Nové téma
Dobrý den dovedl by mi někdo poradit. Vytvořil jsem několik TextBoxů ve VB pro Excel a potřeboval bych z nich číst v cyklu. Jak se mám na ně odkázat? Předpokládám, že syntaxe bude podobná jako pro VB6 př: for I = 1 to 10 A(I)= TextBox(I).value next I Není to sice dobře zapsáno, ...
VB6/VBA
anonym
Zdravím, předem bych chtěl poděkovat autorům tohoto webu za skvělé seriály o programování. Jsem amatér a snažím se naučit pomocí vaších seriálů Visual Basic .NET. Docela se mi to daří, baví mě to a jen tak si zkouším vytvářet hry, nebo spíš pokusy o ně :) Před chvíli mě napadlo, že bych udělal t...
VB.NET
Jan Novák
Nevím, jestli to není nošení dříví do lesa, ale přesto si přisadím také na téma VB.NET a SQL. Microsoft udělal podle mne "velice dobrý tah" s Express Studiem, kdy v betaverzích podporoval interaktivní práci s databázemi a v ostré verzi to vypustil. No a programátorský elev jako já je na...
Databáze
Dobrý den,mám problém s kodem (v GDI+) měl by po najetí myši na danou pozici spustit danou akci pokud má někdo zkušenosti,nebo nějakou radu proč to nefunguje,budu rád.Je to muj druhý pokus ale v prvním jsem to řešil jinak zde to bohužel nejde.Účelem je aby po najetí na onu pozici se zobrazil rám...
Roman Trakal
Ahoj, mám aplikaci ve VB.net (express), a potřeboval bych ji nějak vypublikovat nebo dostat na sdílený disk na síti a spouštět ji z jakéhokoli počítače pod jakýmkoli přístupem. Dále mi jde o to aby šla spouštět bez instalace. Poreďte mi prosím jak na to a jak ji mám vypublikovat. Podařilo se mi ...
Offtopic
Ondřej Linhart
Zdravám chtěl bych vypsat data z tabulky do TreeView Data v tabulce TestTab ID parentID popis 1 0 a 2 1 b 3 1 c 4 2 d 5 2 e 6 3 f 7 3...
VB.NET, SQL, ADO.NET, WinForms, Databáze
Lubor Brabec
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám udělat výpis složky, pokud mám cestu ke složce uloženou v proměné string zkoušel jsem ale to mi vyhodilo chybu, u které nevím jak ji řešit. Díky moc za případnou pomoc
VB.NET, WinForms
Zdravim, jsem začátečník a zajímá mě jak udělám aby místo cursoru jsem měl obrázek ( image ) z Pictureboxu. Děkuju předem za jakoukoliv radu.
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Mám vytvořeno několik tabulek, navzájem propojených (foreign). Na zápis do jedné z nich chci zvolit formulář s možností vybrat u některých údajů z ListBoxu. V dotyčném ListBoxu dávám možnost vybrat ze smysluplných názvů(z propojené tabulky), ale do tabulky potřebuju zapsat jedinečné číslo z propo...
Mám VBS 2005 Express a v projektu navázené spojení na SQL databázi s tabulkami. Také mám připravený Query.sql, který funguje. A teď bych chtěl, aby se mi výsledek tohoto dotazu objevil dejme tomu po stisknutí tlačítka jako např. v SQL Management Studiu v tabulce. Zkouším to tam dostat přes kompon...
VB.NET, Databáze
Petr Chalupský
Zdravím, potřeboval bych vykuchat html tak, abych se dozvěděl například, jaká je hodnota v prvku DIV a nebo jiném. Příklad: Mám <DIV ID=neco>10</DIV> a potřeboval bych se dostat k té desítce, aniž bych používal regulární výrazy a nebo jiné složitosti. Napadá vás něco?
zdravím, používám na svých stránkách pro fotogalerii tenhle kód: <? //vyjezd fotek $strana = 1; for ($i=1;$i<30;$i++): If ($strana == 1) $float = left; Else $float = right; $strana = $strana * (-1); echo "<a href=\"javascript:foto( 'foto/slozka/$i.jpg' )\"&...
Viktor Langer
Zdravím, mám komponentu a potřebuji z ní vytvořit knihovnu, kterou bych rád následně nahrál do ToolBoxu a vložil na formulář. Vůbec nevím jak na to, nechápu, jak dostat z komponenty DLL. Prosím o pomoc, díky
Pokud si chci upravit profil - zadávám jméno a příjmení - dostanu odpověď, že "jméno nebo příjmení nejsou ve správném formátu" a nejde to uložit. Kde je zakopané psisko ?
Zdravím, pod VB 2005 EE mi naprosto nechodí zastavit program za va fázi ladění na braekpoint. Puntík je změní na trojuhelník a podá hlášku " The breakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded this dokument." Nevíte někdo proč to tak dělá ? A jak se tomu vyhnout? ...
Visual Studio
Chtěl bych se zeptat, jak při spuštění aplikace (možná lépe při její instalaci) zapíšu do registru, aby se mi spouštěla při startu Windows. Děkuju za odpověď
Chci se zeptat jak udělat aby se vlastně přehrál zvuk třeba ve formátu mp3 po clicku na button1
Tomáš Herceg
Prosím je možné nějak nastavit aby ,třeba fotm_1 byl uplně překryt form_2?Tím myslím bez toho odskoku po vyvolání new formuláře. Děkuji.
C#, VB.NET, .NET
Dobrý den. Předem mého dotazu bych chtěl poděkovat autorům tohoto webu za jejich perfektně odvedenou práci co se týká článků a jejich zpracování a vůbec celého webu. Takže můj dotaz. Tvořím webové stránky pomocí technologie ASP.NET 2.0 (jsem začátečník). Potřeboval bych poradit jestli existuje ně...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, existuje v Asp.net nějaký jednoduchý postup jak sebrat data z formuláře (zadané uživatelem) a po kliknutí na tlačítko jejich odeslání na definovanou mailovou adresu? Podobně jako je v html mailto:? Děkuji.
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, Architektura, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít