Nové téma
Dobrý den, ve své aplikaci potřebuji za běhu měnit hardwarovou akceleraci z maxima na minimum. Prozatím jsem to vyřešil tím, že spustím dialog Poradce při potížích a tam programově kliknu myší na ten slider a posunu ho. Existuje ve VB .net nějaké elegantnější řešení, případně ví někdo, kde jsou t...
VB.NET
Michal Sebroň
Prosím poradil by někdo vhodný způsob jak odesílat z aplikace email do mé schránky? Pomocí MailMessage to zřejmně není možné pokud nemám uživatelké jméno a heslo k serveru uživatele/odesílatele ? Pomocí emailového klienta je zase problém s přidáním přílohy. Předem děkuji
VB.NET, HTTP/HTML, Office
Petr Mánek
caute, mam takzto problem mama dve tabulky objednavky a detail_objednavky, v detail objednavky mam stlpec IDOBJEDNAVKA, ktory odakzujem na ID v tab. objednavky.mam urobeny dataset na obe tabulky. Na forme mam dva datagridwiev, ktore mi zobrazuju data s jednotlivzch tabuliek. A teraz problem...
anonym
Dobrý den, prosím poradí někdo jak zobrazit jméno souboru jako link ? V podstatě tak jako je např. zobrazena příloha v emailu. Do textboxu nebo richtextboxu. Děkuji
VB.NET, WinForms
Petr Zajíc
Zdravim a omlouvam se za mozna divny dotaz... Nejsem zadny zkuseny programator, ale pro vlastni zabavu si delam app pro WM6, kterou pisu v VisualStudiu ve vb. A ted k problemu, nebo dotazu :-) Kdyz mam ve spodni casti formulare s vyuzitim okna pro text (TextBox) a otevru soft klavesnici...
Ahoj, tak jsem se zase zasekl. Vyřešil jsem problém se součtem času http://www.vbnet.cz/forum-tema--1643-sc_237_t_225_n_237_datetime.aspx Ale teď se mi něják nedaří přijít na to, jak převést sekundy na normální časovou hodnotu. Projížděl jsem funkci dateAdd ale nic jsem nenašel.Nepodařilo ...
SQL, Databáze
Tomáš Herceg
Zdravim, potřeboval bych vedět jestli je možné nasledujicí ulohu udělat efektivnejsi. Mam formular, který pomoci kriterii filtruje data( to je celkem jednoduche), ale ja dopředu nikdy nevim, které kriteria si uzivatel zvoly. Takže nemohu mít pevný SQL dotaz a jen dosazovat podmínky WHERE. S...
Dobry den, nasel jsem jen tento web kde bych mohl najit odpoved. Potrebuji do velkeho poctu videii vlozit vodoznak. Hledal jsem po netu ruzne typy a rady a asi jako nejlepsi mi prijde LiveAlpha od firmy Convid. Plugin ktery dokaze pres Win. media encoder vlozit vodoznak a stejne tak to jde i do...
VB.NET, I/O operace, Grafika
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Mám příklad: a Visual Basic mi vyplivne že DesetCislo = 0.00024999999999997247 což je pro mé potřeby velmi nepřesné. Znamená to, že jsem se dostal na samotné hranice VisualBasicu a mám smůlu?
Algoritmy, .NET
Michal Březina
Zdravím, potřeboval bych zjistit uživatelské jméno, pod kterým se uživatel připojuje do databáze na SQL serveru. Jde mi o to, že klientský počítač s windows aplikací se přihlašuje k SQL serveru pomocí VPN a tak může být aktuální uživatel ve Windows jiný, než je zalogovaný k serveru pomocí VPN. S...
Databáze
Graňák Pavel
Ahoj přátelé, dělám jednoduchou hru pro nevidomé, starého známého Sokobana. Pochopitelně zcela vynechávám grafiku, ale geometrie mě nemine. Chci do hry přidat další objekty jako třeba různý nábytek, všechny ve tvaru čtverce nebo obdélníku. To přináší nutnost vyřešit jejich natáčení. Nec...
Ahoj, norazil jsem na další problém. V tabulce mám mimo jiné sloupce [čas od] , [čas do] a [délka trvání] přičemž [délka trvání]=[čas do]-[čas od]. To mám nastaveno ve vlastnostech tabulky jako vypočítávaný sloupec a funguje to ok. Myslel jsem že mám vyhráno, jenže když jsem zadal dotaz SELEC...
SQL
Honza Dědek
Ahoj, váhal jsem zda tento příspěvěk patří do SQL nebo sem. Jde o to že se ve své aplikaci snažím odbourat excel s různýma statistikama (prostě chci mít jen jeden exe soubor a žádný "bordel" okolo) :) Narazil jsem na potřebu nějákým způsobem ve své VB aplikaci vytvořit kontingenční tabu...
Omlouvám se, pokud jsem měl další dotaz zařadit k prvnímu. Chci se zeptat, jak v kódu uvedeném v prvním dotazu napsat vše správně tak, aby se ze složky po kliknutí na tlačítko načítaly obrázky v PictureBoxu jeden po druhém. Teď se totiž už neobjevuje po spuštění kódu chybová hláška, ale taky se o...
Viktor Langer
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak stáhnout maily z exchange serveru? (snad se tomu říká parsing?), už jsem z toho zoufalý, nikde nic, jenon send, send... Pavel
ASP.NET WebForms
Ahoj, mám dotaz trošku mimo programování, ale potřeboval bych poradit od zkušenějších. Mám k dispozici server kde je nainstalován Windows server 2003 R2. Na tomto serveru jsou sdílené adresáře,pár intranetových webů a SQL server. Abych ušetřil místo na disku používám komprimaci. Prozatím mám zkom...
Offtopic
Dobrý den, jsem začátečník ve VB.Net a v programování vůbec. Jde mi o tento primitivní kód: Nemůžu za boha přijít na to, proč to nenačítá obrázky z oné složky. Nevím, kde dělám chybu. Byl bych moc vděčný, kdyby mi to někdo vvysvětlil.Vždy mi vyjede hláška, že jsou v cestě neplatné znaky, nebo že...
I/O operace, .NET
Zdravim, potim se nad problemem jak umistit na formular 50 buttonu a potom se na ne odkazovat klasicky pres index, ve VB 6 to bylo jednoduch CTRL+C a CTRL+V :-) Nyni potrebuji neco nasledujiciho: Nevite jak na to? Dekuji
VB.NET, Komponenty, WinForms
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak bych mohl aplikaci nastavit zobrazení na pracovní ploše. Pokud dám zobrazit plochu, aby tam byla zobrazena i ona aplikace, něco na styl Vista Gadgets ale pro všechny Win OS. Děkuji za odpověď
Ondřej Linhart
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda existuje nativní wrapper na winmm.dll, který by byl tak nějak přátelský k začítečníkovi jako já a poskytoval běžnou funkcionalitu audio/video přehrávačů? Donedávna jsem skvěle vystačil s Mitov (http://www.mitov.com/ ) komponentami, které bravurně přehrávali...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít