Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 > >>

Vyber dat z DataSetu

Zdravim, chtel jsem se zeptat, zda jdou z DataSetu vybrat data do jineho DataSetu nebo DataTablu pomoci konkretniho selectu jako z databaze. Dekuji za rady... --mk--

VB.NET

2 odpovědí
 
10.07.2008 17:20

anonym

Print Preview and fCentrovani

Dobry den mam takovy maly problem. Delam si takovy malicky programek ktery z webbrowseru ze streamu zobrazi jpg na picturebox. Vsechno funguje super ale nejak nevim jak pri vyvolani printpreview dialogu jak treba zmenit velikost. Udelal jsem si takovy Sub ale nevim jak handlovat s velikosti a r...

VB.NET, WinForms, Tisk

1 odpovědí
 
19.06.2008 22:23

Tomáš Herceg

Použití UseWaitCursor

Dobrý den, napsal jsem si prográmek na mazání souborů podle jména které zadám. Funguje to tak že si nastavím adresář od kterého se začně hledat, aplikace pak najde všechny podsložky a v posledním kroku dojde k vymazání všech souborů (ale adresářová struktura zůstane zachována). Smažou se buď všec...

VB.NET

5 odpovědí
 
19.06.2008 14:55

Tomáš Herceg

Rozhodovací procedura - aplikace vs. sql server

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vaše názory ohledně rozhodovacích struktur. Co je výhodnější z hlediska výkonu. Mám aplikaci napsanou ve VB.Net která využívá databáze SQL serveru. Dotazy jsou uloženy jako Stored Procedures na SQL serveru. A mě by zajímalo, zda je výhodnější mít více stored pr...

SQL, Databáze

5 odpovědí
 
19.06.2008 12:18

Honza Dědek

Vyhladavanie v ListView

Ahoj snazim sa &quot;naprogramovat&quot; jednoduchu aplikaciu na spravu vykresovej dokumentacie u mna v praci nie je to nic specialne netreba na to ziadnu databazu staci mi len textovi subor s udajmi ktory nacitavam do ListView. Tlacitka na upravu,pridanie atd. uz mam vyriesene vsetko funguje tak...

VB.NET

1 odpovědí
 
19.06.2008 8:58

Jozef Duchon

SQL - Vytvoření VIEW z Aplikace

Dobrý den, Potřeboval bych poradit jak mám poslat na SQL přikaz CREATE VIEW pro vytvoření VIEW dle parametru, které si uživatel zvolí. Jedná se o to, že potřebuji kritéria ve VIEW měnit podle toho jak uživatel pomoci aplikace nadefinuje dotaz a tyto data potřebuji potom dalé zpracovávat v OFF...

SQL, Databáze

5 odpovědí
 
19.06.2008 7:36

Petr Bilik

UAC a start jako Administrator

Dobry den chtel jsem se zeptat jestli existuje zpusob jak spustit applikaci vzdy jako administrator bez vypnuti UAC ve Windows Vista? Potrebuji to protoze potrebuji operovat se soubory v Program Files a nechci obtezovat lidi s tim ze maji kliknout pravym tlacitkem a spustit jako administrator...

VB.NET, Bezpečnost

6 odpovědí
 
19.06.2008 7:15

Jan Dědek

Visual Studio, XML a XSLT

Dobrý den. Trochu jsem se ztratil a tak potřebuju vyvést na správnou cestu. Visual Studio jakožto vývojové prostředí (nemyslím teď vlastní naprogramované aplikace) umožňuje zpracovávat a vytvářet i XML a XSLT soubory. Včetně podpory Intellisence. Takže se ptám, jak využít VS při tvorbě XSLT so...

XML

2 odpovědí
 
18.06.2008 19:54

Petr Vavřinec

Čtení bin souboru

Prosím neporadil by někdo jak správně číst data z binárního souboru. Jedná se sloupce hodnot. Jeden řádek má 24bytů. 2 jsou datum 2 jsou čas 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 4 číslo (desetiné) 2 číslo (celé) 2 číslo (celé) Nikde jsem bohužel nenašel nějaký ...

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

5 odpovědí
 
18.06.2008 19:09

anonym

TCP/IP - jak komunikovat v HEXA?

Zdravim, řešim už několik dní problém s komunikací přes TCP/IP. Potřebuju implementovat protokol pro konkrétní zařízení. Všechno mi funguje dobře až do doby než si protokol zažádá odpověď ve formátu hexa 5b003131305d (ascii - &quot;[.110]&quot;) Dělám to ve VB6 a používám běžný win sock...

VB6/VBA

2 odpovědí
 
18.06.2008 18:41

Tomáš Herceg

DataGridView

Caute ludia. Potreboval by som pomoct s striedenim hodnot v DataGridView v kode. Ak ich zoradim pomocou kodu: - tak mi ich zoradi, ale ja ich potrebujem zoradit od najmensieho po najvacsie tak, aby hodnoty neboli zoradene napr. (1, 10, 2, 3, 4,.....), ale (1, 2, 3, 4, 10, .....). Vie ...

VB.NET, WinForms, Databáze

0 odpovědí
 
18.06.2008 10:05

anonym

Opět RS232

Potřebuji po RS232 komunikovat s multimetrem. Nejdřív jsem si komunikaci vyzkoušel pomocí programu Terminal. Už tady jsem zjistil dost nepochopitelnou věc. Bez problémů multimetr nakonfiguruji, ale když dám :READ? (příkaz pro čtení z multimetru) nic se neděje. Když zavřu COM a znovu jej otevřu, d...

VB.NET, Hardware

2 odpovědí
 
17.06.2008 7:59

jan vokroj

TextBoxy atd. + DataSet a uložení dat

Dobrý den, měl bych prosbu o radu. Používám ve formuláři poměrně hodně různých prvků TextBox, CheckButton, RadioButton atd. Mám problém s uložením dat do DataSetu a jejich následným ukládáním do souboru. Jde o to, že aby došlo k jejich uložení, musí být v podstatě jakoby otevřen nový násled...

VB.NET

1 odpovědí
 
15.06.2008 17:10

anonym

Vyhledávání

Dobrý den potřeboval bych poradit.Píšu aplikaci ,na formuláři je komponenta webbrowser.Po kliknutí v menu načte určitý html soubor z adresáře.Jenže potřebuju aby uživatel napsal do textboxu název html souboru a on se načetl do komponenty webbrowser.Díky za radu.

VB.NET, Komponenty, WinForms

2 odpovědí
 
14.06.2008 11:19

anonym

Navrh prostredia aplikacie

Ahoj Chcel by som sa spytat ako uz sam nazov napoveda na navrh prostredia mojej aplikacie. Troska popisem problem. Tazke mam jednoduche okno(Form1) v nom mam na lavej strane ListBox v ktorom mam nejake udaje na ktore ked kliknem tak sa mi na pravej strane Form1 zobrazi urcite TextBox-y a ja ...

Komponenty, Architektura, .NET

7 odpovědí
 
12.06.2008 10:53

Jozef Duchon

Selekty do databaze

Zravim, muze mi prosim nekdo poradit? Pri nacteni stranky pouzivam atribut prvku AccessDataSource - ID.selectcommand=&quot;select * from data&quot;. Na strance mam pak nekolik textboxu, do kterych napisu data a button, ktery vykona: ID.selectcommand=&quot;insert into report......&quot; ...

ASP.NET WebForms, SQL, ADO.NET

1 odpovědí
 
12.06.2008 9:46

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

"Desetinná místa" po načtení dat z SQL serveru

Dobrý den, potřeboval bych poradit se zobrazovaním hodnot u dvou datových typů. Problém je že nevím zda to mám řešit na straně serveru nebo aplikace (pro mě by bylo pohodlnější přímo v aplikaci). Případ 1) Na sql serveru mám tabulku kde v jednom sloupci jsou hodnoty typu datatime. Pokud je načtu...

VB.NET, SQL, ADO.NET, Databáze

5 odpovědí
 
10.06.2008 7:16

Jan Dědek

DataGridView a data z DataSetu

Prosím o radu: požívám pro práci s daty z GridView DataSet a ukládám je přímo do souboru .xml Mám tento kod: Dim ds As DataSet = DtsetDenik1 ds.WriteXml(xmlF) Pokud tento kod spustím mimo třídu formuláře kde se nachází GridView, dataset zůstane prázdný. Předem děkuji za odpověď

VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze

0 odpovědí
 
09.06.2008 15:25

anonym

Ukládání

Dobrý den, pokud si udělám například 20 textboxů a v prvním by byla textová hodnota v 18ti čísla a v posledním by byl průměr z předchzích 18, který by se měnil pokud by se hodnota z některého z 18 textboxů změnila. Kdyby se aplikace zavřela tak by se soubor automaticky uložil a při spuštění aut...

VB.NET, WinForms

6 odpovědí
 
09.06.2008 14:19

Adam Konečný

Vytvoření souboru .exe v VB5

Ahoj začínám se učit visual basic 5.0 CCE z knížky s CD ,postupuji podle knížky ale po vytvoření aplikace potřebuji vytvořit .exe subor. V knížce je napsáno že mám kliknout na příkaz Make... jenže tento příkaz je zašeděný a nelze použít. Mám něco blbě nainstalováno nebo je to v nastavení. ...

VB6/VBA

1 odpovědí
 
09.06.2008 1:34

anonym

<< < 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback