Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 > >>

TextBox v cyklu

Dobrý den dovedl by mi někdo poradit. Vytvořil jsem několik TextBoxů ve VB pro Excel a potřeboval bych z nich číst v cyklu. Jak se mám na ně odkázat? Předpokládám, že syntaxe bude podobná jako pro VB6 př: for I = 1 to 10 A(I)= TextBox(I).value next I Není to sice dobře zapsáno, ...

VB6/VBA

4 odpovědí
 
30.03.2009 9:06

anonym

Ješte jednou databáze

Nevím, jestli to není nošení dříví do lesa, ale přesto si přisadím také na téma VB.NET a SQL. Microsoft udělal podle mne &quot;velice dobrý tah&quot; s Express Studiem, kdy v betaverzích podporoval interaktivní práci s databázemi a v ostré verzi to vypustil. No a programátorský elev jako já je na...

Databáze

8 odpovědí
 
11.09.2008 11:45

anonym

kontrola pozice myši a reakce

Dobrý den,mám problém s kodem (v GDI+) měl by po najetí myši na danou pozici spustit danou akci pokud má někdo zkušenosti,nebo nějakou radu proč to nefunguje,budu rád.Je to muj druhý pokus ale v prvním jsem to řešil jinak zde to bohužel nejde.Účelem je aby po najetí na onu pozici se zobrazil rám...

VB.NET

9 odpovědí
 
05.01.2008 13:43

Roman Trakal

aplikace bez instalace

Ahoj, mám aplikaci ve VB.net (express), a potřeboval bych ji nějak vypublikovat nebo dostat na sdílený disk na síti a spouštět ji z jakéhokoli počítače pod jakýmkoli přístupem. Dále mi jde o to aby šla spouštět bez instalace. Poreďte mi prosím jak na to a jak ji mám vypublikovat. Podařilo se mi ...

Offtopic

10 odpovědí
 
01.01.2008 0:57

Ondřej Linhart

Konverze objektu Image na Icon

Dobrý den! Marně si lámu hlavu nad takovým malým prográmkem. Má aplikace běží na pozadí, má svou ikonu v Systray. Během svého života sleduje nějakou &quot;věc&quot;. Pokud zjistí, že &quot;věc&quot; změnila svůj stav, tak zobrazí info-bublinu a (a teď příjde ten můj problém) rád bych, aby změnil...

VB.NET, Grafika

3 odpovědí
 
28.12.2007 20:04

Ondřej Linhart

TreeView zobrazení dat z SqlDataReader

Zdravám chtěl bych vypsat data z tabulky do TreeView Data v tabulce TestTab ID parentID popis 1 0 a 2 1 b 3 1 c 4 2 d 5 2 e 6 3 f 7 3...

VB.NET, SQL, ADO.NET, WinForms, Databáze

4 odpovědí
 
26.12.2007 17:38

Lubor Brabec

Výběr položky v Listboxu pomocí daných kláves

Dobrý večer, používám VB .NET 2005 Express. Ve formuláři mám dva ListBoxy obsahující seznamy nějakých položek. První ListBox mi pro výběr položky implicitně nabízí šipky nahoru a dolu. Potřeboval bych, aby u druhého Listboxu mohl vybírat položky s využitím jiných dvou kláves(např. šipky doleva a ...

VB.NET

13 odpovědí
 
22.12.2007 21:51

Vratislav Renner

Kontrola a doplňování zadávaných dat

Mám nabindovaný sloupec z SQL tabulky na ComboBoxu a chci zajistit chování toto ComboBoxu tak, aby doplňoval automaticky přípustný text a při opuštění kontroloval, zdali se zadaná hodnota vyskytuje v nabindovaných datech. V Excelu jsem to nějakým způsobem kdysi dokázal, ale nemohu přijít na tu vl...

VB.NET, SQL, WinForms, Databáze, .NET

1 odpovědí
 
22.12.2007 14:04

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Microsoft Data Access Components(MDAC)

Ahoj, používám datový adaptér(OleDb.OleDbDataAdapter) pro plnění tabulky a poté plnění datagridu. Když spustím aplikaci spadne mi to na této chybě: &quot;The .Net Framework Data Providers require Microsoft Data Access Components(MDAC). Please install Microsoft Data Access Components(MDAC) ver...

VB.NET

2 odpovědí
 
22.12.2007 11:29

anonym

Výpis složky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám udělat výpis složky, pokud mám cestu ke složce uloženou v proměné string zkoušel jsem ale to mi vyhodilo chybu, u které nevím jak ji řešit. Díky moc za případnou pomoc

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
21.12.2007 17:20

anonym

UDP client

Dobrý den, prosím o radu. Na určitý UDP port mi chodí náhodně nějaký string a já bych si jej rád vypisoval. Problém je v tom, že mi to vypíše vždy jen jeden string co příjde a pak už žádný další. Jakoby aplikace přestala naslouchat. Jak to mám udělat, aby vždy po příchodu dat na port byla vyvolán...

VB.NET

5 odpovědí
 
21.12.2007 7:45

anonym

Formát datumu

Ukládám ve VB.NET do proměnné: Formát v DateTimePicker1 je nastaven na dd.mm.rrrr, ale přesto se do proměnné načte v anglickém formátu - mm.dd.rrrr. Ukládám to potom do SQL tabulky, která je nastavená na ten český formát a samozřejmě to zbuchne. Jak mám tu proměnnou umravnit. Díky.

VB.NET, Databáze

9 odpovědí
 
19.12.2007 0:29

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Hodnoty z listboxu

Dobrý den, mám začátečnickou otázku: Mám listbox naplněný hodnotami a potřeboval bych je všechny dostat do pole. Vím že bych měl použít for , ale nevím jak.

VB.NET, Algoritmy

2 odpovědí
 
18.12.2007 0:40

Tomáš Herceg

Nastavení práv pro soubor na FTP serveru pomocí FtpWebRequestů

Zdravím a naléhavě prosím o pomoc, Mám aplikaci která funguje jako editor HTML souborů a pak je posílá na FTP pomocí FtpWebRequestů. Ty zvládají všechny běžné úkoly (ikdyž jsou z pomalejších) jako nahrát, stáhnout, smazat, přejmenovat soubor a další. Problém je - jak již z nadpisu vlákna vyp...

VB.NET

0 odpovědí
 
17.12.2007 17:59

Jan Novák

Zápis do tabulky databáze SQL II

Možná, že už budu otravný, ale přesto se zaptám. V minulé otázce jsem se také ptal, jakým způsobem uložím hodnoty do tabulky SQL, ale nějak to zapadlo. Snažil jsem se tedy ještě sám a dospěl jsem k tomuto. Na formuláři si vyplním jednotlivé hodnoty do listboxů, texboxů atd... Po kliknutí na ulože...

VB.NET, SQL, WinForms

3 odpovědí
 
17.12.2007 11:47

Petr Chalupský

Místo cursoru - obrázek z pictureboxu

Zdravim, jsem začátečník a zajímá mě jak udělám aby místo cursoru jsem měl obrázek ( image ) z Pictureboxu. Děkuju předem za jakoukoliv radu.

VB.NET, WinForms

6 odpovědí
 
14.12.2007 20:15

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zápis do tabulky databáze SQL

Mám vytvořeno několik tabulek, navzájem propojených (foreign). Na zápis do jedné z nich chci zvolit formulář s možností vybrat u některých údajů z ListBoxu. V dotyčném ListBoxu dávám možnost vybrat ze smysluplných názvů(z propojené tabulky), ale do tabulky potřebuju zapsat jedinečné číslo z propo...

VB.NET

3 odpovědí
 
14.12.2007 6:19

anonym

Zobrazení výsledku dotazu SQL Query v aplikaci VBS

Mám VBS 2005 Express a v projektu navázené spojení na SQL databázi s tabulkami. Také mám připravený Query.sql, který funguje. A teď bych chtěl, aby se mi výsledek tohoto dotazu objevil dejme tomu po stisknutí tlačítka jako např. v SQL Management Studiu v tabulce. Zkouším to tam dostat přes kompon...

VB.NET, Databáze

1 odpovědí
 
13.12.2007 9:40

Petr Chalupský

řazení obrázků galerie v php

zdravím, používám na svých stránkách pro fotogalerii tenhle kód: &lt;? //vyjezd fotek $strana = 1; for ($i=1;$i&lt;30;$i++): If ($strana == 1) $float = left; Else $float = right; $strana = $strana * (-1); echo &quot;&lt;a href=\&quot;javascript:foto( &#39;foto/slozka/$i.jpg&#39; )\&quot;&...

Offtopic

3 odpovědí
 
12.12.2007 18:57

Viktor Langer

Profil na Webu

Pokud si chci upravit profil - zadávám jméno a příjmení - dostanu odpověď, že &quot;jméno nebo příjmení nejsou ve správném formátu&quot; a nejde to uložit. Kde je zakopané psisko ?

Offtopic

0 odpovědí
 
11.12.2007 11:46

Petr Chalupský

<< < 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback