Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 > >>

Přechod Excel VBA na VB.NET

Dobrý den. Prosím o radu a pomoc se zpracováním &quot;dbf&quot; a &quot;xls&quot; souborů pomocí VB.NET. Vytvořil jsem &quot;program&quot; pomocí VBA - lze ho &quot;distribuovat&quot; jako doplněk pro Excel (xla). Rád bych ten program ale přepsal pomocí VB.NET tak, aby nebyl &quot;záviský&quot; n...

VB.NET, Office

6 odpovědí
 
18.01.2011 17:13

anonym

Modifikace DataGridView, když napojení je OleDB

Zdravím, nevím za jak dlouho mně ukamenujete díky mým dotazům, ale opět mám nemalý problém. Zkouším si udělat jednoduchou databázovou aplikaci na seznam majitelů využívající MS Access ve VB.NET 2005 EE. Prozatím mi šlo vše bez problému tj. zobrazovat data, editovat data apod. přes &quot;mo...

VB.NET

13 odpovědí
 
30.04.2008 16:17

Jiří Strejcovský

Editace hodnot u app.config

Dobrý den, asi nejdříve bych popsal, co je mým cílem. Rád bych si vytvořil konfigurační soubor. Nechci již používat INI soubory a rád bych to udělal ve formě XML souboru. Načtení hodnot zvládám bez problému, ale mám problém s editací jednotlivých hodnot. Nevíte jak se to dá řešit? Hledám už ...

VB.NET

5 odpovědí
 
10.03.2008 21:14

anonym

MS Chart

Zdravím, rád bych se naučil pracovat s komponentou MS Chart ve VB.NET, ale bohužel nemohu najít žádné podklady typu tutoriálů, návodů apod. Netušíte o něčem? Pro začátek by stačilo klidně vytváření grafů typu spojnicový graf a sloupcový graf... Narovinu, zn. ideal by byl takovýto návod pro...

VB.NET, Komponenty

3 odpovědí
 
04.07.2007 18:45

anonym

RichTextBox -> kódování při uložení

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda je možné docílit náledujícího. 1) Mám vytvořen nějaký text v RichTextBoxu. 2) Chci ho uložit - zavolám si dialog 3) Chci si vybrat kódování a to: 3.1) Windows-1250 3.2) UTF-8 bez BOM 3.3) UTF-8 s BOM 4) Uložit v dané kódování

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
13.06.2007 16:02

Petr Kříž

Třídění dat v DataTable

Prosím o pomoc, nevím kde mám chybu (dt je DataTable, ve které jsou již načtena data): MsgBox (jsem si teda myslel) by měl házet hodnoty z DataTable seřazené podle MJ, ale ono ne ... Crying or Very sad Poradíte prosím kde je chyba?

VB.NET

3 odpovědí
 
13.06.2007 2:54

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Generate() v Bubble Breakeru

Dobrý den, prosím poraďte, proč, když postupuji přesně podle instrukcí k Bubble Breakeru, se Generate() podtrhne a Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition píše: &quot;Name &quot;Generate&quot; is not declared.&quot; Děkuji

VB.NET

2 odpovědí
 
08.06.2007 15:16

anonym

VB.NET - doplněk pro Excel a kompatibilita

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je vhodné/možné použít pro vytvoření doplňku pro starší verze excelu (2000 a výš) Visual Basic.NET. Díky Aleš

VB.NET

4 odpovědí
 
06.06.2007 18:44

anonym

Prístup ku databáze mdb

Dobrý deň. Prosím o radu. Možno sa to niekomu bude zdať banalita, ale X rokov som robil vo VB 6 a teraz sa snažím písať vo VB 2005, takže sa učím. Neviem prísť na to, ako ukladať dáta do mdb databázy. Mám ListBox, v ktorom sa periodicky opakujú dáta (napríklad výrobné číslo, názov zariadenia, dá...

VB.NET, Databáze

4 odpovědí
 
05.06.2007 15:12

Tomáš Herceg

Vytvoření tabulky v RichTextBox

Přeji hezký večer, za nic na světě nedokáži vytvořit tabulku v RichTextBox. Pokoušel jsem se ji vytvořit i natvrdo přidáním textu do RTF v programu, ovšem text se nepřevedl a zobrazil se vskutku ten RTF text. Takto vypadá tabulka v RTF o 1 řádku a 2 sloupcích: {\rtf1\ansi\ansicpg1250\deff...

VB.NET

2 odpovědí
 
05.06.2007 11:34

Tomáš Herceg

Návrh na rubriku

Zdravím, nešla by vytvořit rubrika &quot;FAQ&quot; nebo něco obdobného? Vize: Při svých začátcích s VB.NET narážím na plno užitečných kódu na jeden/dva řádky a jsou to relativně užitečné věci. Jenže kvůli tomu dělat seriál nebo zahlcovat diskuzi je nesmysl. Proto by třeba mohla být strá...

Offtopic

1 odpovědí
 
05.06.2007 11:23

Tomáš Herceg

Kompatibilita prohlížečů - chyba

Zdravím, Internet Explorer již v 6-tkové verzi jsem neměl rád a v 7-mičkové verzi ho nesnáším. Používám nejradši FireFox a nebo Operu. Problém je v tom, že stránky (zejména diskuze) je celá chybně zapozicovaná. Nešlo by s tím něco prosím udělat? Btw, když se vždy kouknu do diskuze a chcu reagov...

Offtopic

3 odpovědí
 
04.06.2007 23:15

Tomáš Herceg

Rich Text Box a prechod na ďaľší riadok

Dobrý deň. Pracujem na programe, ktorý robí konverziu z jedného typu súboru do iného typu súboru. Využívam pri to Rich Text Box. Program prechádza každým jedným znakom súboru a znaky, ktoré v novom súbore nemajú byť jednoducho odstraňuje. Narazil som však na problém. Zadefinoval som do programu...

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
01.06.2007 11:20

Róbert Pavlík

VB.NET problém s indexy (načítané z XML) u ComboBoxu

Přeji hezký večer, Podařilo se mi po pár hodinách konečně pochopit čtení/zápis z/do XML souboru. Tahám si z něho údaje do Comboboxu. Ale nastal mi problém, když v něm potřebuji najít a předat nějaký údaj a nikde se nemůžu dopídit ani žádného nakopnutí kupředu. mám soubor family.xml: &lt;?x...

VB.NET, Algoritmy, XML

6 odpovědí
 
30.05.2007 22:57

Tomáš Herceg

Label1-label2

ahoj,prosim Vas porad te my ako mam nastavit vlastnosti label ked mam dve popisky.v jednom je hotovy text a v druhy sluzi na vypis.Jenze pri vypise do druheho labelu my to nevypisuje v miste popisku ale pod prvni label.Jak to mam zmenit aby my to vypisovalo kam chci ja?Diky Edy

WinForms

1 odpovědí
 
30.05.2007 22:53

Tomáš Herceg

listview index

dobrý den! mám listview v něm položky přidal sem button na form a ted chci potom aby se vyběr položky posunul dolů když stisknu button.zadal sem tyto příkazy: L.Items(L.SelectedItems(0).Index) = L.Items(L.SelectedItems(0).Index + 1) toto proste musí fungovat jinak to nejde toto už dělám...

VB.NET

3 odpovědí
 
30.05.2007 7:17

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Seriál o spracovaní videa

Zdravím Vás všetkých. Chcem sa spýtať, či neuvažujete o seriáli, ktorý by sa zaoberal tvorbou aplikácií pre spracovanie videa. Venujem sa strihaniu videofilmov, je to moje hobby (okrem programovania). No zaujímalo by ma, ako vlastne fungujú programy pre spracovanie videa (ako sa dá klip rozdeliť...

Offtopic

1 odpovědí
 
25.05.2007 23:00

Tomáš Herceg

Nastavenie potomka

Zdravím všetkých. Potrebujem radu. Začínam s VB.Net a za svet neviem prísť na to, čo mám nastaviť, aby formulár bol child. MDI Parent mám. Môžete mi poradiť? Ďakujem.

VB.NET, WinForms

2 odpovědí
 
24.05.2007 13:31

Róbert Pavlík

MDI

Zdravim, potreboval bych poradit, mam form v MdiFormu a u toho formu bych potreboval aby se pri nacteni zobrazi v maximalizovanem stavu. dekuji za radu

VB.NET, WinForms

1 odpovědí
 
23.05.2007 14:17

anonym

Jak zjistit barvu pixelu na obrazovce ?

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné zjistit barvu pixelu na obrazovce.. našel jsem metodu GetPixel, ale ta potřebuje předat HDc, a to už mi nefunguje.. :( asi takhle vypada nefunkční kód (ja vim že je k ničemu, ale ať to je kompletní) : Mel by kdyz klikneme na cernou, tak se zvysi pormen...

VB.NET

1 odpovědí
 
23.05.2007 13:19

Tomáš Herceg

<< < 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback