tohoto programu upozornil uživatele, že mi měl začí...

VB.NET

12 odpovědí
 
01.01.2008 10:04

Tomáš Herceg

vysvětlivky značek

Zdravím, nedávno zde proběhl slovníček často používaných anglických výrazu ve vb.net. Osobně bych uvítal něco podobného o značkách které se objevují před metodami a funkcemi ve třídách. Naprosto se v tom nevyznám. díky

VB.NET

10 odpovědí
 
30.08.2007 2:03

Jan Novák

odeslání mailu z aplikace část 2

Navazuji na téma z 14.6. Chci poslat automaticky maila bez zásahu obsluhy. Jako pomoc jsem dostal kód který zkouším, ale po příkazu &quot;send&quot; se objeví chybová hláška: &quot; Vstupní bod procedury StrTokEX se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně MSOERT2.dll nalést&quot; Program s...

VB.NET

8 odpovědí
 
26.08.2007 20:43

anonym

Zobrazování pouze přezdívky

Zdravím, 1)nebylo by možné zobrazovat v příspěvcích pouze přezdívky mimo celého jména? Ne že bych se za jméno styděl, ale někdy by to mohl být problém 2)jaksi mi nešly změnit některé údaje v profilu, ale možná jsem to dělal špatně Určitě to není stěžejní, spíš nápad. Díky

Offtopic

4 odpovědí
 
26.08.2007 13:22

Tomáš Herceg

Chat

Zdravím, p. Hercegu, nedávno v jednom fóru někomu odpověděl, že zobrazování pouze přezdívky se na seriózním webu nehodí (s tím souhlasím). Myslíte si však, že je vhodné umisťovat na takovýto web chat? Mě se to moc nezamlouvá. Přeji hezký den

Offtopic

7 odpovědí
 
26.08.2007 10:21

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zjištění koordinátů z úhlu

Zdravím, rád bych se zeptal, jak lze zjistit koordináty jednoho bodu z kružnice, když znám úhel. Přeji hezký den

VB.NET, Algoritmy

11 odpovědí
 
22.08.2007 22:09

Vratislav Renner

Ovládací prvek "PropertyGrid"

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak nejefektivněji vytvořit objekt, jehož vlastnosti by se daly editovat v PropertyGrid. Má to být třída? Struktura? Moc se v tom nevyznám. Prosím o přiložení kódu. Přeji hezký den

VB.NET, Komponenty, WinForms

2 odpovědí
 
22.08.2007 17:19

Jan Novák

Připojení různých datových zdrojů - databáze - soubory

Brouzdáním jsem našel zajímavý přehled připojovacích hodnot. Třeba by se to mohlo někomu hodit. http://www.connectionstrings.com/ Pavel

Offtopic, Databáze

1 odpovědí
 
21.08.2007 19:11

Tomáš Herceg

VB 2008 Expr. - nějaká funkce last_insert_id - při spojení OLEDBcon

Dobrý den, několik hodin hledám nějakou možnost jak použít v sql dotazu něco podobného jako je v sql dotazu u databáze MYSQL a to funkci posledního vytvořeného ID(last_insert_id). Jde o to, že vkládám do jedné tabulky údaje a autoincrement bych pak měl vložit do druhé tabulky. Používám sp...

ADO.NET, Databáze

4 odpovědí
 
21.08.2007 16:55

anonym

Rozdělení programu do vláken

Zdravím, četl jsem váš článek o TCP kreslícím prkně a zaujala mne zmínka o příkazu Invoke a rozdělení do vláken. Mám přesně ten ptoblém o čem jste se zmiňoval v článku. Můj program je napsán pro porovnání dvou excel tabulke dost náročná operace (někdy to trvá i hodinu) takže mám zatuhlé hlavní ok...

VB.NET

5 odpovědí
 
21.08.2007 15:36

Tomáš Herceg

Řazení odkazů na Home Page

Nebylo by možné, případně bylo by moc komplikované, v tabulce odkazů na home page serveru hlavně na příspěvky z diskusního fóra změnit řazení (a tedy i množinu zobrazených &quot;top&quot; místo stávajícího - dle data založení vlákna na řazení dle poslední reakce na zadaný problém? Občas se někdo ...

Offtopic

3 odpovědí
 
21.08.2007 14:27

Tomáš Herceg

Rozdělení programu do vláken 2

Nějak mi to nedalo spát a rád by jsem se o tom jak to funguje dozvěděl více(mám mamysli práci s vlákny). Jestli můžete připojit nějaké stručné a jasné vysvětlení této techniky(třeba i kusy zdrojáku), např. volat podprogram v jiném vlákně, ukončení tohoto vlákna při nějaké události atd. Díky

Threading, .NET

1 odpovědí
 
21.08.2007 14:25

Tomáš Herceg

Položky ListView

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jak se dají plnit položky v ListView pomocí manageru? Označil jsem ListView, dal Edit Item a dokáži tak editovat pouze řádky v prvním sloupci, ale z anic na světě nevím, jak se přepnout do ostatních sloupců.

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
20.08.2007 20:09

anonym

Přetečení u připojení k databázi a ukládání přes Insert

Dobrý den, měl bych dotaz, při vykonávání níže položeného skriptu ve VB 2008 mi to hlásí &quot;přetečení&quot;. Přitom skript jako takový funguje pokud zapisuji např. jen 2 buňky. (jedná se o databázi, která není součástí exe - projektu ale je zařazena do jiného programu. Předem děkuji za radu...

VB.NET

3 odpovědí
 
20.08.2007 14:20

Tomáš Herceg

Ukladanie premennej do txt súboru vo VBA

Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Mám databázu v MS Access a v nej aplikáciu vo VBA. Všetko je OK, ale potrebujem ukladať jednu premennú z tejto aplikácie do textového súboru. K tomu som napísal nasledujúci kód: Ďaľší program by mal potom premennú Text1.Value používať, ale po spustení databázy m...

VB6/VBA

4 odpovědí
 
20.08.2007 10:07

Vratislav Renner

ODBC

Ahoj, mohl by mi někdo popsat co to je vlastně ODBC? děkuju

Offtopic

1 odpovědí
 
19.08.2007 19:44

anonym

Jak spojit MySQL .Net Connector a VB.Net

Po radě Tomáše jsem si stáhnul MySQL .Net Connector, jenže jsem začátečník a nevím jak ho nadeklarovat nebo nějak dostat do VB.net, zkoušel jsem přidat Reference ale s tím jsem moc nehnul... poradíte mi prosím? děkuju (jsem opravdu amatér, umím jen základy)

VB.NET, ADO.NET, Databáze

1 odpovědí
 
14.08.2007 12:53

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Práce s Databází MYSQL

Dobrý den, máte velice pěkné stránky, a zajímavé texty. Pokud můžu chtěl bych se zeptat, jestli by bylo možné zjistit něco o programování ve VB.net a jeho práci s MYSQL databází (čtení a zápis do tabulek, a posléze z jejich manipulací v samotném VB, atd.) Bylo by to možné? Děkuju :-)

VB.NET, Databáze

2 odpovědí
 
13.08.2007 10:39

Michal Š.

<< < 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback