Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 > >>

Náhodné čísla

Mám kód ktorý mi generuje náhodné čísla od 1 do 18 a opakuje to 10 krát. Ako sa dá spraviť aby sa náhodné číslo neopakovalo. V prípade, že náhodné číslo je také isté ako už vygenerované číslo, tak by sa proces s náhodným číslo opakoval až pokiaľ by vygenerované číslo malo hodnotu ktorá ešte n...

VB.NET, .NET

27 odpovědí
 
18.06.2013 16:35

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

čtení souboru,chyba

Ahoj,zkoušel jsem předělávat starší program a vlastně jsem se dostal k jeho celemu přepsání.Má fungovat tak že sám obsahuje několik formulařu a kdyš ho vypínám má zapsat co sem psal v textovem formulaři,co sem nakreslil za obrázek... ale on pouze vyhodí hlášku kterou neumim přeložit Could not f...

VB.NET

4 odpovědí
 
14.02.2008 7:53

Roman Trakal

SortArrow v ListView

Zdravim, mam jeden takovej... mno jenom kosmetickej problem v ListView zobrazuju, v zahlavi sloupcu sipku, ktera indikuje podle ktery sloupce a jak je ListView serazenej. Tak jak je to obvykly u vetsiny aplikaci: http://duffon.rajce.idnes.cz/ListView_SortArrow/images/mozilla.jpg co bych cht...

VB.NET

6 odpovědí
 
13.02.2008 14:19

Honza Dufek

XML & Multitheading

Zdravím, měl bych pro Vás jeden nápad na článek/seriál. Jako první bych (a jistě nejen já) ocenil článek o XML (+ LINQ), který by zasvětil do problematiky tohoto tématu na nějakém srozumitelném příkladu (a škála možností je velice široká, protože XML se hodí takřka všude). A jako druhé bych ...

Offtopic, XML, Threading

2 odpovědí
 
13.02.2008 11:02

Tomáš Herceg

XNA vs. MSDX

Dávno tomu, co zde vyšel nadějný miniseriál pro práci s DirectX prostřednictvím VB.NET. Nyní slibujete návod pro XNA, který je ale výhradně určen pro programování prostřednictvím C#. Máme tomu rozumět tak, že z pohledu (graficky) výkonnějších aplikací (a zdaleka se nemusí jednat pouze o hry) se ...

VB.NET

7 odpovědí
 
13.02.2008 10:57

Tomáš Herceg

kopírování

Zdravím, mám jede problém ve Visual Basic .NET 2008 Express Potřebuji zkopírovat hodnoty z jednoho labelu do druhého. Přesněji. Mám ladebl ve frame1, který zobrazuje v určitém časové intervalu jednotlivé hodnoty. Tyto hodnoty bych potřeboval aby se zároveň robrazovali i v labelu ve frame2 Ješ...

VB.NET

3 odpovědí
 
13.02.2008 10:56

Jakub Čermák

Triviality pro C#

Zdravím a předem se omlouvám - téma nespadá do zaměření Webu. Ale stále častěji se zde otíráme o jazyk C# a více či méně se ukazuje, že nemůže být na škodu nahlédnout i pod pokličku tohoto Microsoftem dost preferovaného jazyka. Měl bych proto jednu prosbu k autorům stránek - nebylo-li by možno ...

C#, VB.NET

2 odpovědí
 
12.02.2008 16:46

Viktor Langer

Tisk pomoci PrintForm

Zdravím, chci tisknout pomoci komponenty PrintForm. Tisk se zdaří, ale vytisknutý Formulář je odsazen od levého okraje stránky cca 3cm a já bych potřebovat max 1cm. Nevíte zda-li se to dá nějak nastavit. Ve vlastnostech se nedá nastavit skoro nic ale stažené vzorové příklady tisknou pěkně zkraje....

VB.NET, Tisk

0 odpovědí
 
12.02.2008 13:30

Jan Stránský

ASP - ne .NET - akce ZPĚT

Prosím o radu, jak pro vykonání ASP programu, který pokračuje novým obsahem okna, zakázat tlačítko zpět prohlížeče? Jde o to, aby se uživatel nemohl vrátit na původní obsah. Event. ošetřit zpět tak, že by se původní obsah (dotazník) zobrazil jako po otevření (s prázdným dotazníkem). Díky.

ASP.NET WebForms

4 odpovědí
 
11.02.2008 12:32

anonym

Application.ExecutablePath

Potřebuji zjistit cestu k spustitelnému souboru aplikace. K tomu jsem chtěl využít vlastnost Application.ExecutablePath. Na jednom ze dvou počítačů na kterých jsem aplikaci zkoušel, však obsahovala nesprávnou cestu, v níž byly místo znaků s diakritikou čtverečky. Je zajímavé, že vlastnost Applica...

C#, VB.NET

4 odpovědí
 
10.02.2008 22:39

Ondřej Linhart

Počet řádků v textovém souboru

Jak zjistit počet řádků v textovém souboru (i větším cca nad 10MB) s využitím co nejméně systémových prostředků (hlavně tedy paměti a procesoru)? Ideální by bylo, pokud by se nezapočítávaly řádky začínající určitým znakem (např. ;).

VB.NET, Optimalizace, I/O operace

2 odpovědí
 
10.02.2008 20:57

Tomáš Herceg

Progblém pri zobrazení ListView.Groups

Mám problém zobrazit v projekte ListView.Goups Preco mi nechce zobrazit skupiny? Tu je skusobny zdrojak: V novom vytvorenom projekte mam tento isty formular a tam skupiny zobrazi. Viete mi niekto poradit? Vobec netusim kde moze byt problem. Uz som nad tym stravil niekolko hodin a som zufal...

VB.NET

2 odpovědí
 
10.02.2008 15:06

Eduscho

Postranní lišta u formuláře

Zdravim.Řeším problém, jak přidat postranní lištu do formuláře. Nemyslím komponentu listbox, ale aby si mohl uživatel posouvat nahoru a dolů a přitom byla velikost formuláře pořád stejná.(Tím pádem se mi vejde více na formulář.) Doufám, že jste mě pochopili a prosím, jestli by někdo nevěděl jak n...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
10.02.2008 12:05

anonym

ukočení časovače

Mám jede problém. Začínám programovat ve VB. momentálně dělám odpočet času. Řeším problém, když dojdu při odpočtu na nulový čas 0:00:00 tak potřebuji aby se program zastavil nebo nastavil do původních hodnot, Bohužel se mi to nedaří a odpočet běží dále do mínusu. Pokud by někdo věděl jak to udě...

VB6/VBA

3 odpovědí
 
10.02.2008 12:02

Tomáš Herceg

Vrácení sekund ve formátu mm:ss

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nastavení String.Format nebo metoda objektu Date, která by dokázala z počtu sekund (např. 200) vrátit časovou hodnotu ve formátu mm:ss, zde tedy: 3:20? Předem díky

VB.NET

6 odpovědí
 
10.02.2008 11:58

Jan Novák

Asociace přípony k mému programu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda lze nějak asociovat určitou příponu, aby se otevírala v mém programu. Respektive určitě to nějak jde, už jsem to viděl ve spoustě programech, jen nevím jak... Nevíte někdo?

VB.NET

1 odpovědí
 
09.02.2008 10:09

Tomáš Herceg

načasování

Ahoj,omlouvám se že zde otravuji a takovou banalitou ale nemohu na to za boha přijít.Potřebuji &quot;rozhýbat&quot; labely...zprvu jsem zkoušel stopnout aplikaci to se nejevilo jako nejlebší nápad tak jsem použil timer ale neumim s nim moc pracovat...umim mu nastavit interval v Properties a potom...

VB.NET, Komponenty, WinForms

5 odpovědí
 
08.02.2008 14:28

Roman Trakal

Zjištění běžící aplikace (Word, Excel, atd.)

Prosím o radu, jak mohu zjistit, zda je Word (nebo jiná aplkace) spuštěna. Jak vytvořit nový dokument nebo spustit a vypnout Word je hračka, ale zjistit jejich existenci(spuštění) je pro mne zatím neznámo. Zkusil jsem pár možností ale: i kdyz je Word otevren nebo zavren porad to hazi stejne hlas...

VB6/VBA

2 odpovědí
 
08.02.2008 11:12

Ondřej Linhart

Více SQL serverů na jednom systému

Dobrý den, lze na jednom systému provozovat více (2) SQL servery? děkuje a zdraví Petr

Databáze

4 odpovědí
 
08.02.2008 8:02

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

ToolStrip a Skupina Buttonů

Dobrý den, ve své aplikaci mám komponentu ToolStrip a na ní několik butonků, které tam přidávám programově: V tomto případě se však jedná o buttony, na které když kliknu, tak se dejme tomu provede určitá činnost, ale buton se vlastně nezmění. Já bych potřebovat mýt takové butony, které jakoby...

VB.NET

1 odpovědí
 
06.02.2008 15:40

Ondřej Linhart

<< < 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback