Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 > >>

Dědičnost formulářů

Dobrý den, prosím o radu, jak lze využívat dědičnost formulářů. Mám verzi VB 2005 Express Edition a nevím si rady s děděním formulářů. Pokud jde o dědění v programovém kodu, tak zde není problém. Horší to je ale s děděním v návrhovém režimu. Mám vytvořenou bázovou třídu formuláře a nyní potřeb...

VB.NET, WinForms

8 odpovědí
 
18.02.2009 23:47

Jaroslav Rajchl

Aktualizace dataSetu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak v ADO.NET můžu pracovat jen s dataSetem (insert, update, delete) a ve vhodnou chvíli jej uložit do databáze. Podle mě je tohle možné (ještě jsem to takto nědělal), problém ale možná bude, že pro sql příkazy používám uložené procedury. Ale zajímalo by mě, zda s...

SQL, ADO.NET

1 odpovědí
 
28.03.2008 17:13

Václav Antošík

Hardware id

Měl bych dotázek jak zjistím seriové číslo flash disku v vb.net. Děkuji. [email protected]

VB.NET, Hardware

13 odpovědí
 
27.03.2008 13:02

anonym

DataGridView

Za vydatné pomoci tohoto webu dokážu přečíst textový soubor, přečtená data uložit do databáze, pomocí T-SQL vybrat potřebná data, zobrazit je v ListBoxu, ale za nic na světě nedokážiü tato data zobrazit v DataGridView. Přijdu si jako idiot, ale potřebuji v tomto smyslu nakopnout.

VB.NET

3 odpovědí
 
25.03.2008 11:35

Zdeněk Pilný

Zaokruhlovanie

Ahoj chcel by som sa spytat ako zaokruhlim cilslo tak aby jeho posledne dve hodnoty boli cele... Napr. 6366,197723 na 6370 toto zaokruhlenie robim v textboxe tazke pouzivam funkciu Format. toto je zaokruhlenie na cele cislo ale ako zaokruhlit posledne dve cisla mojho vysledku na cele ? Dak...

VB.NET

13 odpovědí
 
21.03.2008 15:34

Jozef Duchon

Jak dopadla soutěž?

Zdravím vás, jenom tak &quot;aby řeč nestála&quot; jsem se již delší dobu chtěl zeptat, s jakou odezvou se setkala před koncem roku vyhlášená soutěž? Delší dobu již je ticho tichoučko kolem ní - měli jste nějakou odezvu? Budou alespoň nějaké výstupy a výtvory kolegů ke shlédnutí? Nebo si nikdo (s...

Offtopic

7 odpovědí
 
20.03.2008 17:27

Viktor Langer

HTML from Word 2008

Ide nejakym zpusobem prevest dokument docx z wordu 2007 prevest do html? V tych starych to slo. Ale nevim jak v tych novych. Kdyz to pujde tak nic. Sezenu si nejaky html editor. Nechce se mi porad opisovat ty tagy &lt;br&gt; a &lt;h1&gt; to mne nebavi hlavne kdyz mam slohovku pres pet stranek. ...

Offtopic, HTTP/HTML

1 odpovědí
 
20.03.2008 15:19

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

připojení knihoven

Dobrý den. Mám prosbu. Poradte prosím někdo jak připojit ve VisualBasic.NET externí knihovnu do projektu a jak ? Co kam zadat, na co si dát pozor, jak odesílat eventuelně data, pokud je fce nebo sub potřebuje. Díky

VB.NET

21 odpovědí
 
20.03.2008 14:06

anonym

Transakce nad daty SQL

Nezkoušel jste někdo provést transakci z VB.Net, zapsat x řádků a pak ji ukončit? Nedaří se mi to. Praktikoval jsem řízení Transakcí z procedury uložené na SQL, ale to není to ono-:) Díky za rady a tipy. BrLu

VB.NET

5 odpovědí
 
20.03.2008 8:49

Lubor Brabec

Vytvorenie bitmapy

Môj program tlačí dokumenty ( len texty a ciary sem tam nejaký malý-obrázok) cez api funkcie windows (napr. textout, Lineto a.p.) a chcú odo mňa aby som vytvoril obrázok o veľkosti strany a4 napr. BMP v dostatočnej kvalite na prenos emailom a následnú tlač (možno konvertovať do jpg,tif, png napr....

VB6/VBA

0 odpovědí
 
19.03.2008 18:44

anonym

Nalití buňky do proměnné

Zdravím. Řeším problém, kdy mám pomocí vybraný řádek a vím, že chci dále pracovat s buňkou, která leží na průsečíku tohoto řádku a sloupce &quot;L&quot;. Budu tuto buňku pak docela často používat v dalším běhu excelovského makra. Nevíte někdo, prosím, jak tu buňku nalít do nějaké proměnné? Př...

VB6/VBA

2 odpovědí
 
18.03.2008 17:49

anonym

bindingsource změna pozice

Zdravím, mám takový problém s bindingsource. Při události positionchanged testuji, zda nebyl záznam změněn, pokud ano, musí uživatel zadat přes messagebox, co chce provést - uložit záznam, zrušit změny nebo zůstat na záznamu. 1. problém je, že neexistuje příkaz e.cancel=true, takže nevím, jak...

VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze

1 odpovědí
 
18.03.2008 16:46

anonym

dynamické měmění fontu

Zdravím. Vím, že změna velikosti fontu se tady už řešila, ale toto je trochu jiný případ. Ve full screenu potřebuji změnit font aby byl co největší. Při rozlišení které používám na PC 1280x800 to tak vypadá. Požadovaný text je na celou obrazovku. Jenže když spustím program na větším rozlišení, ji...

VB.NET

2 odpovědí
 
18.03.2008 14:19

Jakub Čermák

Otočení obrázku

Ahoj, zkoušel jsem podle návodu na těchto stránkách vykreslit graf. Přidal jsem prvek timer aby načítání grafu bylo animované. jen mám pořád problém s otočením vzhůru nohama. Chtěl jsem to řešit prostě tak, že celý nakreslený obrázek otočím pomocí: ale obrázek se mi něják ne a ne otočit (zkouš...

VB.NET

6 odpovědí
 
18.03.2008 10:59

Viktor Langer

Nstaveni prostredi, mozna prikaz Culture

Prosim Vas mam dotaz pres formular ukladam data do Access databaze - texty, datumy, cisla i desetina, vse mi krasne funguje, ALE kdyz si na svych ceskych XP nastavim anglicke prostredi (tz. datumy a desetine tecky jsou jine) tak mi prikaz pro ukladani ( vkladam klasicky pres INSERT INTO), vyh...

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
18.03.2008 0:39

Přemek Lazecky

Neaktualizace ListView prvku

Zdravim musim delat neco spatne... Mam jeden hlavni formular, ze ktereho volam druhy na kterem je prvek ListView - naplnuji ho v tom hlavnim formulari. Nevim proc, ale kdyz kliknu poprve na tlacitko, ktere ma nacist data do ListView v druhem formulari napoprve se neobjevi nic, kdyz tlacitko st...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
17.03.2008 19:03

Přemek Lazecky

Zjištění velikosti dvou složek

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Potřebuju udělat okno s jedním tlašítkem a dvěma textbxama. Kde se mi vypíše velikost dvou složek zadaných (cesta bude zadaná ve dvou string) Již jsme našel Radu na funkci Ale to je na mě moc složitý a nedokážu to upravit a zprovoznit. (Možná by mi pomo...

VB.NET

5 odpovědí
 
17.03.2008 12:55

Viktor Langer

Richtextbox syntax highlighting

Ahoj Tazke mam znova mensi problemik. Tvorim Editor CNC kodu (pre CNC stroje) a chcem aby moj editor dokazal rozlisovat farebne niektore slova v mojom kode (napr. X, Y, Z, M) chcel by som aby boli napr. cervene. Predstavujem si to tak ze ked budem pisat v editor tak sa mi budu urcene znaky fa...

VB.NET

0 odpovědí
 
16.03.2008 21:03

Jozef Duchon

Práce s RTF

Dobrý den. Mohl by mi někdo aspoň trochu naznačit jak se pracuje s RTF textem? Včera jsem si stáhl s msdn ukázkové příklady a zjistil jsem, že se text píše do komponenty RichTextBox. Pak ale uz nevim co dal. Chtel bych se to nejak naucit casem se to urcite bude hodit. Predem diky

VB.NET

1 odpovědí
 
16.03.2008 13:13

Viktor Langer

Úprava chování Menu

Mám formulář na něm MenuStrip a v něm ToolStripMenuItem (prostě klasické menu), který se za běhu naplňuje předem neurčeným počtem položek (ToolStripMenuItem), které se všechny chovají jako zaškrtávací. Uživateli aplikace bych rád usnadnil jejich výběr tím, že by se nabídka nezavírala po každém kl...

VB.NET, WinForms

0 odpovědí
 
15.03.2008 23:43

Stanislav Kunt

<< < 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback