Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 > >>

Aktualizace po netu

Zdravim, nasel by se zde nekdo, kdo by mi mohl pomoci, jak udělat načítání souboru z mého webu (jde o ukladani aktualizaci programu). Dekuji odpoved na: [email protected]

VB6/VBA

4 odpovědí
 
23.11.2010 13:32

Karol

Dědičnost formulářů

Dobrý den, prosím o radu, jak lze využívat dědičnost formulářů. Mám verzi VB 2005 Express Edition a nevím si rady s děděním formulářů. Pokud jde o dědění v programovém kodu, tak zde není problém. Horší to je ale s děděním v návrhovém režimu. Mám vytvořenou bázovou třídu formuláře a nyní potřeb...

VB.NET, WinForms

8 odpovědí
 
18.02.2009 23:47

Jaroslav Rajchl

Aktualizace dataSetu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak v ADO.NET můžu pracovat jen s dataSetem (insert, update, delete) a ve vhodnou chvíli jej uložit do databáze. Podle mě je tohle možné (ještě jsem to takto nědělal), problém ale možná bude, že pro sql příkazy používám uložené procedury. Ale zajímalo by mě, zda s...

SQL, ADO.NET

1 odpovědí
 
28.03.2008 17:13

Václav Antošík

Zmena velikosti objeku (button, listbox, textbox...)

Vim ze to jsou absolutni zaklady, ale uz dost dlouho se s tim nemohu poprat. Potrebuji pomoci zdrojoveho kodu menit velikost objektu, ktery je na formulari(tlacitko, listbox, textbox...). Kdysi jsem si hraval ve VB6 a pamatuji si ze to nebyl problem. Zkousim to takhle: Ovsem VB NET mi to nech...

VB.NET, WinForms

4 odpovědí
 
28.03.2008 16:29

Jan Novák

Praca s externymi subormi v projekte

Ahoj takze znova ja. Chcel by som sa spytat ako mam pracovat s externymi subormi v mojom projekte. Priklad: Vytvorim okno s richtextbox-om do ktoreho nacitam obsah suboru z disku... proste jednoducha napoveda pre moj program. Nechcem vytvarat zbytocne okna a v nich vytvarat richtextbox-y a ...

VB.NET, WinForms, I/O operace

8 odpovědí
 
25.03.2008 18:30

Jozef Duchon

Spuštění VB bez instalace

Dobrý den. Nevíte jestli bez nainstalování vb do počítače můžu spustit vb ? Ptám se proto, protože na jeden počítač chci nějak spustit vb, ale nemůžu na něj nic instalovat. Pokud někdo ví jak na to, helpněte. Díky

VB.NET

7 odpovědí
 
25.03.2008 17:02

anonym

Jak načíst obrázek z disku?

Zdravím všechny příznivce VB a rád bych se zeptal na takovou drobnost: Potřebuji načíst obrázek z disku do proměnné (případně do pictureboxu) Tady problém nění, pokud tedy používám standardní metodu S takto načteným obrázkem provádím určité machinace a problém nastává ve chvíli, kdy chci upr...

VB.NET, Grafika

14 odpovědí
 
25.03.2008 13:00

Viktor Langer

DataGridView

Za vydatné pomoci tohoto webu dokážu přečíst textový soubor, přečtená data uložit do databáze, pomocí T-SQL vybrat potřebná data, zobrazit je v ListBoxu, ale za nic na světě nedokážiü tato data zobrazit v DataGridView. Přijdu si jako idiot, ale potřebuji v tomto smyslu nakopnout.

VB.NET

3 odpovědí
 
25.03.2008 11:35

Zdeněk Pilný

Legalnost Visual Basic

Pouzivam Visual Basic NET, ktery jsem si stahl pomoci odkazu umisteneho na tomto Webu. Tomas Herceg vzdy pise, ze je to zdarma. Ja se chci zeptat, zda to nema nejake omezeni? Zda to nema nejake to &quot;ale&quot;. Diki tomuto Webu jsem si uz napsal jeden programek, ktery chci pouzivat v pr...

Visual Studio

4 odpovědí
 
24.03.2008 10:51

Zdenek Zdrazil

Problém s maximalizovaným oknem

Dobrý den, mám jeden hlavní formulář s komponentami(menustrip a toolstrip) a v něm spouštím další okno a chci, aby toto okno bylo maximalizované.Při spuštění se v menustripu objeví ovldací prvky(minimalizace, maximalizace,...) spouštěného okna ale okno má velikost, jakou jsem měl při tvorbě, pros...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí
 
24.03.2008 10:24

Tomáš Herceg

Kolekce nebo databaze?

Jsem zacatecnik, zatim jsem si prosel clanky &quot;Zaciname&quot; a chci si napsat programek co se mi bude starat o spravu souboru (cca 15 000 souboru). Bude se jednat o jedenuche trideni dle jmena souboru a dle pripony. Ciste teoreticky to co potrebuji, je mit kolekci, kde narvu nazvy soubory...

VB.NET

1 odpovědí
 
24.03.2008 10:18

Tomáš Herceg

chyba VB?

Dobrý den,pokusil jsem se naprogramovat si aplikaci ale bohužel VB začal stávkovat a píše mi při stisku F5 hlášku &quot;Při vytváření formuláře došlo k chybě. Podrobnosti viz Exception.InnerException. Chyba: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu.&quot; ikdyš to asi zní jednoduše ...

VB.NET, WinForms

3 odpovědí
 
24.03.2008 10:15

Tomáš Herceg

Ulozeni promenych pri zavreni formulare

Mam programek, kde hlavni cinnost probiha v hlavnim formulari. Pak mam druhy formular, kde mam ListBox, ve kterem mam zadane nejake promene. V pripade: a) spustim program =&gt; nacte se mi form1 =&gt; kliknu tlacitko, ktere ovlada form3.show =&gt; nacte se mi form3 =&gt; ve form3 mam listbox,...

VB.NET

1 odpovědí
 
24.03.2008 10:10

Tomáš Herceg

Zaokruhlovanie

Ahoj chcel by som sa spytat ako zaokruhlim cilslo tak aby jeho posledne dve hodnoty boli cele... Napr. 6366,197723 na 6370 toto zaokruhlenie robim v textboxe tazke pouzivam funkciu Format. toto je zaokruhlenie na cele cislo ale ako zaokruhlit posledne dve cisla mojho vysledku na cele ? Dak...

VB.NET

13 odpovědí
 
21.03.2008 15:34

Jozef Duchon

Jak dopadla soutěž?

Zdravím vás, jenom tak &quot;aby řeč nestála&quot; jsem se již delší dobu chtěl zeptat, s jakou odezvou se setkala před koncem roku vyhlášená soutěž? Delší dobu již je ticho tichoučko kolem ní - měli jste nějakou odezvu? Budou alespoň nějaké výstupy a výtvory kolegů ke shlédnutí? Nebo si nikdo (s...

Offtopic

7 odpovědí
 
20.03.2008 17:27

Viktor Langer

HTML from Word 2008

Ide nejakym zpusobem prevest dokument docx z wordu 2007 prevest do html? V tych starych to slo. Ale nevim jak v tych novych. Kdyz to pujde tak nic. Sezenu si nejaky html editor. Nechce se mi porad opisovat ty tagy &lt;br&gt; a &lt;h1&gt; to mne nebavi hlavne kdyz mam slohovku pres pet stranek. ...

Offtopic, HTTP/HTML

1 odpovědí
 
20.03.2008 15:19

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

připojení knihoven

Dobrý den. Mám prosbu. Poradte prosím někdo jak připojit ve VisualBasic.NET externí knihovnu do projektu a jak ? Co kam zadat, na co si dát pozor, jak odesílat eventuelně data, pokud je fce nebo sub potřebuje. Díky

VB.NET

21 odpovědí
 
20.03.2008 14:06

anonym

Vytvorenie bitmapy

Môj program tlačí dokumenty ( len texty a ciary sem tam nejaký malý-obrázok) cez api funkcie windows (napr. textout, Lineto a.p.) a chcú odo mňa aby som vytvoril obrázok o veľkosti strany a4 napr. BMP v dostatočnej kvalite na prenos emailom a následnú tlač (možno konvertovať do jpg,tif, png napr....

VB6/VBA

0 odpovědí
 
19.03.2008 18:44

anonym

Nalití buňky do proměnné

Zdravím. Řeším problém, kdy mám pomocí vybraný řádek a vím, že chci dále pracovat s buňkou, která leží na průsečíku tohoto řádku a sloupce &quot;L&quot;. Budu tuto buňku pak docela často používat v dalším běhu excelovského makra. Nevíte někdo, prosím, jak tu buňku nalít do nějaké proměnné? Př...

VB6/VBA

2 odpovědí
 
18.03.2008 17:49

anonym

dynamické měmění fontu

Zdravím. Vím, že změna velikosti fontu se tady už řešila, ale toto je trochu jiný případ. Ve full screenu potřebuji změnit font aby byl co největší. Při rozlišení které používám na PC 1280x800 to tak vypadá. Požadovaný text je na celou obrazovku. Jenže když spustím program na větším rozlišení, ji...

VB.NET

2 odpovědí
 
18.03.2008 14:19

Jakub Čermák

<< < 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback