Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 > >>

neznámý počet pictureboxu a jejich tvoření

Prosím o radu nad mé síly,potřeboval bych poradit jak udělat &quot;to&quot; že kdyš vytvořim picturebox v programu aby sem měll možnost vybrat si z pc jakej obrázek do něj vložim ale hlavně nevím jak zajistit aby sem na začátku programu měl třeba jen jeden picturebox nebo tlačítko kterým další vy...

VB.NET, WinForms

17 odpovědí
 
26.06.2009 10:30

Petr Vavřinec

Předávání hodnot mezi formuláři

Chtěl bych se zeptat, jak předám hodnoty mezi formuláři. Pokud si vytvářím objekty a těm hodnoty přiřazuji, tak mi to nefunguje. tlačítko druhého formuláře Děkuju za odpověď

VB.NET

8 odpovědí
 
28.12.2007 21:49

Ondřej Linhart

Vytvoření souboru s více datovými typy a jeho čtení

Zdravím, rád bych se zeptal, jak můžu vytvořit soubor do kterého můžu uložit informace několika datových typů (konkrétně Bitmap, String a Integer) a pak je z něj znovu číst. Děkuji

VB.NET, I/O operace

4 odpovědí
 
28.12.2007 21:45

Ondřej Linhart

Windows Service s timerem

Dobrý den, potřeboval bych udělat jednoduchou službu, která řekněme jednou za 10 s něco provede. Mám problém s timerem. Je mi jasné, že u služby nemohu použít windows.forms.timer (z toolboxu). Chtěl jsem tedy použít system.timers.timer, ale ono to nejede ani tak. Pokud dám nějaký kód do procedur...

VB.NET

6 odpovědí
 
28.12.2007 21:37

Ondřej Linhart

Simulace průhlednosti komponent na formuláři

Zdravím, chtěl bych s zeptat, jestli neznáte nějaký dobrý způsob, jak simulovat průhlednost komponent na formuláři. Předem děkuji!

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
28.12.2007 21:34

Jan Novák

reakce na jinou aplikaci

zdravim, potreboval bych poradit, jak komunikovat mezi dvema ruznymi aplikacemi. Mam dve v podstate samostatne aplikace, jedna je manazer(jedna se o system upominek) a druha notifikator. Vsechny zaznamy se ukladaji do text souboru, takze bych potreboval tohle: kdyz v manazeru pridam, smazu neb...

VB.NET

5 odpovědí
 
28.12.2007 21:28

Ondřej Linhart

Zlúčenie Rtf reťazcov

Dobrý večer. Asi som zablúdil do tmavých časti VB .net. Vedel by mi niekto poradiť ako vyriešiť túto vec? Mám kód Ak stlačím Button1, zobrazí mi to iba reťazac a.

VB.NET, WinForms

39 odpovědí
 
17.12.2007 19:21

Jan Novák

GDI+ a kurzor - jak dál?

zdravím všechny na fóru a měl bych jednu otázku. Vykresluju si ve své aplikaci graf přes GDI+ na PictureBox. Až potud se mi zdá vše ok. Potřeboval bych ale ještě tam přidat to že když se kurzor myši dostane do oblasti pictureboxu aby se změnil na kříž ale ne takovej malinkej ale kříž přes celý ...

Offtopic

22 odpovědí
 
22.11.2007 22:21

anonym

Visual Studio 2008

Stiahli ste si už Visual Studio 2008 ? Nevymaže mi to moje projekty? Mám si ich zálohovať?

Offtopic

7 odpovědí
 
21.11.2007 18:23

Vratislav Renner

VB 2001

Ahoj,používám starší VB pro DOS myslím 2001.Je to téměř identické např.s QuickBasicem. Bohužel některé věci se chovají značně nepochopitelně.Nedávno jsem při různých skocích z podprogramů (return) přišel na to,že mi napoprvé neinterpretuje správně příkaz INPUT,když program projíždí interpret podr...

Offtopic

6 odpovědí
 
21.11.2007 16:20

anonym

Komunikace přes UDP port

Dobrý den, rád bych vás poprosil o pomoc s jednou aplikací. Aplikace by měla na určitém počítači neustále naslouchat na jednom UDP portu a jakmile na tento port příjde datagram, měla by jej zpracovat (parsování a následný výpočet) a výsledek by pak měla zaslat na počítače uvedené v konfigurační...

VB.NET

3 odpovědí
 
21.11.2007 13:16

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Propojeni 2 relacnich tabulek

Dobrý den, měl bych jeden začátečnický dotaz - snažím se udělat jednoduchou aplikaci - ve formuláři chci mít 2 datagridy, v každém chci zobrazovat tabulku z Access databáze, tabulky jsou propojeny relací - toto mám tady již hotové (na to nic není) - můj dotaz směřuje na 1/ jak nejjednodušeji vy...

VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze

1 odpovědí
 
21.11.2007 8:02

Miloš Málek

Vybrání textu v textboxu

Dobrý den, potřeboval bych, aby se všechen text v textboxu vybral, když textbox dostane focus. Zatím se mi to podařilo pouze pro případ, kdy uživatel do textboxu přejde tabulátorem. Pokud uživatel přejde do textboxu kliknutím, text se nevybere. Díky za rady.

VB.NET, Komponenty

1 odpovědí
 
20.11.2007 15:34

Róbert Pavlík

cesta k aktuálnímu adresáři

Dobrý den,chtěl bych poprosit o radu. Mám program X, který leží v nějaké složce. Jak se dá zjistit adresa (celá, např. C://X/D/) až ke složce, kde je program? Děkuji S pozdravem Hymi

C#, VB.NET, .NET

2 odpovědí
 
20.11.2007 14:26

anonym

export odb to xls

Zdravime Vas vsechny visualbasicove nadsence :) potrebovaly bychom vytvorit macro, do openoffice db, pro export do xls, csv, nebo klidne i do txt (oddelene carkou, ci strednikem) je to pro nas velmi dulezite, ale tomuto programovacimu jazyku zcela nerozumime :) daly jsme dohromady pouze toto ...

VB.NET, Office

0 odpovědí
 
20.11.2007 13:31

anonym

Medzera na začiatku riadku v RichTextBox-e

Dobrý večer, ak mám text v RichTextBoxe a chcem do ňho vložiť medzeru na začiatku riadka musím najprv stlačiť klávesu enter a až potom medzerník, inak to nefunguje. Vedel by mi niekto poradiť ako to vyriešiť z kódu. Ďakujem za odpoveď.

VB.NET, WinForms

10 odpovědí
 
20.11.2007 8:22

Viktor Langer

CrystalReport

Dobrý den. Programoval jsem spíše ve VB6 a teď se prokousávám první aplikací a učím se. Potřeboval bych nastartovat s CrystalReportem. Co se týká návrhu - není problém, ale vytvářím databázovou aplikaci s přístupem z více míst a při startu nahrávám do proměnné connectionstrig (při návrhu mám cest...

VB.NET

0 odpovědí
 
19.11.2007 13:12

Miloš Málek

GDI+ nestačí

Dobrý den potřeboval bych poradit.Programuji aplikaci v které se hýbe spousta věcí,přesouvají se,mění velikost,...Ale GDI+ pomalu přestává stačit při vykreslování.Chtěl bych poradit zda by bylo vhodné přejít na directX a celé přeprogramovat?V directX jsem ještě,krom příkladů z webu,nedělal. Zkus...

VB.NET, XNA, DirectX, WinForms

10 odpovědí
 
18.11.2007 20:58

Roman Trakal

stop time

Ahoj,prosím poradte,potřeboval bych do zdrojového kodu vložit na několik míst spoždění =akce...čekat třeba 0.10s a pokračovat

VB.NET, Threading

2 odpovědí
 
16.11.2007 16:30

anonym

Diskusní fórum - pokračování

Dorý den, Chtěl jsem se zeptat jestli bude mít pokračování tvorba diskusního fóra? Celý seriál o ASP.NET je velmi pěkně zpracován a byla by velká škoda to nedotáhnout do konce. Předem děkuji autorům tohoto webu a přeji hezký den...

Office

1 odpovědí
 
16.11.2007 9:32

Tomáš Herceg

<< < 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback