Nové téma
zdravím všechny, mám jeden problém s převodem textu z UTF8 na CP1250. Nevíte někdo jak elegantně uložit text do souboru tak aby byl soubor CP1250. Standartně totiž VB 2008 ukládá pod UTF8 a konverze nebo nastavení pro CP1250 je trochu oříšek. Jedná se totiž o XML které se rozebere a následně ulo...
VB.NET
anonym
Jakou mám použít syntaxy pro událost system.net.webclient.DownloadProgressChanged
Karol
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, jestli musím vždycky po použití objektu zničit jej pomocí dispose nebo jestli tyto objekzty zaniknou se stránkou nebo nějak jinak. například když si vytvářím OLEDBDataAdapter, dataSet nebo OLEDBCommand, případně novou instanci vlastní třídy ap. Díky moc za...
ASP.NET WebForms, ADO.NET, Databáze
Ondřej Ondryáš
Zdravim vsechny, mam dotaz ohledne nastaveni na upravovanou vetu v datagridview. Jde o to ze pro editaci zaznamu z gridu pouzivam jiny formular. Pri jeho ulozeni se mi znovu nactou data datagridview z SQL tvz.(refresch). Muj dotaz smeruje k tomu jak nejlepe se nastavit po refresch na tu samou vet...
C#
Michal Kezr
Ahoj. Prosím neznáte někdo funkci, která při stusknutí tlačítka vypne počítač??? Díky moc ...
Honza Dufek
Dobrý den. Pracuji na editoru PHP, pro který potřebuji zvýrazňování syntaxe. Tak, v čem je problém: Používám funkce: Ovšem problém je v tomto: V PHP jsou proměnné ve stylu $promenna , ovšem tento editor zvýrazní logicky pouze $, a už ne promenna. Takže mě napadlo použít regulární výraz, tak...
VB.NET, WinForms, Regulární výrazy
Petr Mánek
Ahoj, dělám si funkci které chci parametrem předat pole stringu. Nevěděl jsem jak se předává pole parametrem, tak jsem pole zaboxoval jako object. Už se mi ale něják nepodařilo vyřešit jak proměnou unboxnout, aby mi z toho zase vylezlo pole. Můžete mi prosím poradit? Vím že unbox se dělá takto: ...
VB.NET, Algoritmy, Optimalizace
Petr Zajíc
Zdravím, nemohu přijít, jak zjistit nejmenší datum. Mám několik datumových položek a z nich bych potřebovat zjistit nejmenší(nejstarší) datum. Myslel jsem že existuje nějaká funkce jako min(date1,date2,date3), ale nikde jsem nic nenašel. Děkuji J. Stránský
Chtěl jsem se zeptat, zda lze v Labelu psat s indexama. Zatim to řeším tak, že dám dva Labely pod sebe a u toho dolniho zmenším písmo. Ovšem tento způsob se mi zdá poněkud nešťastný.
VB.NET, WinForms
Tomáš Herceg
Ahoj. Potřeboval bych do tagů <head></head> načíst data ze XML souboru. To načtění dat je v pořádku. V proceduře Page_Load mám functi, která soubor přečte, a uloží do proměné HeadData001. Nevím ale, jak je dát právě do tagů <head>. Byl bych vám opravdu vděčný za radu. Dík...
ASP.NET WebForms, Komponenty
Dobrý den, mám tenhle kód: Vím, že GetWindowRect(cmbtnCil.hWnd, tRect) je špatně, ale nevím proč. Mohl byste mi někdo poradit? Děkuji Marcel
Marcel Borna
mám otážku ohľadom "hromadnej" tvorby premenných: dá sa nejako dosiahnúť aby na mieste * bolo číslo i z cyklu?
Ahoj. Chtěl jsem do své MasterPage zařadit Theme a intelisens nehlásí žádnou nápovědu, a nakonec to hodí chybu <%@ Master Theme="Moje" ... >
Offtopic
Prosím vás jak mám propojiti progressbar s příkazem my.computer.network.downloadfile?????
VB.NET, Komponenty, I/O operace
Ondřej Linhart
Je možné MS SQl Serveru nějak říct, aby opakovaně po pěti minutách (například) prováděl nějaké přepočty? Respektive, umí to přímo MS SQL Server, nebo je nutné/vhodnější mu to říct z vnějšku?
VB.NET, SQL, Databáze
Honza Dědek
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak lze docílit toho aby když mam prázdné plátno, a uživatel kliknul na jedno místo a pak na druhé aby se mezitim vytvořila přímka? Děkuji jinak mám VB. NET 2008 //hledal jsem hodně, ale nějak se mi to nepodařilo najít :(
VB.NET, Grafika
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Chtěl bych se zeptat, jestli jde nějaká jednoduchá aplikace z VB.NET 8 nějak jednoduše dát do PDA (Normální exe soubor mi to nebere)
Ahoj Potreboval by som sa informovat ci Visual Studio teda jeho Editor dokaze odstranit medzery za riadkami? Nepisem ziadnu App iba upravujem normalny text ktory ma za sebou dlhokanske medzery a potrebujem ich odstranit koli esteticnosti. Dakujem dodo
Jozef Duchon
Dobrý den, zkoušel jsem si naprogramovat webovou aplikaci v ASP.NET podle seriálu, bohužel jsem ji napsal a nešla, chyba někde ve web.config ...bohužel tento soubor nevykazoval žádné vady (podle Visual Webu) ..napsal jsem si ji celkem asi 3x a přesto jsem měl vždy někde chybu. Našel by se zde č...
ASP.NET WebForms
Ahojte priatelia, poprosil by som o pomoc alebo nasmerovanie k tomuto problému. Mám materskú aplikáciu(tiež moja aplikácia), ktorá vyhladá moju dll, načíta assembly nájde triedu daného typu a vytvorí jej inštanciu. Toto funguje výborne. Problém nastáva vtedy, keď chcem urobiť v tejto dll zmen...
Václav Antošík
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít