Nové téma
Zdravím všechny, potřebovala bych obnovit databázi (zákazník je bordelář - potřeboval nahrát fotky a vymazal backupy - no comment). Domnívám se, že se připojím jako 'sa' na 'master' a zkusím pustit uloženou proceduru sp_resetstatus, ale to je asi vše, co vím. Poradí mi někdo?...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
(kopiruji z jine diskuze, kde jsem bihzel nedostal zadnou odpoved) Zdravím, dobří lidé Dal jsem si za úkol vytvořit velice jednoduchou aplikaci. Na straně PDA bude aplikace zpracovávající XML soubor. Na straně druhé bude aplikace do které bude zadávat uživatel informace. Pokud uživatel...
C#, XML, Compact Framework
anonym
Zdravím zkouším propiji VB.net s Access databasí... A zkouším jednoduché příkazai jako insert,delete,update Ale právě Update se mi nedaří Kod proběhne v pohodě, ale v databasi nic enupraví...
VB.NET
Jak udělat aby se mi po kliknutí na tlačítko zobrazila nová instance programu (dělám web browser)
Mám dotaz. Četl jsem články ohledně vícevláknových aplikací a zatím jsem se zde na konkrétní ukázce nesetkal s řešením problému u win služby, s kterým bojuji já.Mám windows service(MTA), která má v OnStart - mimo jiné - spuštění vlákna(které před spuštěním nastavím STA), které poslouchá na UDP. T...
VB.NET, Threading
Dobrý den, jde nějak programově ošetřit, aby se aplikace rozjela hned po spuštění, aniž by byl zástupce ve složce Po spuštění? Např.ICQ nemá zástupce v této složce a po nainstalování se automaticky otevře hned po spuštění. Dá se to nějak zajistit programově? Díky za odpovědi. Marcel Borna
Offtopic
Tomáš Herceg
Jak udělat aby jsem měl na formuláři přehrávání zvoleného videa. Nebo spíše jak udělat otevírání videa (mám komponentu COM Windows MediaPlayer na formuláři)
VB.NET, WinForms
David Kitner
Ako spravim triedu ktora sa bude spravat napr. takto Inak povedane, ze mozem volat ale aj
VB.NET, Algoritmy, .NET
Dělám mal jednoduchý prohlížeč a potřebuji radu: Když mám Toolstrip a v něm textbox a button jak mám udělat aby se mi ve WebBrowser1 ukázala stránka kterou dám do textbox. Když napíšu do button1_click: WebBrowser1.Url = ToolStripTextBox1.Text Zobrazí mi Visual Basic Express 2008 hlášku ...
Jak udělat aby mi aplikace při stisknutí klávesy enter udělala reakci že jsem klikl na tlačítko button1 ale (pokud to jde) jen když mám najeté do textboxu? Za odpovědi děkuji a pokud mi někdo poradí, dám sem odkaz na Webový Prohlížeč který dělám.
Zdravím Mohl by mi někdo poradit jak zjistit jestli tabulka s názven XY už v databázi existuje? Je na to nějaký SQL příkaz? Pokud vyvolám příkaz CREATE TABLE na jmeno tabulky, které už v databázi je, stará se mi přepíše za nově vytvořenou(prázdnou)..
SQL, Databáze
Zdravím, potřeboval bych z textu např. vytáhnout pozice slova "text". Přemýšlel jsem pomocí Regexu ale moc tomu bohužel nerozumím. Taky mě napadlo jestli by to nešlo pomocí ale to vrátí pouze první výskyt. Doufám že ste mě pochopili :) Děkuji za případné odpovědi
Vím že je to hloupý dotaz, ale jak po kliknutí na tlačítko zobrazit můj připravený dialog? Díky za odpověď.
.NET
Dobrý den, omlouvám se toto téma jsem tu již řešil, ale nikam jsme se nedopracovali. Tak zkouším téma oživit. Používám VS2008Pro SP1, a CF 2.0. Když se snažím zdědit třídu ButtonBase nebo třeba Brush dostanu chybu: VB "Class 'System.Windows.Form.ButtonBase' has no access...
Reflexe, .NET
Michal Plško
Dobrý den, možná se zeptám úplně hloupě, ale nedá mi to. Začínám s ASP.NET a VB.NET a potřeboval bych zobrazování stránek bez HTML hlavičky a celkově bez všech tágů. Například.: Místo <html> <head> . . . </head> <body> . . . Ano . . . </body> &...
ASP.NET WebForms
Ak dam to textboxu napr cislo 0 alebo ine, aj tak sa Boolean.TryParse nevyhodnoti ako True. Vzdy na False, a pritom nieje problem pretypovat Integer na Boolean. Neviete kde robim chybu?
VB.NET, .NET
Napadl mě takový obecný dotaz. Netušíte někdo jak je to celkově s popularitou vývojových prostředí pro WIN desktopové aplikace? Jestli to vůbec lze nějak odhadnout? Jak je to třeba s popularitou VS oproti třeba Delphi? Využití .NET oproti jinému přístupu (Java, apod.)? P.
Dobrý večer, narazil jsem na problém (sice asi triviální) . Hledal jsem přes google a nic kloudného jsem nenašel.Možná tak něco pro Vb6. Tak tedy můj problem je ten,že za běhu programu se upraví některé komponenty a po klepnutí třeba na tlačítko potřebuju aby se vrátily na DEFAULT (jako kdybych z...
Zdravím všechny přítomné. Mám jeden dotaz. Ve spoustě aplikací mají scrollbary různou barvu i vzhled. Nevíte, jak se dá barva nastavit, popřípadě jak lze změnit jeho vzhled? Samozřejmě, že lze použít knihovny se skiny, těch je na internetu spousta. Bohužel jsou většinou dost drahé. budu Vám vd...
Ondřej Linhart
Prosím o radu, když ve Visual basicu 6 z ini souboru vyčtu textový řetězec pomocí funkce GetPrivateProfileString ta mi vrátí řetězec dlouhý tolik znaků kolik je v proměnné nSize. Jak se zbavím těch přidaných znaků? Vyčítám tak z ini souboru názvy a funkce Trim mi ty přidané znaky neodstraňuje. No...
VB6/VBA
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít