Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 320 321 322 323 324 325 326 327 328 > >>

Na co se nemá cenu ptát?

Zaznamenali jsme v našich diskusích několik případů, kdy místo dotazů uživatelé požadují rovnou napsání nějaké aplikace (nejčastěji domácího úkolu). Takovýmto žádostem nechceme (a ani nemůžeme) vyhovět, zvláště pokud se jedná o nějakou triviální věc, kterou je naprosto každý schopen napsat po pře...

Offtopic

0 odpovědí
 
02.09.2013 22:47

anonym

Přechod Excel VBA na VB.NET

Dobrý den. Prosím o radu a pomoc se zpracováním &quot;dbf&quot; a &quot;xls&quot; souborů pomocí VB.NET. Vytvořil jsem &quot;program&quot; pomocí VBA - lze ho &quot;distribuovat&quot; jako doplněk pro Excel (xla). Rád bych ten program ale přepsal pomocí VB.NET tak, aby nebyl &quot;záviský&quot; n...

VB.NET, Office

6 odpovědí
 
18.01.2011 17:13

anonym

DataGridView

Zdravim, riesim momentalne jeden mensi problemik. K vypisu niektorych dat z databazy pouzivam DataGridView - vsetko funguje tak ako ma, ak nefungovalo tak som to vyriesil ;)) Ale! Mam x stlpcov a y riadkov a chcel by som spravit, pre lepsiu prehladnost nasledovne: Dajme tomu ze v stlpci 4 ...

VB.NET, WinForms, Databáze

5 odpovědí
 
23.06.2007 12:16

anonym

VB.NET problém s indexy (načítané z XML) u ComboBoxu

Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: &lt;?x...

VB.NET, Algoritmy, XML

6 odpovědí
 
30.05.2007 22:57

Tomáš Herceg

listview index

dobrý den! mám listview v něm položky přidal sem button na form a ted chci potom aby se vyběr položky posunul dolů když stisknu button.zadal sem tyto příkazy: L.Items(L.SelectedItems(0).Index) = L.Items(L.SelectedItems(0).Index + 1) toto proste musí fungovat jinak to nejde toto už dělám...

VB.NET

3 odpovědí
 
30.05.2007 7:17

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Seriál o spracovaní videa

Zdravím Vás všetkých. Chcem sa spýtať, či neuvažujete o seriáli, ktorý by sa zaoberal tvorbou aplikácií pre spracovanie videa. Venujem sa strihaniu videofilmov, je to moje hobby (okrem programovania). No zaujímalo by ma, ako vlastne fungujú programy pre spracovanie videa (ako sa dá klip rozdeliť...

Offtopic

1 odpovědí
 
25.05.2007 23:00

Tomáš Herceg

Nastavenie potomka

Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Začínam s VB.Net a za svet neviem prísť na to, čo mám nastaviť, aby formulár bol child. MDI Parent mám. Môžete mi poradiť? Ďakujem.

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
24.05.2007 13:31

Róbert Pavlík

MDI

Zdravim, potreboval bych poradit, mam form v MdiFormu a u toho formu bych potreboval aby se pri nacteni zobrazi v maximalizovanem stavu. dekuji za radu

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
23.05.2007 14:17

anonym

Jak zjistit barvu pixelu na obrazovce ?

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné zjistit barvu pixelu na obrazovce.. našel jsem metodu GetPixel, ale ta potřebuje předat HDc, a to už mi nefunguje.. :( asi takhle vypada nefunkční kód (ja vim že je k ničemu, ale ať to je kompletní) : Mel by kdyz klikneme na cernou, tak se zvysi pormen...

VB.NET

1 odpovědí
 
23.05.2007 13:19

Tomáš Herceg

Coding Conventions

Zdravim, Mam otazku ohladom coding conventions aneb :o) minimalne znalosti ohladom kodovania :o) resp. v tomto pripade skor pomenovavania objektov (naming conventions). V starej verzii VB (6.0), existovali &quot;odporucane&quot; prefixy pre kazdy ovladaci prvok na formulari (existuju a pouz...

Architektura, .NET

1 odpovědí
 
22.05.2007 23:46

Tomáš Herceg

Komunikácia cez RS232

Zdravím všetkých. Neviete mi prosím poradiť, kde by som mohol získať zdrojový kód programu, ktorý je schopný konfigurovať sériový port a posielať jeho pomocou správy a takisto ich čítať a logovať? Ďakujem.

I/O operace

2 odpovědí
 
22.05.2007 10:50

Róbert Pavlík

PROCEDURY A ICH VOLANI

Ahoj.Prrosim Vas vysvetli my nekdo jak pracuji procedury a jak se volaji.Nejak to nevim pochopit.Porad my to nejde. diky Edy

VB.NET

5 odpovědí
 
19.05.2007 9:50

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zistenie handle MsgBoxu a automatické zatvorenie

Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Mám aplikáciu, pomocou ktorej spúšťam inú (externú) aplikáciu. Ak sa zmení jedna z podmienok, moja aplikácia má zatvoriť externú aplikáciu a znova ju spustiť s inými hodnotami. Môj problém je v tom, že pri zatváraní externej aplikácie (nemám jej zdrojový kód) s...

VB6/VBA

3 odpovědí
 
15.05.2007 13:44

Róbert Pavlík

načtení matice ze souboru

Ahoj, mam problem, potreboval bych rychle pomoct s prikladem do zkousky z programovani v programu Visual studio 2005, zadani: procedura pro nacteni matice(2,20) ze souboru; procedura pro vypsani nulovych hodnot matice a secteni techto hodnot, z ostatnich hodnot vypocitat aritm.prumer; napsat proc...

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

1 odpovědí
 
14.05.2007 14:10

anonym

vyvolání proměné po zavření form

zdravím, poraďte prosím,jak přenést proměnou z uzavírajícího se formuláře? příklad - je form1 a form2. z Form1 se přepnu na Form2, tam něco udělám a před uzavřením si do globální proměnné vložím hodnotu a uzavřením se vracím na Form1 a tam bych ji potřeboval hned vyvolat, aby se podle ní zaktuali...

WinForms

1 odpovědí
 
11.05.2007 16:00

Tomáš Herceg

Pohyb

potebuji sintaxi pro rovnoměrný pohyb náhodnýmy směry nemohli byste my sem napsat ňejakou sintaxi

VB6/VBA

3 odpovědí
 
10.05.2007 15:17

anonym

trable při přeposílání textu

ahoj potřeboval bych prosím pomoci s kodem a upravit ho tak aby místo předem určeného programu &quot;iexplore.exe&quot; se tam dal dosadit jakejoli jinej tim myslim třeba &quot;icq.exe&quot; a toto aby bylo přeposlano do te procedury ktera to spustí ale ja to neumim bohužel chci to přeposlat z te...

VB.NET, Algoritmy

4 odpovědí
 
10.05.2007 14:56

anonym

zjednodusení

lidicky moc pomoct pls mam kod ten spousti program ale je slozitej musim vzdy celej kod opsat a doplnit jine udaje pro spusteni chtel bych to zjednodusit proto ze mi to vzdy pred spustenim hlasi nakou tabulku dys dam OK tak bezi ale dys spatne vyplnim to co se ma spustit do textboxu nespusti se n...

VB.NET

3 odpovědí
 
10.05.2007 14:54

anonym

Délka řádku

Mam problem s delkou radku (jsem skoro zacatecnik). Programuju nejakou databazy v Accessu a mam tam jednu tabulku s ukrutnym mnozstvim sloupcu no a kdyz pisu prikaz pro tuhle tabulku tak mi jaksi nestaci jeden radek ve VBA (coz je asi 1000 znaku) - potreboval bych asi 3x tolik na jednom radku. Ne...

VB6/VBA

2 odpovědí
 
09.05.2007 9:11

anonym

rychlost

může mi někdo poradit jak vložit obrázek na formulář aby to nesnížilo výkon programu.Na form sem vložil obrázek a strašně se to pomalu vykresluje ůplná brzda programu.zkusil sem bmp,jpg,png atd.. a furt to samé nevím co s tím.Je to ůplně trhané. programuji ve vb net express

VB.NET, Optimalizace, WinForms, Grafika

3 odpovědí
 
08.05.2007 10:57

Tomáš Herceg

<< < 320 321 322 323 324 325 326 327 328 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback