Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 > >>

Vytvoření scrollovatelné panelu pomocí scrollbar

Zdravím, neznáte nějaký jednoduchý způsob, kterým bych mohl udělat, že by panel reagoval na scrollování vertikálního (resp. horizontálního) scrollbaru posuvem? Díky

VB.NET

5 odpovědí
 
13.04.2012 8:27

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Jak "vylézt" z Comboboxu?

Dobrý den, nevíte pls jak vylézt z comboboxu aniž bych kliknul na jiné tlačítko? Třeba kdybych jen kliknul bokem někam na formulář. Nebo když jsem v Comboboxu a stisknu ENTER, aby to nezůstalo v Comboboxu označený. (abych kolečkem myši už nemohl změnit výběr comboboxu... - spíš aby myš posunul...

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
21.03.2009 17:04

FrantA

Vícevláknové aplikace a události

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na něco málo z teorie vícevláknových aplikací: Pokud mám takovou aplikaci, tak předpokládám, že pokud v průběhu jejího vykonávání volám nějakou metodu (funkci či podprogram), že tyto jsou vykonávány ve stejném vlákně, ve kterém běží proces, ze kterého metodu volám...

Komponenty, Threading, .NET

8 odpovědí
 
29.12.2007 0:13

Ondřej Linhart

Tvorba DLL

Dobrý deň. Začiatočnícka otázka. Nemohli by ste mi prosím niekto naznačiť ukážkou kódu, ako sa píše DLL a ako ju možno použiť v programe? Stačí niečo úplne jednoduché. Mám tušenie ako na to, ale nemám istotu. Tiež by postačila linka na túto tému. Ďakujem

VB.NET

8 odpovědí
 
07.12.2007 19:12

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Jak pracovat s hodnotami NULL

Nepřišl jsem na to, jak do proměnné (objektu) přiřadit hodnotu Null, resp. vymazat hodnotu z proměnné (objektu) Tak napřiklad potřebuji mít prázdnou/nepřiřzenou hodnotu Daumu. Když mám např. datum úmrtí, datum uhrady faktury a pod. Dokud nenastane příslušná událost nemůže být v tabulce žádný da...

VB.NET, Databáze

2 odpovědí
 
31.10.2007 12:44

anonym

HungrySnake - cybka pri mazani posl. casti hada.

Som uplny zaciatocnik, a zacinam akurat chapat suvislosti a pojmy. a neviem si rady z jednou chybnou, ktoru mi pise vo vasom navode na &quot;hladneho hada&quot; jedna sa o prikaz kde pri hodnote Volno mi hadze chybu, ze &quot;Volno&quot; neni clen &quot;System Array&quot; (pisem z hl...

VB.NET, WinForms, Grafika

2 odpovědí
 
26.10.2007 6:51

anonym

Heslo pro DB

Pracuji s MDB a MDF databazi, ktere jsou pripojeny k aplikaci. Potrebuji je zaheslovat, aby byly pristupne pouze ze teto aplikace, kde heslo zadam do connection string. Diky za odpoved. Lucka

VB.NET, Databáze, Bezpečnost

2 odpovědí
 
25.10.2007 21:07

Tomáš Herceg

TrueVision 3D

Zdravím, dneska jsem se rozhodl vyzkoušet práci v TrueVision 3D. Na webu je toho celkem dost v angličtině, a pár stránek v češtině jsem také našel, bohužel však jen pro VB6. Velkou část kódu jsem přenesl do VB .NET, ale nevím si rady s texturováním. Je tam část kódu (tahle část je z články v...

VB.NET

0 odpovědí
 
25.10.2007 19:11

Jan Novák

Změna velikosti Image v PictureBoxu

Zdravím, dnes jsem se asi hodinu a půl marně pokoušel přijít na to, jak bych mohl změnit velikost obrázku v pictureboxu. Jelikož jsou vlastnosti Image width a height read-only, vyhořel jsem. Pak jsem se asi hodinu pokoušel udělat to nějak přes Graphics, ale také nic. Děkuji za odpověď

VB.NET, Komponenty, Grafika

8 odpovědí
 
25.10.2007 1:42

Jan Novák

Načtení obrázku .jpg s formátem RGBA / 2

Nedávno jsme zde řešili problém dle nadpisu. Dospěli jsme k řešení přes transformaci prostřednictvím graphics (které také vyústilo v napsání odpovídajícího snippetu). Při řešení jiného problému jsem došel k poznání, že pro podobné účely má VB zabudovánu metodu CLONE třídy bitmap, takže obrázek .j...

VB.NET

0 odpovědí
 
25.10.2007 0:56

Viktor Langer

Vlastnost prvků AcessibleRole

Zdravím, nevíte prosím, k čemu slouží vlastnost prvků AcessibleRole? Děkuji

Komponenty, .NET

2 odpovědí
 
23.10.2007 10:20

Jan Novák

Video a sekundární obrazovka

Máte, prosím, někdo zkušenosti s přehráváním videa na sekundární obrazovce?. Pokud pustím video do Formu (využívám DirectX.Audiovideoplayback), tak vše funguje OK, jakmile tento Form umístím na sekundární obrazovku, video nezobrazuje (pouze černá plocha).

VB.NET, DirectX, I/O operace, Grafika

2 odpovědí
 
22.10.2007 9:38

Viktor Langer

Rozdělění obrázku na několik Bitmap

Zdravím, mám plně grafickou aplikaci. Její vizuální stránku jsem zatím řešil tak, že jsem si vytvořil několik obrázků, ale rád bych použil jeden soubor a roztříhal ho na několik malých bitmap. S grafikou nemám moc zkušeností, takže to jistě půjde snadno. Předem díky

VB.NET

3 odpovědí
 
22.10.2007 5:59

Jan Novák

Pole do GridView

Mohol by mi niekto poradiť, ako načítať pole do GridView?

ASP.NET WebForms

3 odpovědí
 
21.10.2007 19:26

Lubos Blader

Jak přečíst charset číslo z dialogu pro volbu fontu?

Ve VB6 (SP6) lze v dialogu pro volbu fontu vybrat znakovou sadu, v dialogu má nadpis Skript. Je to stejný dialog, jaký nabídne třeba i Poznámkový blok. Jak však volbu uživatele realizovat? Myslím, jak přečíst z dialogu zvolený skript, tj. charset číslo pro nastavení vlastnosti např. TextBox1.Font...

VB6/VBA

0 odpovědí
 
20.10.2007 13:02

Vratislav Renner

Události - ENTER

Dobrý den, jsem v úplných začátcích. Chtěl bych se zeptat na takovou věc: umím vytvořit tlačítko, kterépo stisknutí vyvolá nějakou proceduru. Jak ale řešit případ, že bych chtěl vyvolat nějakou proceduru po vyplnění TextBoxu a stisknutí enteru?

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
19.10.2007 17:22

anonym

Přehrávání hudby pomocí DirectX

Zdravím, mám tento kód který má přehrát soubor file (100% existuje), ale po spuštění Debuggeru mi to vyhodí tohle: &quot; LoaderLock was detected DLL &#39;C:\WINDOWS\assembly\GAC\Microsoft.DirectX\1.0.2902.031bf3856ad364e35\Microsoft.DirectX.dll&#39; is attempting managed execution insid...

VB.NET

9 odpovědí
 
16.10.2007 23:14

Viktor Langer

Načtení obrázku .jpg s formátem RGBA

Zdravím všechny přítomné a rád bych se pozeptal na jednu možná triviální záležitost. Při řešení nějakého problému v této diskusi jsem narazil na drobný problém, a to jak dostat obrázek ze souboru (typu jpg, ale obecně to může být jakýkoliv) do objektu typu Bitmap ale tak, aby tento objekt měl fo...

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
16.10.2007 12:25

Viktor Langer

Přejmenování aplikace

Zdravím a mám jednoduchý dotaz. Lze nějak přejmenovat název aplikace která se objevuje ve Start Page ? Děkuji

Visual Studio, Offtopic

5 odpovědí
 
15.10.2007 23:49

jan vokroj

Vlastnosti u vlastních komponentů

Prošel jsem si článek o tvorbě vlastních komponent a zkouším vytvořit novou a narazil jsem na problém s deklarací vlastností. Potřeboval bych vlastnost např. FirstEndDay as string přičemž by tato vlastnost mohla mít hodnotu FirstDay nebo EndDay a mohla by být v combu něco jako u visible true a fa...

VB.NET, WinForms

6 odpovědí
 
15.10.2007 21:29

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

<< < 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback