Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 > >>

Náhodné čísla

Mám kód ktorý mi generuje náhodné čísla od 1 do 18 a opakuje to 10 krát. Ako sa dá spraviť aby sa náhodné číslo neopakovalo. V prípade, že náhodné číslo je také isté ako už vygenerované číslo, tak by sa proces s náhodným číslo opakoval až pokiaľ by vygenerované číslo malo hodnotu ktorá ešte n...

VB.NET, .NET

27 odpovědí
 
18.06.2013 16:35

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

DataGridView

Caute ludia Mam problem z ktorym by som chcel pomoct. Chcem v DataGridView nastavit v prvom stlpci zobrazovanie cisla riadku - nieco podobne ako je napr. v MS Excel. Existuje na to nejake nastavenie, alebo je to mozne robit iba cez kod. Za odpoved dakujem.

VB.NET, Komponenty, Algoritmy

6 odpovědí
 
25.10.2010 15:24

anonym

PDF

Nepozná niekto nejakú free komponentu ktorá by z VB6 umožnila vytvoriť jednoducho PDF súbor ? (čiary texty obrázky) Za pomoc vopred Ďakujem.

VB6/VBA

7 odpovědí
 
05.04.2008 8:20

anonym

pocet komentaru k clanku

ahoj, mam takovy dotaz: jak zobrazit na uvodni strance se seznamem clanku pod kazdym abstraktem clanku pocet komentaru. Priklad: Nadpis 1 abstrakt abstrakt abstrakt pocet komentaru (5)Nadpis 2 abstrakt abstrakt abstrakt pocet komentaru (9) kolega na jinem blogu poradil toto: select ...

ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, SQL, Databáze

3 odpovědí
 
19.02.2008 12:33

anonym

font

Zdravím. Mám jeden probél. Pořeboval bych poradit se změnou fontu v Labelu. Mám nastavený font při normálně otevřeném okně. Pokud se ale toto okno maximalizuje, potřobal bych aby se i tento font změnil (zvětšil) Pokud by někdo věděl jak na to byl bych velice vděčen za radu

VB.NET, Komponenty, WinForms, .NET

1 odpovědí
 
15.02.2008 0:34

anonym

čtení souboru,chyba

Ahoj,zkoušel jsem předělávat starší program a vlastně jsem se dostal k jeho celemu přepsání.Má fungovat tak že sám obsahuje několik formulařu a kdyš ho vypínám má zapsat co sem psal v textovem formulaři,co sem nakreslil za obrázek... ale on pouze vyhodí hlášku kterou neumim přeložit Could not f...

VB.NET

4 odpovědí
 
14.02.2008 7:53

Roman Trakal

zvětšování velikosti okna

Prosím o radu. Dá se nějak zamezit tomu aby uživatel mol měnit velikost okna. Nemyslím teď maximalizaci a minimalizace, ale pozvolné zvětšování okna Díky moc

VB.NET

2 odpovědí
 
13.02.2008 21:49

Viktor Langer

cesta k prehravanemu zvuku

Přeji přijemný den. Mám jeden problém. Při určité události by mělo dojít v mám programu k přehrání zvuku. To sice funguje, ale je tady malý problém Byl by nějaký způsob, jak cestu k přehrávanému zvuku napsat nějak jinak aby nebyla pevně vázána s umástěním přehrávaného zvuku. Jako příklad: p...

VB.NET

3 odpovědí
 
13.02.2008 19:22

Tomáš Herceg

Dynamicke zobrazeni dat

Preji krasny den. Mel bych jeden dotaz, zobrazuji data z SQL ve formulari VB a to tim zpusobem, ze si plnim arraylist. V pripade, ze je v tabulce vice vet je plneni ponekud zdlouhave. Chtel jsem udelat nejakou funkci, ktera mi zobrazi napr. prvnich 200 vet, ktere bude mit uzivatel k dispizici a p...

VB.NET, Databáze

2 odpovědí
 
13.02.2008 17:41

Michal Kezr

Spusteni formulare z class

Dobry den mel bych jeste jeden dotaz jakym zpusobem spustim formular z classu. Mam vytvorenou tridu pro prihlaseni a v pripade, ze uzivatel nema vyplneny detaily prihlaseni chtel bych spustit formular, kde tyto hodnoty vyplni.

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
13.02.2008 16:18

Michal Kezr

SortArrow v ListView

Zdravim, mam jeden takovej... mno jenom kosmetickej problem v ListView zobrazuju, v zahlavi sloupcu sipku, ktera indikuje podle ktery sloupce a jak je ListView serazenej. Tak jak je to obvykly u vetsiny aplikaci: http://duffon.rajce.idnes.cz/ListView_SortArrow/images/mozilla.jpg co bych cht...

VB.NET

6 odpovědí
 
13.02.2008 14:19

Honza Dufek

toolstrip a combobox

Dobrý den, do toolstrip jsem si programově přidal combobox. Nyní bych potřeboval přidat nějaký kód k akci výběru určité položky v combu, tzn. že pokud vyberu položku jedna, provede se určitý kód, pokud vyberu položku 2, provede se zase jiný kód... A nevím jak na to, vše asi bude vstaženo k S...

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
13.02.2008 11:47

Ondřej Linhart

XML & Multitheading

Zdravím, měl bych pro Vás jeden nápad na článek/seriál. Jako první bych (a jistě nejen já) ocenil článek o XML (+ LINQ), který by zasvětil do problematiky tohoto tématu na nějakém srozumitelném příkladu (a škála možností je velice široká, protože XML se hodí takřka všude). A jako druhé bych ...

Offtopic, XML, Threading

2 odpovědí
 
13.02.2008 11:02

Tomáš Herceg

XNA vs. MSDX

Dávno tomu, co zde vyšel nadějný miniseriál pro práci s DirectX prostřednictvím VB.NET. Nyní slibujete návod pro XNA, který je ale výhradně určen pro programování prostřednictvím C#. Máme tomu rozumět tak, že z pohledu (graficky) výkonnějších aplikací (a zdaleka se nemusí jednat pouze o hry) se ...

VB.NET

7 odpovědí
 
13.02.2008 10:57

Tomáš Herceg

kopírování

Zdravím, mám jede problém ve Visual Basic .NET 2008 Express Potřebuji zkopírovat hodnoty z jednoho labelu do druhého. Přesněji. Mám ladebl ve frame1, který zobrazuje v určitém časové intervalu jednotlivé hodnoty. Tyto hodnoty bych potřeboval aby se zároveň robrazovali i v labelu ve frame2 Ješ...

VB.NET

3 odpovědí
 
13.02.2008 10:56

Jakub Čermák

zvuk

Zdravím. začínám programovat ve Visual basic 2008 express Potřeboval bych vědět jakým způsobem se dají přehrát zvuky. MIDI atd. Díky moc

VB.NET

3 odpovědí
 
12.02.2008 17:55

Ondřej Linhart

Triviality pro C#

Zdravím a předem se omlouvám - téma nespadá do zaměření Webu. Ale stále častěji se zde otíráme o jazyk C# a více či méně se ukazuje, že nemůže být na škodu nahlédnout i pod pokličku tohoto Microsoftem dost preferovaného jazyka. Měl bych proto jednu prosbu k autorům stránek - nebylo-li by možno ...

C#, VB.NET

2 odpovědí
 
12.02.2008 16:46

Viktor Langer

Tisk pomoci PrintForm

Zdravím, chci tisknout pomoci komponenty PrintForm. Tisk se zdaří, ale vytisknutý Formulář je odsazen od levého okraje stránky cca 3cm a já bych potřebovat max 1cm. Nevíte zda-li se to dá nějak nastavit. Ve vlastnostech se nedá nastavit skoro nic ale stažené vzorové příklady tisknou pěkně zkraje....

VB.NET, Tisk

0 odpovědí
 
12.02.2008 13:30

Jan Stránský

Application.ExecutablePath

Potřebuji zjistit cestu k spustitelnému souboru aplikace. K tomu jsem chtěl využít vlastnost Application.ExecutablePath. Na jednom ze dvou počítačů na kterých jsem aplikaci zkoušel, však obsahovala nesprávnou cestu, v níž byly místo znaků s diakritikou čtverečky. Je zajímavé, že vlastnost Applica...

C#, VB.NET

4 odpovědí
 
10.02.2008 22:39

Ondřej Linhart

Počet řádků v textovém souboru

Jak zjistit počet řádků v textovém souboru (i větším cca nad 10MB) s využitím co nejméně systémových prostředků (hlavně tedy paměti a procesoru)? Ideální by bylo, pokud by se nezapočítávaly řádky začínající určitým znakem (např. ;).

VB.NET, Optimalizace, I/O operace

2 odpovědí
 
10.02.2008 20:57

Tomáš Herceg

<< < 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback