Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 > >>

Request for the permission

Dobrý den. Mám následující problém. Vytvořím si nový projekt (Windows aplikace ve VB.NET z VS2008), na formulář si pomocí drag&amp;drop dám dvě propojené tabulky, které jsem si předtím přidal do projektu jako DataSet. Projekt i databáze leží na jiném stroji na sdíleném a namapovaném disku. Spu...

VB.NET

96 odpovědí
 
02.05.2022 16:10

lxbfYeaa

SQL dotaz (SELECT s použitím funkce MAX)

Dobrý den, při tvorbě aplikace jsem se zasekl na jedné &quot;drobnosti&quot;. Mám tabulku na SQL serveru kde je ID(je to primární klíč který se automaticky vkládá při vložení záznamu), číslo klienta,poznámku a ještě nějáké drobnosti. Vetšina čísel klientů je v tabulce pouze jednou, ale může se s...

SQL

6 odpovědí
 
02.08.2017 11:13

Graňák Pavel

Přenos většího textu

Dobrý den. Na port jiného počítače bych potřeboval přenést větší množství textu (cca 70283 bajtů to má v txt souboru). Pokud se to snažím poslat pomocí protokolu UDP, tak to řve, že je to větší, než velikost UDP datagramu. Tak teď nevím, jak na to, mám zkusit TCP přenos a nebo ten text rozdělit, ...

VB.NET

13 odpovědí
 
12.04.2008 10:48

Tomáš Herceg

Nacitanie formulara

Zdravim. Mam otazku ohladom formulara. V designeri som vytvoril formular, na ktorom sa nachadza 30 Comboboxov. Ich datasource je jedna jedina tabulka. Je mozne tieto comba naplnit riadkami tejto tabulky len s pomocou jedneho tableadaptera a jedneho Bindingsource? alebo je potrebne pouzit 1 table...

VB.NET

2 odpovědí
 
08.04.2008 13:35

anonym

Serveronauti

Byli jsme na technologickém launchi Windows Serveru 2008, SQL Serveru 2008 a Visual Studia 2008 od Microsoftu v Praze. Byli jste tam také? :) A co na to říkáte?

Offtopic

3 odpovědí
 
07.04.2008 12:33

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Form1.vb[design] ako zapnut....

zdravim. so vo vb zaciatocnik a stala sa mi taka vec ze som dal close na Form1.vb[design] a teraz to nemozem znova nacitat. pritom F5 funguje, form sa ukaze a kod bezi spravne. v inych projektoch ked sa mi to stane tak v solution exploreri na form1.vb prava mys a vyberiem view designer. no t...

VB.NET

2 odpovědí
 
05.04.2008 19:56

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Kde je uložen formulář?

Dobrý den, někdy se mi stane, že při změnách formuláře je formulář změněn v režimu návrhu, ale ve spuštěném programu se zobrazí s komponentami, které jsem třeba v průběhu práce odstranil. V kódu (Windows Form Designer generated code) ať šáhnu na cokoli vyhodí to chybu. Ve VB 6 je formulář ulož...

Visual Studio

6 odpovědí
 
05.04.2008 19:50

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Verze aplikace

Zdravim chtel bych ve sve aplikaci vypisovat do jednoho labelu verzi aplikace. Zkusil jsem prikaz ale ten mi neustale vraci: Build: 0 Major: 1 MajorRevision: 0 Minor: 0 MinorRevision: 0 Revision: 0 V projektu jsem nastavil na karte Publish Major: 1 Minor: 3 Ale to ...

VB.NET

3 odpovědí
 
04.04.2008 18:22

Ondřej Linhart

Napoveda

Jde nejak dohrat do pocitace napoveda k VB.NET 2008? Je sice skvele, kdyz ma clovek neustale pripojeni k internetu, ze ma neustale vylepsovanou napovedu. Ale ja mam cas na VB vetsinou, kdyz jedu ve vlaku a tam je mi online Help na ... Diky za odpoved

VB.NET

2 odpovědí
 
04.04.2008 6:23

Zdenek Zdrazil

Precitanie celeho riadku v com je chyba?

Ahoj Chcel by som sa spytat ako precitam cely riadok od zaciatku do konca aj s medzerami? Je to jednoducha aplikacia ktora cita riadok po riadku a zapisuje ho do suboru potom to z toho suboru upravene precita.. Prikladam kod: Dakujem dodo

VB.NET

5 odpovědí
 
03.04.2008 12:31

Jozef Duchon

Jednotlivé řádky v DataGridView

VB 2008EE - SQL Server 2005 To předcházející funguje bez problémů, data z databáze se zobrazí v DGV, ale já bych potřeboval s jednotlivými řádky (z výsledku dotazu) před zobrazením ještě pracovat. Jak se dostanu k jednotlivým řádkům ještě před zobrazením? Dáky předem za &quot;nakopnutí&quot;.

VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí
 
03.04.2008 12:28

Zdeněk Pilný

Jak si zalohujete/tridite projekty

Chci se zeptat, jak si delate poradek ve svych projektech? Jaky mate system? Ja to zatim delam tak, ze si vytvorim pro kazdy den adresar, do ktereho nahraju cely projekt a tak dal a z do finalni verze. Jenze pak jsou dodelavky, upravy a pomalu a jiste se v tom zacinam ztracet, uz mam celkem...

Visual Studio, Offtopic

3 odpovědí
 
03.04.2008 9:03

Ondřej Linhart

Kontrola signálu Wi-Fi

Mám program, který komunikuje s databází přes wifinu. Potřeboval bych zajistit, aby když není signál, tak aby aplikace zamrzla a napsala nějakou hlášku. Zatím to řeším přes ping na server, na kterém je databáze, ale to má velké nevýhody. 1.Trvá hrozně dlouho než se zjistí off-line stav. 2.Když zm...

VB.NET, Databáze

0 odpovědí
 
01.04.2008 8:51

Marek Procházka

FileSystemWatcher & Cross-thread

Zdravim, narazil jsem na problem pri pouzivani FileSystemWatcher. Problem nastava pri vyvolani udalosti FileSystemWatcher resp. kdyz dojde na praci s komponentou ListView. Kompilator hlasi Cross-thread upozorneni... Muzete mi nekdo poradit, jak se toho vyvarovat nebo jak pracovat s objekty v ji...

VB.NET

9 odpovědí
 
01.04.2008 8:44

Ondřej Linhart

Ako dostať formulár do worksheetu?

Dobrý deň. Mám vo VBA urobený konvertor súborov, ale neviem, ako zaistiť, aby sa mi formulár zobrazil na worksheete hneď po otvorení xls súboru. Môžete mi poradiť prosím? Vo VBA robím prvý krát, takže vôbec netuším, ako na to. Ďakujem.

Offtopic

2 odpovědí
 
31.03.2008 13:17

anonym

Zmena polohy obrázku z Imagelistu

Neviem si dať rady so zmenou polohy obrázku. Na formulary mám jeden PictureBox a v ňom mám niekoľko obrázkov z ImageListu. Ako sa dá spraviť keď chcem aby sa jeden z obrázkov pohyboval tak ako chodím s kurzorom ? Pozíciu kurzora zisťujem nasledovne:

VB.NET, WinForms, Grafika

1 odpovědí
 
30.03.2008 12:36

Václav Antošík

Problém při instalaci VB 2005 EE na Windows Vista

Dobrý den, mám Windows Vistu Home Premium a při instalaci VB 2005 EE mi naběhne chyba, že toolkit executable přestal pracovat a instalaci to nedokončí.Kdyby někdo věděl čím to asi je dejte mi radu. Díky

VB.NET

5 odpovědí
 
29.03.2008 21:22

anonym

Jednoduchá databázová aplikace

Už asi dva měsíce zlehka experimentuji s VB 2005 EE, .NET Framework 2.0 a MSSQL Server 2005 EE. Dřív jsem trochu dělal ve VB 5, takže se seznamuji s něčím o tři generace novějším (k tomu všemu jsem ještě o jednu generaci starší, než většina přispěvovatelů na tomto fóru...:-) Mým cílem je vytvoř...

VB.NET, Databáze

0 odpovědí
 
29.03.2008 15:41

anonym

Boolean vs Byte

Nedávno som si všimol niečo, čo ma dosť nepríjemne zarazilo. Bol som v tom, že k uloženiu premennej typu boolean sa použiva jeden bit. Čiže buď pravda(1) alebo nepravda(0). S hrôzou som zistil, že na uloženie booleanu používa .net tolko bytov, kolko má premenná typu integer. Čiže 4 byty. Načo tak...

Algoritmy, .NET

10 odpovědí
 
28.03.2008 23:45

Ondřej Linhart

Volání procedury SQL serveru

Ahoj, rozhodl jsem se posunou o kousek dál v propojení aplikace s databází a proto chci začít využívat procedury na SQL serveru místo dotazů umístěných přímo v aplikaci. Prosím o radu jak volat uloženou proceduru SQL serveru tak, abych ji mohl předat parametry. Můj kod (viz. níže) bez problémů z...

VB.NET

1 odpovědí
 
28.03.2008 17:07

Václav Antošík

<< < 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback